vrijdag 28 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
LPF-fractie dreigt uit partij te stappen

Tussen Kamerfractie en oprichtingsbestuur van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) is gisteren een hooglopend conflict aan het licht getreden, waarbij de voltallige LPF-Kamerfractie dreigt de partij te verlaten.
Lees verder...
Rapport-Fortuyn vergt nog maanden

Het eindrapport van de onafhankelijke commissie die de beveiliging onderzoekt van de vorige maand vermoorde politicus Pim Fortuyn zal zeker nog enige maanden op zich laten wachten.
Lees verder...
Geld voor ondernemers in cultuur

Joop van den Ende heeft uit zijn privé-vermogen een fonds in het leven geroepen, dat is uitgegroeid tot de grootste particuliere subsidiegever voor de podiumkunsten. Ook andere kunstvormen kunnen een graantje meepikken.
Lees verder...
Portugal riskeert sancties van Europa

De Europese Commissie dreigt met disciplinaire maatregelen tegen Portugal, omdat het overheidstekort de 'Maastricht-norm' van 3 procent vorig jaar mogelijk heeft overschreden. Portugal had volgens nieuwe schattingen vorig jaar een tekort van bijna 4 procent.
Lees verder...

Yaha-virus nog niet uitgeraasd

Het Yaha-virus dat vorige week werd ontdekt, is nog lang niet uitgeraasd. Nederlandse providers hebben door het virus dagelijks miljoenen e-mailberichten extra te verwerken, zegt Hans Leemans, directeur van de branchevereniging voor internetaanbieders NLIP.
Lees verder...
Weisglas wil in het midden

DEN HAAG, 28 JUNI. Kamervoorzitter Frans Weisglas heeft gisteren voorstellen gedaan om de Tweede Kamer te verbouwen. Hij vindt dat hij als voorzitter in het midden hoort te zitten, zo zei hij tijdens een debat over de raming van de Kameruitgaven. Het spreekgestoelte voor Kamerleden zou moeten verhuizen naar de zijkant, waar nu de voorzitter zit, vindt Weisglas.
Lees verder...
Celstraf en boete voor beursfraude

Het openbaar ministerie heeft in de omvangrijke beursfraudezaak, 'Operatie Clickfonds', een belangrijke zege geboekt. Eddy Swaab, een van de hoofdverdachten, is gisteren veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf, waarvan vijf voorwaardelijk, en een geldboete van 225.000 euro.
Lees verder...
Rijke landen ondersteunen Afrika-plan

De zeven rijkste landen van de wereld steunen het ontwikkelingsplan voor Afrika dat door Afrikaanse leiders is opgesteld. Ze hebben dat gisteren in Canada op hun jaarlijkse top beloofd.
Lees verder...
Schalken heeft 'unieke kans' in het vizier

LONDEN, 28 JUNI. Eindelijk loopt voor Sjeng Schalken alles op een grandslamtoernooi zo als hij het zich vooraf vaak had gewenst. De 25-jarige tennisser verkeert op het gras van Wimbledon niet alleen op het juiste moment in de vorm van zijn leven, maar hij zag ook nog eens hoe een aantal favorieten in zijn deel van het schema werden uitgeschakeld. De Nederlander heeft morgen in de derde ronde tegen de relatief onbekende Amerikaan Jeff Morrison een uitgelezen mogelijkheid om voor het eerst in zijn loopbaan de laatste zestien op een grandslamtoernooi te halen.
Lees verder...
Commissielid betrokken bij bouwbedrijf

De CDA'er J. ten Hoopen, lid van de parlementaire enquêtecommissie bouwfraude, is enkele jaren geleden zelf commissaris geweest bij een bouwbedrijf.
Lees verder...
FNV Bondgenoten oefent in modern marktdenken

FNV Bondgenoten lijdt al jaren verlies. Het bestuur stapt op, maar krijgt toch meer salaris. Een interim-manager moet nu saneren. 'Wat zijn de kernactiviteiten van de bond?'
Lees verder...
'Spoedgeval buiten kantooruren is te duur'

Minister Borst (Volksgezondheid) gaf onlangs voor het eerst toe dat er mogelijk doden vallen door de wachtlijsten. Volgens Rolf Cohen, chirurg in Zaandam, vallen ook onder spoedgevallen onnodig veel slachtoffers.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Jan Pronk en Herman Pleij

Een land zonder ideologie baart monsters, vindt Herman Pleij; en de Vijfde Nota is absoluut geen keurslijf, betoogt Jan Pronk.
Woordhoek

In Woordhoek beantwoordt Ewoud Sanders vragen van lezers over o.a. de razende reporter en het Calimerocomplex.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.