maandag 17 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Forse meerderheid voor partij Chirac

De rechtse UMP, de partij van de Franse president Jacques Chirac, heeft gisteren de absolute meerderheid behaald bij de tweede en laatste ronde van de parlementsverkiezingen.
Lees verder...

Foto Vincent Mentzel
De held van Mien met de bloemetjesjurk

PORTRET - Een van Mat Herbens voormalige collega's knijpt zich dezer dagen wel eens in zijn arm: is die onopvallende man de leider van de Lijst Pim Fortuyn? Volgens anderen is dat juist zijn kracht. ,,Hij is de gewone man die de top bereikt heeft en daar rustig onder blijft. Daar heeft Mien met de bloemetjesjurk grote bewondering voor.''
Lees verder...
Amerikanen verrassen Mexicanen met sober voetbal

Het sobere, maar effectieve countervoetbal van de Verenigde Staten had vanochtend opnieuw resultaat. De Amerikanen versloegen buurland Mexico met 2-0 en spelen hierdoor vrijdag in de kwartfinales tegen Duitsland.
Lees verder...

Foto Sake Elzinga
Foto's: Oerol 2002

FOTOREPORTAGE - Foto-impressie van fotograaf Sake Elzinga van het Oerolfestival op Terschelling.
Lees verder...

NS wil meer treinen vaker laten rijden

ROTTERDAM, 17 JUNI. De Nederlandse Spoorwegen willen meer en vaker treinen laten rijden dan nu geval is. NS en het ministerie van Verkeer en Waterstaat denken aan een frequentie van zes sneltreinen en zes stoptreinen per uur in het westen van het land.
Lees verder...
Jury acht Andersen schuldig bij Enron

WASHINGTON, 17 JUNI. Arthur Andersen houdt eind augustus in de Verenigde Staten op met de accountancy. Dat heeft de maatschap aan de SEC, de Amerikaanse beurstoezichthouder, laten weten.
Lees verder...
Links wint in Tsjechische verkiezingen

PRAAG/BOEDAPEST, 17 JUNI. De Tsjechische sociaal-democraten hebben opnieuw de parlementsverkiezingen gewonnen. De CSSD bleef met ruim 30 procent en met 71 van de 200 zetels in het parlement de grootste partij. De communisten werkten zich op tot derde partij van TsjechiŽ.
Lees verder...
Eerherstel voor de elegante stilist Godfried Bomans

,,Ik kots van het dťdain waarmee nu over Godfried geschreven wordt.'' Woorden van een oudere dame, tijdens de opening afgelopen vrijdag van de tentoonstelling Godfried Bomans, de fluwelen duivel.
Lees verder...
PvdA: Falen Melkert oorzaak van nederlaag

ACHTERGROND - Tijdens een PvdA-fractieweekend in Bergen is de oorzaak van de verkiezingsnederlaag besproken. Vooral lijsttrekker Ad Melkert kreeg de schuld in een analyse van campagneleider Benschop.
Lees verder...
Frustratie zit nog heel diep bij VVD

ACHTERGROND - De VVD kwam dit weekend bijeen om over de verloren verkiezingen na te praten. De leden grepen de bijeenkomst aan om hun gal te spuwen. Vooral voormalig lijsttrekker Dijkstal moest het ontgelden.
Lees verder...
Jimi Hendrix van Japans elftal

Hidetoshi Nakata is de onbetwiste voetbalster van Japan, de ploeg die morgen tegen Turkije een plaats in de kwartfinales van het WK probeert af te dwingen. Hide is in Europa een pionier die hier de weg vrijmaakte voor meer Japanse voetballers.
Lees verder...
Wie staan er straks rond de koningin...

DE HAAGSE STAAT - De formatieonderhandelingen verlopen iets stroever, zo zeggen de jongste berichten vanaf Het Binnenhof. Niemand die er echt opgewonden van raakt. Een kabinetsformatie zonder hobbels, is geen formatie, aldus de kenners. Het grote gezelschapsspel, het 'namen noemen', kan gewoon doorgaan.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Gemeenteraad moet burgemeester kiezen

'De democratie is er het meest bij gebaat wanneer de raad de burgemeester kiest en de burgers het recht krijgen hem weg te stemmen.' Vandaag op de opiniepagina een artikel van de burgemeesters Bernt Schneiders (Heemskerk) en Onno van Veldhuizen (Nieuwkoop).
Nieuwe editie scholierensite

Vanmiddag om kwart over vijf verschijnt een nieuwe editie van de scholierensite van NRC Handelsblad. Met deze week onder meer: De paniek van de zure regen, een nieuwe generatie zaklampen en honger in Afrika. Zie scholieren.nrc.nl.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.