woensdag 19 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
IsraŽl bezet opnieuw Palestijns gebied

IsraŽl gaat autonoom Palestijns gebied op de Westelijke Jordaanoever geleidelijk weer bezetten. Het gebied zal niet worden ontruimd voor er een einde is gekomen aan het Palestijns terrorisme.
Lees verder...
Doorbraak over zorg in formatie, overleg bijna rond

De onderhandelaars van CDA, LPF en VVD hebben vanmiddag een akkoord bereikt over de financiering van een nieuw zorgstelsel. Het is opnieuw een doorbraak, nadat gisteren in grote lijnen overeenstemming is bereikt over beperking van het WAO-gebruik.
Lees verder...
Pinnen gratis in eurolanden

Pinnen in eurolanden wordt gratis voor mensen met een rekening bij een Nederlandse bank. Contant geld opnemen uit de automaat in Nederland blijft kosteloos. Friesland Bank en SNS Bank - twee relatief kleine banken - hebben dat besluit al genomen. De grote banken volgen hoogstwaarschijnlijk snel.
Lees verder...
Nederlands-Duits leger splitst taken

De Duitse en Nederlandse krijgsmacht gaan voor het eerst onderling militaire taken verdelen. Volgens een intern memo van de landmacht kunnen afspraken hierover worden beschouwd als ,,een voorloper van rol- en taakspecialisatie in EU-verband''.
Lees verder...

Hollands kind dommer dan Vlaams

Vlaamse kinderen scoren veel beter op een intelligentietest dan Nederlandse.
Lees verder...
De hemel boven Korea heeft bewogen

Zuid-Korea is veranderd in een heksenketel na de zege op ItaliŽ en het bereiken van de kwartfinales bij het WK voetbal. 'Ik wil niet wakker worden uit deze droom.'
Lees verder...
Versatel vraagt uitstel betaling aan

In een reddingspoging heeft telecombedrijf Versatel uitstel van betaling aangevraagd. Hiermee wil Versatel obligatiehouders dwingen hun schuldpapier in te wisselen voor contanten en aandelen.
Lees verder...
Smachtende dans in hete tent

Oerol streeft naar meer dans en dit jaar leverde dat optredens op van de dansgroep Blok en Steel, dť hit van het festival.
Lees verder...
'Nova had een ontzettend saaie setting'

Nova wordt beslist geen kopie van Barend en Van Dorp, zeggen architecten van de voorgenomen vernieuwing van de aktualiteitenrubriek. Toch zijn de critici daar juist bang voor.
Lees verder...
Laurus betaalt fors voor reddingsplan Casino

De kritiek op het reddingsplan voor Laurus zwelt aan.De belangenconflicten in het bestuur zijn legio en de positie van de kleine aandeelhouder is zwak.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Buitenlands beleid gebaat bij eenhoofdige leiding

Er is geen nieuwe minister voor ontwikkelingssamenwerking nodig, want door samenballing van de politieke verantwoordelijkheid voor het gehele buitenlands beleid in ťťn persoon kan ons optreden in het buitenland meer samenhang krijgen, meent Laurens Jan Brinkhorst, demissionair minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.
Foto's: Oerol en Zuid-Korea

Fotoreportages over het Oerolfestival op Terschelling en voetbalsupporters in Zuid-Korea.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.