woensdag 26 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Europese beurzen gaan hard onderuit

De Europese effectenbeurzen zijn vanochtend fors gedaald na het bekend worden van mogelijk frauduleuze boekhoudpraktijken bij het Amerikaanse telecomconcern Worldcom.
Lees verder...
Ontwerp-regeerakkoord CDA, VVD en LPF uitgelekt

Criminele drugsverslaafden moeten gedwongen afkicken, het verplichte Studiehuis wordt afgeschaft en kleuters van vier jaar moeten een test afleggen voordat ze naar school gaan.
Lees verder...
'Bush houdt Arafat in het zadel'

Veel Palestijnen zijn boos dat president Bush denkt te kunnen bepalen wie hen moet leiden.
Lees verder...
'Herben maakte Fortuyn zwart'

LPF-leider Mat Herben heeft Pim Fortuyn begin dit jaar tegenover Leefbaar Nederland (LN) beschuldigd van drugsgebruik, zegt de voormalige vice-voorzitter van LN, Broos Schnetz. Volgens hem probeerde Herben Leefbaar Nederland, waarvan Fortuyn toen lijsttrekker was, op die manier onder druk te zetten en hem, Herben, op hun lijst te plaatsen. Herben wijst de beschuldiging in een reactie van de hand.
Lees verder...

Leefbaren verlangen naar Pim-tijd

REPORTAGE - Op een rommelige en grotendeels inhoudsloze vergadering koos Leefbaar Nederland gisteravond een nieuwe voorzitter. Voor verdere reflectie of stoom afblazen bleek geen ruimte.
Lees verder...
Publieke omroep kiest voor talkshows

Uit een onderzoek in opdracht van het Netwerk Scenarioschrijvers blijkt dat de publieke omroep steeds minder geld aan Nederlands tv-drama besteedt. Ook het aantal uren loopt terug.
Lees verder...
Fysiek sterke Duitsers houden zich de Koreanen van het lijf

In navolging van ItaliŽ en Spanje heeft Duitsland zich de betere getoond tegen Zuid-Korea. In tegenstelling tot de dominantie bij de ploegen uit Zuid-Europa kwam de superioriteit van de Duitsers ook op het scorebord tot uiting.
Lees verder...
Nicole Kidman als Russin

Nicole Kidman als alleen Russisch sprekende postorderbruid; het vraagt van de toeschouwer even wat goodwill om de grote glamourrollen te vergeten die de Australische actrice vorig jaar vervulde in Moulin Rouge en The Others en haar nu 'echt' te zien spelen in de kleine Engelse productie Birthday Girl.
Lees verder...
Half januari Palestijnse verkiezingen

JERUZALEM/ WASHINGTON, 26 JUNI. Palestijnse presidents- en parlementsverkiezingen worden half januari gehouden, zo heeft een hoge Palestijnse functionaris vandaag gezegd, twee dagen na de oproep van president Bush om de Palestijnse leider Yasser Arafat te vervangen.
Lees verder...
Olifant in achtertuin zaait dood en verderf

rotterdam, 26 JUNI. In het overbevolkte AziŽ worden wilde dieren steeds verder teruggedrongen in hun leefgebied. En dat leidt vaker tot menselijk drama en dierlijk leed. De afgelopen dagen werden in het grensgebied van India en Nepal dertien mensen onder de voet gelopen door een olifant. Elders in AziŽ, in IndonesiŽ, werden zeventien olifanten gedood, vermoedelijk door gefrustreerde palmolieboeren.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Vrijheid van meningsuiting is ergernis waard

De alom bejubelde vrijheid van meningsuiting berust op het geloof dat een samenleving door repressie van verwerpelijke ideeŽn uiteindelijk slechter af is. Het medicijn tegen verwerpelijke expressie is niet repressie, maar mťťr expressie. Dit schrijft advocaat D. Griffiths vandaag op de opiniepagina van NRC Handelsblad.
Apenstaartje

Marie-Josť Klaver beantwoordt vragen over internet in haar rubriek Apenstaartje.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.