vrijdag 28 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Denen hekelen Haags beleid

Denemarken, vanaf volgende week een half jaar voorzitter van de Europese Unie, heeft harde kritiek op de opstelling van Nederland en Duitsland in de onderhandelingen over uitbreiding van de EU.
Lees verder...
Top FNV-Bondgenoten krijgt 15 pct meer loon

De vijf hoofdbestuursleden van FNV Bondgenoten, die onlangs besloten vervroegd af te treden omdat ze de begroting niet op orde kregen, gaan er met terugwerkende kracht vanaf januari 1998 alsnog 15 procent in salaris op vooruit.
Lees verder...
Kinderen tot 4 jaar in ťťn centrum

Alle voorzieningen die er nu bestaan voor kinderen tot vier jaar - peuterspeelzalen, crŤches en voorschoolse opvang - moeten worden samengevoegd tot kindercentra. De kindercentra zouden intensief moeten samenwerken met basisscholen, opdat de ,,ontwikkeling van het kind ononderbroken verloopt''.
Lees verder...
Hof VS: gelofte van trouw is tegen grondwet

Amerika is in woede ontbrand nadat een federaal hof de verwijzing naar God in de gelofte van trouw aan de Amerikaanse vlag ongrondwettig verklaarde.
Lees verder...

Akkoord in formatie over de WAO

De onderhandelaars van CDA, LPF en VVD hebben gisteren definitief overeenstemming bereikt over de WAO. De VVD deed, bij monde van Zalm, afstand van haar eerdere streven zieke werknemers alleen een WAO-uitkering te geven als ze een minimaal aantal jaren hebben gewerkt, de zogeheten referte-eis.
Lees verder...
Krajicek tevreden na lange vijfsetter

Richard Krajicek heeft zich gisteren na een marathonpartij van drie uur en zeven minuten tegen James Blake geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon.
Lees verder...
VS nemen bloedvergieten op de koop toe

Amerikaanse conservatieven zijn opgelucht over president Bush' toespraak over het IsraŽlisch-Palestijnse conflict. Hun factie heeft gewonnen, vinden zij, de 'realistische sheriff' kan aan het werk.
Lees verder...
Worldcom: top verkocht aandelen

Topmanagers van Worldcom hebben het afgelopen jaar voor miljoenen aan aandelen van hun eigen bedrijf verkocht, terwijl in die periode resultaten veel te flatteus werden weergegeven.
Lees verder...
Duitsland en BraziliŽ nooit eerder tegen elkaar op WK voetbal

De voetbalgrootmachten BraziliŽ en Duitsland die zondag in Yokohama om de titel spelen, hebben op een WK nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Beide ploegen staan voor de zevende keer in de finale van het WK. BraziliŽ werd vier keer wereldkampioen, Duitsland drie keer. Geen enkel andere voetbalnatie was zo succesvol op het WK.
Lees verder...
ADO voelt niet mee met Hasan

De halve finale tussen Turkije en BraziliŽ werd in Den Haag door Turken, Koerden en supporters van ADO Den Haag heel verschillend beleefd.
Lees verder...
Religie als zakennetwerk

Islamitische sektes zijn opvallend vaak succesvolle bedrijven. De Mozabieten in Algerije hebben overal in het land kruidenierswinkels en handelsfirma's. De onderlinge band is sterk en sekteleden vertrouwen elkaar blindelings. 'Wij zijn Mozabieten. Ons handelsmerk is soberheid.'
Lees verder...
Ambtenaren beducht voor wispelturige LPF

SERIE 'ONTPAARSING' - Met de komst van een nieuw kabinet begint de 'ontpaarsing'. CDA, LPF en VVD willen een slagvaardiger en afgeslankt ambtelijk apparaat en zo circa een miljard euro bezuinigen. Laatste deel uit een serie over ontpaarsing.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Uitneembaar: Agenda

Vier pagina's voor een week uitgaan: agenda met data, plaatsen en tijden.
Beet: De revolutie van de microponskaart

Tot laat in de jaren '70 waren ponskaarten het voornaamste geheugenmedium voor computers. Beet heeft zelf nog computerprogramma's op ponsmachines ingetoetst: ťťn regel per kaart ter grootte van een girobetaalkaart. Een bestand van enkele kilobytes besloeg schoenendozen vol karton.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.