zaterdag 15 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
In formatie geschil over gezinskorting

De VVD heeft ernstig bezwaar tegen een plan van het CDA om gezinnen en lagere inkomensgroepen via een uitkering door de Belastingdienst compensatie te bieden voor hogere ziektekosten.
Lees verder...
Kok nog op 13 mei gevraagd te blijven

Ex-PvdA-leider Kok heeft twee dagen voor de verkiezingen van 15 mei geweigerd zich opnieuw te kandideren voor het premierschap. Een deel van het PvdA-campagneteam wilde lijsttrekker Melkert, die na de moord op Pim Fortuyn zeer omstreden was geraakt, terugtrekken als kandidaat-premier en Kok weer naar voren schuiven.
Lees verder...
Voetbal als heelmeester aller wonden

Voetbal beheerst de samenleving. De intelli- gentsia keert zich arrogant af, maar het volk dat voetbal als doeltreffend medicijn ziet tegen uitzichtloosheid neemt in omvang toe. Het WK voetbal dient serieus te worden genomen.
Lees verder...
Hoe het Bezemteam Almere rustig kreeg

In Almere veroorzaken Antilliaanse jongeren geen overlast meer. Een speciaal politieteam is wegens succes opgeheven.
Lees verder...

'Utrecht is Saoedi-Arabië niet'

Imams moeten weten dat ze niet alles kunnen zeggen, vindt Ad. El Boujoufi, van de Marokkaanse moskee-organisatie Ummon.
Lees verder...
De journalistiek is correct

Na de moord op Pim Fortuyn ligt de gevestigde journalistiek onder vuur. Er zou sprake zijn van een 'journalistiek tekort'. Jan Greven, tot vorig jaar uitgever van onder meer NRC Handelsblad, herkent wel iets van die kritiek. Maar: 'Ik geloof in de kracht van een krant en een redactie om stof af te schudden, nieuwe wegen in te slaan en werkelijk onafhankelijk te zijn.'
Lees verder...
Een kleine liquidatie bij Albada Jelgersma

Grootaandeelhouder Albada Jelgersma van Laurus verzuimde als commissaris om een aandelentransactie in het bedrijf te melden. Dat komt slecht uit nu hij 'zijn' supermarktbedrijf probeert te redden.
Lees verder...
Herstel op Amerikaanse beurzen

ROTTERDAM, 15 JUNI. De aandelenkoersen op Wall Street hebben zich gisteravond licht hersteld na verliezen op donderdag. De technologiebeurs Nasdaq sloot af met een marginale winst, terwijl de toonaangevende Dow-Jonesindex nagenoeg onveranderd eindigde.
Lees verder...
Jacht op mooie klanten KPNQwest

Van een juichstemming willen ze niet spreken. Maar de concurrenten van KPNQwest jagen massaal op de fraaie klanten van het op de afgrond balancerende telecombedrijf. Niet elke dag hebben ze zo'n kans.
Lees verder...
LPF: heldere conclusies met minimale onderbouwing

De leden van de lijst Pim Fortuyn hebben hun eerste parlementaire debatten achter de rug. Hoe brachten ze het ervan af?
Lees verder...
Strafhofruzie: Jesse Helms slaat nog één keer toe

De bejaarde Amerikaanse senator Jesse Helms beleeft zijn finest hour. De ontwerpwet, die zich onder meer richt tegen het Internationaal Strafhof in Den Haag, komt uit zijn koker.
Lees verder...
Goed nieuws voor 'vrolijke weduwe'

Na honderdzestig jaar krijgt Nederland per 1 januari 2003 een nieuw erfrecht. Daarin gaat de weduwe of weduwnaar er aanzienlijk op vooruit: de langstlevende krijgt de nalatenschap en de kinderen moeten wachten. Pech dus voor kinderen met een moeder die dol is op cruisevakanties.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Themabijlage Loopbaan

Nu het economisch minder gaat zijn ook op de arbeidsmarkt de bordjes weer verhangen. Konden carrièregerichte werknemers de laatste jaren zonder probleem het ene bedrijf inruilen voor het andere, op dit moment bepalen de werkgevers hoe de loopbaan eruit ziet. Wie geen vak beheerst, kan het vergeten.
Beet: Toetervormige of plankvormige schermen

Langzamerhand ruimen de 'ouderwetse' monitoren met beeldbuizen het veld voor moderne plankvormige LCD-schermen (Liquid Crystal Displays). En het kan waarschijnlijk nog dunner. Hoe werken moderne beeldschermen?
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.