maandag 24 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto AP
Huisarrest voor half miljoen Palestijnen

Meer dan een half miljoen Palestijnen staan de facto onder huisarrest in de zes Palestijnse steden die het IsraŽlische leger tot en met vanochtend heeft herbezet om een eind te maken aan Palestijns zelfmoordterrorisme.
Lees verder...
Virus Yaha verstuurt honderden e-mails

Een nieuw computervirus zorgt voor veel overlast bij particuliere internetgebruikers en bedrijven. De zogeheten Yaha. E-worm, die zichzelf kopieert en verspreidt, is sinds 14 juni in omloop en wordt vooral sinds vrijdag massaal verspreid.
Lees verder...
CDA, LPF, VVD: twee ministers op Justitie

CDA, LPF en VVD willen twee ministers van Justitie aanstellen. In een nieuw kabinet komt er dan een aparte minister voor integratie- en migratiebeleid op het departement van Justitie. Een deel van de huidige portefeuille van minister Van Boxtel (integratie- en grote stedenbeleid) wordt vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken overgeheveld. Voor deze portefeuille wil de Lijst Pim Fortuyn (LPF) de minister leveren.
Lees verder...

Foto AP
Overwinning is morele opsteker voor Turkse volk

ACHTERGROND - Turkije was zaterdag na de plaatsing voor de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal even ťťn. De slechte economische toestand van het land doet er niet toe.
Lees verder...

Plan grenspolitie EU niet uitgewerkt

De Europese regeringsleiders willen dat de landen van de Europese Unie voor het einde van dit jaar gaan samenwerken bij de bewaking van de buitengrenzen. Maar over plannen voor een Europese grenspolitie is tijdens de zaterdag geŽindigde topbijeenkomst in het Spaanse Sevilla met geen woord meer gesproken.
Lees verder...
Presentatoren van Nova mogen toch aanblijven

ROTTERDAM, 24 JUNI. Van Nova-hoofdredacteur Rik Rensen mogen de huidige presentatoren Kees Driehuis, Rob Trip en Margriet Vroomans het actualiteitenprogramma blijven presenteren naast de duo-presentatoren Rottenberg en Van Nieuwkerk. Voorwaarde is dat zij zich 'totaal committeren' aan het programma en hun eventuele nevenfuncties opzeggen.
Lees verder...
'Van opheffing of fusie LPF is geen sprake'

Het bestuur van de Lijst Pim Fortuyn heeft zich gisteren gekeerd tegen de vermeende uitspraak van fractievoorzitter Herben, dat de LPF over ongeveer acht jaar mischien moet worden opgeheven.
Lees verder...
Toch nieuwe verkiezingen Madagascar

NAIROBI, 24 JUNI. De Afrikaanse Unie heeft in het weekeinde besloten geen van de twee presidenten van Madagascar te erkennen en heeft opgeroepen tot nieuwe verkiezingen.
Lees verder...
Geen grenspolitie, wel nauwere samenwerking

De Europese top in Sevilla kwam niet veel verder dan een herbevestiging van eerder gemaakte afspraken over een gezamenlijke asiel- en immigratiepolitiek. Het besluitenlijstje.
Lees verder...
Regeringsleiders geven top in Sevilla hoog theatergehalte

De een noemde keiharde besprekingen 'plezierig', de ander vertoonde een 'flinke dosis evenwichtskunst'. Europese regeringsleiders etaleerden hun theatrale gaven op de Europese top in Sevilla breeduit.
Lees verder...
Zwarte lijsten

,,A.K. vertelt dat hij een bezoek van 15 pastoors en de bisschop aan het voorbereiden is. Terloops steekt de Duitse man een verhaal af over zijn overleden broer in Frankrijk. De Duitser verdeelt de boedel van zijn broer en probeert een pc en 18e-eeuwse porseleinen poppen te verkopen. Enige ondernemers hebben het verhaal van de man geloofd en betalen hem 200 euro als vergoeding.''
Lees verder...
Korte cursus Kamerlid voor nieuwelingen...

DE HAAGSE STAAT - ,,Ben ik nu dismissed?'' vroeg het Kamerlid Olaf Stuger (LPF) afgelopen dinsdag tijdens het Vragenuur timide aan de Kamervoorzitter. Hij had juist twee beurten gehad om mondelinge vragen te stellen aan minister Van Boxtel, en hoe ging het nu verder?
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Japan heeft politieke omwenteling nodig

Alleen als er een einde komt aan het eenpartijbewind van de LDP kan er in Japan iets veranderen. Maar zelfs de veelbelovende premier Koizumi zal hier niet in kunnen voorzien, meent columnist David Ignatius. Vandaag op de opiniepagina van NRC Handelsblad.
Foto's: Oerol en Zuid-Korea

Elke maandagmiddag verschijnt een nieuwe editie van de scholierensite van NRC Handelsblad. Vandaag met onder meer gokken op wk-voetbalwedstrijden, de ophef die enkele imams hebben veroorzaakt met hun uitspraken, de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs en de Utrechtse 'seksmailer' die is gearresteerd in Amerika. Vanaf kwart over vijf: scholieren.nrc.nl.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.