dinsdag 25 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Bush wil nieuwe Palestijnse leiding

Amerika heeft gesproken: Arafat moet gaan. Vrede tussen IsraŽl en de Palestijnen eist wisseling van de wacht, heeft president Bush gisteren verklaard in zijn langverwachte toespraak over het Midden-Oosten.
Lees verder...
Laurus betaalt 'woekerrente'

De banken van het noodlijdende supermarktconcern Laurus (ABN Amro, ING en Rabobank) hebben de effectieve rentetarieven voor een deel van hun kredieten eind vorig jaar opgeschroefd tot zo'n 17 procent.
Lees verder...
Nieuw kabinet stopt spaarloon

CDA, LPF en VVD schaffen in een nieuw te vormen kabinet de spaarloonregeling af. Hiervoor in de plaats komt een regeling waarbij werknemers kunnen sparen voor vrije tijd en zorgverlof.
Lees verder...
Vmbo is voor velen te zwaar

Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) is te zwaar en te theoretisch voor grote groepen leerlingen. De organisatie die de invoering van dit nieuwe schooltype begeleidt, de projectorganisatie vmbo, erkent dat het vmbo, drie jaar na de invoering ervan, nog niet 'vlekkeloos' verloopt en dat er klachten zijn over de zwaarte van het programma.
Lees verder...

Bouwconcerns werken niet volledig mee

ROTTERDAM, 25 JUNI. Zes bouwbedrijven weigeren volledige medewerking te verlenen aan het bouwfraude-onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De kartelwaakhond dreigt de bouwconcerns met sancties.
Lees verder...
Een leven gemarkeerd door echtgenotes

EXPOSITIE - RECENSIE - In Amsterdam-Zuid waar ze woonden zag je ze vaak zij aan zij voortschrijden: Carel en Sylvia Willink - hij een rijzige oude man, zij hoogblond, hooggehakt en koninklijk. Sylvia Willink-QuiŽl was de vierde en laatste echtgenote van Willink (1900-1983). Urenlang poseerde zij voor zijn schilderijen, maar zij niet alleen, ook zijn andere vrouwen en vriendinnen portretteerde hij veelvuldig.
Lees verder...
Herintredende Krajicek weet nu ook weer wat winnen is

Na twintig maanden weet Richard Krajicek eindelijk weer wat winnen is. Op het heilige gras van Wimbledon behaalde de 30-jarige tennisser met zijn zege in de eerste ronde op de Argentijn Franco Squillari vooral een overwinning op zichzelf.
Lees verder...
Hippe ijsjes

De van oorsprong Belgische ijs- en bonbonwinkel Australian heeft Nederland stormenderhand veroverd en richt zich nu op de rest van Europa. De verandering en schaalvergroting is niet zonder slag of stoot gegaan. De hippe vormgeving is een essentieel onderdeel van het imago, en daarmee van de aantrekkingskracht.
Lees verder...
Rai schrapt critici Berlusconi

De Italiaanse staatsomroep Rai heeft twee populaire programma's geschrapt van journalisten die waren aangevallen door premier Silvio Berlusconi. De oppositie is woedend.
Lees verder...
Twijfels over jaarrekening KPNQwest

ROTTERDAM, 25 JUNI. Er zijn serieuze twijfels gerezen over de jaarrekening van het failliete telecombedrijf KPNQwest. De cijfers over 2001 zouden niet zijn goedgekeurd, zoals vorige week door KPNQwest is verklaard.
Lees verder...
Verliezende belegger staat niet alleen

De crisis op beurs treft meer partijen dan alleen de belegger. Verzekeraars verhogen hun premies, financiŽle bladen zien hun lezers weglopen en de opties van de bedrijfstop liggen onder water.
Lees verder...
Virussen steeds schadelijker

Het computervirus Yaha is niet heel bijzonder, maar vestigt wel weer de aandacht op het internet-vandalisme. Het aantal computervirussen stijgt namelijk nog steeds spectaculair. En de virussen worden ook steeds schadelijker.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Herben verprutst kansen LPF bij kabinetsformatie

LPF-onderhandelaar Herben had tijdens de formatie veel meer moeten tamboereren op de speerpunten van Fortuyn: het allochtonenbeleid, de zorg en het politieke monisme, schrijft oud-CDA-Kamerlid Ton de Kok vandaag op de opiniepagina.
Nieuwe editie scholierensite

Op de scholierensite van NRC Handelsblad onder meer: gokken op WK-voetbalwedstrijden, ophef over uitspraken imams, kwaliteit van het Nederlandse onderwijs en Utrechtse 'seksmailer' gearresteerd in Amerika. Zie: http://scholieren.nrc.nl.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.