dinsdag 18 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Gebrekkige controle Vreemdelingendienst

Slechte administratie en gebrekkige interne controle zijn de afgelopen drie jaar mede oorzaak geweest van een groot aantal fraudeaffaires bij de 26 Vreemdelingendiensten van de politie.
Lees verder...
Meer cellen drugssmokkelaars

Justitie gaat de noodcellen voor drugssmokkelaars, onder wie bolletjesslikkers, verdubbelen tot veertienhonderd plaatsen. Dit is nodig omdat alle noodcellen nu vol zitten, aldus minister Korthals.
Lees verder...
Spoorwegen zijn weinig weerbestendig

ACHTERGROND - Elke abrupte verandering van het weertype lijkt bij de spoorwegen tot problemen en vertragingen te leiden.
Lees verder...

Foto Reuters
Leger kan Palestijnen niet stoppen

ANALYSE - Het Israëlische leger kan geen einde maken aan Palestijnse terreur, zo blijkt weer uit de aanslag van vandaag, waarbij ten minste negentien doden vielen.
Lees verder...

Natuurwinkel moet klant lief vinden

Bioproducten zijn populair. Supermarkten profiteren daar meer van dan de 'saaie' en duurdere Natuurwinkels.
Lees verder...
Watergate na dertig jaar nog steeds erekwestie

ACHTERGROND - Het Watergate-schandaal, waarvoor gisteren dertig jaar geleden de kiem werd gelegd, kostte een president zijn baan en veranderde journalistieke normen. Vraagtekens zijn er nog altijd, want wie was nu Deep Throat?
Lees verder...
Chinese overheid bang voor internetcafés

REPORTAGE - Na een fatale brand afgelopen weekeinde heeft het gemeentebestuur van Peking de sluiting van alle 2.400 internetcafés in de stad gelast. Andere steden volgen. Niet alleen de veiligheid van de bezoekers verontrust de overheid.
Lees verder...
Het gezin als hindernis in de formatiebesprekingen

ACHTERGROND - De ideologische opvatting van de formatiepartijen komen steeds meer boven drijven. Het gezinsbeleid van het CDA gaat niet altijd goed samen met de 'individualiserende' benadering van de VVD.
Lees verder...
Turken maken einde aan droom van gastland Japan

De Japanse droom is voorbij. Een groot deel van de 126 miljoen inwoners had graag gezien dat hun nationale elftal zich op het WK bij de toonaangevende voetballanden zou scharen, maar die hoop werd vanochtend de bodem ingeslagen door Turkije dat Japan met 1-0 versloeg.
Lees verder...
Arm Krajicek doorstaat eerste test

ACHTERGROND - Na een afwezigheid van bijna twintig maanden maakte Richard Krajicek (30) gisteren bij het grastoernooi in Rosmalen zijn langverwachte rentree in het internationale tenniscircuit.
Lees verder...
'Slaan is medicijn met vieze smaak'

VRAAGGESPREK - De moskee van de 'fundamentalistische' imam Ahmad Salam is een doorn in het oog van de buurtbewoners in Tilburg-Noord. Salam reageert.
Lees verder...
Pa en zoon op les bij de Opvolgersacademie

FAMILIEBEDRIJVEN - Rond het familiebedrijf is een heuse adviesmarkt ontstaan. Vader en zoon gaan samen naar de Opvolgersacademie, de Ondernemingsbeurs van de landelijke Kamers van Koophandel brengt kopers en verkopers 'veilig en anoniem' met elkaar in contact. Eén tip: een niet-familielid betaalt meer voor het bedrijf.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Bange voorgevoelens vervangen euforie

Van een wereld met ogenschijnlijk kleine en begrijpelijkeeconomische risico's zijn we overgegaan naar een wereldmet enorme en onvoorspelbare gevaren, waarin devertrouwde referentiepunten zijn verdwenen, vindt columnist Robert J. Samuelson van de Washington Post.
Economie voor jou: Ongemakkelijk gevoel bij europrijzen

Het gemopper over forse prijsverhogingen als gevolg van de invoering van de euro neemt toe. Bij gemopper hoort tegenwoordig een website en die is er dan ook: www.eurofraude.nl. Daar kan een ieder zijn ervaringen en frustraties melden.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.