zaterdag 22 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Plan voor reisverbod drugskoerier

Het kabinet overweegt mensen die betrapt zijn op de smokkel van drugs tussen de Antillen en Nederland een reisverbod binnen het Koninkrijk op te leggen. Minister Korthals (Justitie) acht nieuwe maatregelen tegen cocaïnesmokkel nodig.
Lees verder...
'Links gaf misdaad de ruimte'

Linkse gemeentebestuurders zijn er samen met de politieleiding verantwoordelijk voor dat de recherche tientallen jaren is verwaarloosd. De zware misdaad, vaak gepleegd door allochtonen, heeft daardoor aanzienlijk meer speelruimte gekregen dan nodig was.
Lees verder...
Zuid-Koreanen kunnen hoe dan ook trots zijn

De overwinningen die Zuid-Korea de afgelopen weken bij het WK voetbal behaalde hebben het land veranderd. De Koreanen zijn nu trots op hun land.
Lees verder...
Oestercultuur houdt salaris topman geheim

Matigt de Nederlandse topmanager zijn beloning? De cijfers spreken elkaar tegen. Vrees voor de toekomst: buitenlanders blijven het Nederlandse beloningsniveau opduwen.
Lees verder...

Zuid-Korea naar halve finales

Zuid-Korea heeft zaterdag de halve finales bereikt van het WK voetbal. Na een doelpuntloze wedstrijd en verlenging miste Joaquin als enige bij de strafschoppenserie. Doelman Lee stopte zijn inzet. Dinsdag is Duitsland de tegenstander van Zuid-Korea.
Lees verder...
'Internet is opium voor volk'

PEKING, 22 JUNI. Vice-burgemeester Liu Zhihua van Peking noemde internetcafés deze week ,,opium voor kinderen''. Hij sluit daarmee aan op recente artikelen in de Chinese pers, waarin ouders verklaren dat ze er schoon genoeg van hadden dat hun kinderen hele dagen en nachten doorbrengen in internetcafés. ,,Veel ouders zeggen dat het openen van internetcafés bij scholen net zoiets is als het aanbieden van opium aan kinderen'', zo verklaarde de vice-burgemeester tegenover verslaggevers.
Lees verder...
1.200 km met de bus om kleren te verpakken

REPORTAGE - In Oss doen Polen industrieel werk waar Nederlanders te beroerd voor zijn. ,,Ze zijn nooit ziek, het verloop is nihil, ze maken zonder mopperen overuren.''
Lees verder...
EU: geen strafkorting op ontwikkelingshulp

De Europese Unie wil geen korting op ontwikkelingshulp voor landen die niet meewerken aan de bestrijding van illegale immigratie. Dat hebben de Europese regeringsleiders gisteren tijdens de top in Sevilla besloten.
Lees verder...
Doelman Kahn voorkomt uitschakeling Duitsland

Zonder doelman Oliver Kahn en veel geluk zou Duitsland niet in de halve finale hebben gestaan van het wereldkampioenschap voetbal. De weer zwak en onsamenhangend spelende Duitsers wonnen gisteren in Ulsan in de kwartfinale weliswaar van het team van de Verenigde Staten, maar ze hadden die overwinning vooral te danken aan het foutloze doelmanswerk van Kahn.
Lees verder...
Israël erkent fout na tankaanval in Jenin

Het militaire optreden van het leger van Israël in de Palestijnse stad Jenin, waarbij gisteren drie Palestijnen werden gedood en 26 anderen gewond zijn geraakt, was een vergissing. Dat heeft een militaire woordvoerder van het Israëlische leger gezegd.
Lees verder...
Onafhankelijkheid van tv-rubriek Nova in geding

Is Felix Rottenberg de juiste persoon om samen met Matthijs van Nieuwkerk het vernieuwde Nova te presenteren? De kijkers zien er niets in; politici en programmamakers zijn genuanceerder.
Lees verder...
Ook polder-imam houdt niet van homo's

Na radicale uitspraken van imams over homoseksualiteit en het slaan van vrouwen, wordt de roep om een opleiding voor 'polder-imams' steeds luider. Maar ook de polder-imam is gehouden aan de koran.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Vier bijlagen

Zaterdags Bijvoegsel: een soft bestuur maakt zware jongens; Wetenschap & Onderwijs: Oogartsen vrezen dertigdagenlens; Thema: Afrika; Leven &cetera: Cri Stellweg (80): 'Het probleem is dat je jong blijft'.
Foto's: Oerol en Zuid-Korea

Fotoreportages over het Oerolfestival op Terschelling en voetbalsupporters in Zuid-Korea.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.