vrijdag 14 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Europese beurzen opnieuw onderuit

Een nieuwe golf van koersdalingen heeft vanmorgen geleid tot de laagste koersniveaus op de Europese beurzen sinds de weken na de aanslagen van 11 september vorig jaar in de Verenigde Staten.
Lees verder...
D66 wil radicale moskee sluiten

MoskeeŽn waar radicale imams haatdragende teksten verkondigen, moeten, al dan niet op tijdelijke basis, worden gesloten. Dat bepleit D66 in de Tweede Kamer naar aanleiding van incidenten in enkele moskeeŽn waar imams zouden hebben opgeroepen tot vernietiging van de vijanden van de islam. Een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat burgemeesters op basis van de Gemeentewet moskeeŽn tijdelijk kunnen sluiten.
Lees verder...
Jelgersma verzweeg beurshandel

Grootaandeelhouder E. Albada Jelgersma van Laurus heeft vorig jaar de verkoop van een pakket Laurus-aandelen niet gemeld bij de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM).
Lees verder...
Malawi weet wat donoren willen horen

Jan Jaap Sonke ging als ontwikkelingswerker naar Malawi, werd zakenman, parlementslid en zit nu drie jaar in de regering. Hij is de wanhoop nabij.
Lees verder...

Popconcert wordt rookvrij

Roken bij popconcerten wordt verboden. In navolging van theaters en concertgebouwen moeten in de toekomst ook poppodia rookvrij zijn en mag er alleen worden gerookt in speciaal daarvoor ingerichte ruimtes. Dit heeft het ministerie van Volksgezondheid deze week laten weten aan diverse vertegenwoordigers van de popbranche.
Lees verder...
Spijt is Kok niet gevraagd

Demissionair minister-president Kok sloot gisteren zijn reis naar BosniŽ af. 'Het boek Srebrenica zal nooit gesloten worden.'
Lees verder...
Proef met gratis heroÔne loopt gevaar

ACHTERGROND - Het experiment met het verstrekken van gratis heroÔne aan langdurig verslaafden is in de gevarenzone beland na een ommezwaai van de LPF.
Lees verder...
Opnieuw een juridische overwinning voor Peper

Gisteren werd vernietigend geoordeeld over de accountants van KPMG die declaraties van Bram Peper onderzochten. Is dit eerherstel voor hem?
Lees verder...
Ruimere bevoegdheid OM en politie

De onderhandelaars van CDA, LPF en VVD willen de bevoegdheden van politie en justitie verruimen en een nationale recherche formeren. Ook willen zij Schiphol gedeeltelijk naar de beurs brengen.
Lees verder...
Belgen eendrachtig zwoegend naar de tweede ronde

Na een zinderende wedstrijd met wisselende kansen heeft BelgiŽ zich vanmorgen ten koste van Rusland geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal. In Shizuoka wonnen de 'Rode Duivels' met 3-2.
Lees verder...
Milosevic verliest aan scherpte

In twee belangrijke kruisverhoren was Slobodan Milosevic deze week minder scherp dan van hem kon worden verwacht.
Lees verder...
'Ik ben altijd bezig geweest met verdienen, nooit met uitgeven'

Hans Breukhoven (55), oprichter van Free Record Shop, heet een wilde zakenman te zijn.'Maar ik ben ook afwachtend, voorzichtig.' Sinds kort is hij weer volledig eigenaar vanzijn geesteskind.'Wat ik wil, is respect.'
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Strafbaarstelling illegaal verblijf is zinloos geweld

Een strenger immigratie- en asielbeleid moet illegaal verblijf in Nederland strafbaar stellen. Die maatregel biedt echter geen voordelen voor een strenger immigratiebeleid, vindt M.F. Wijngaarden, advocaat en voorzitter van de Coornhertliga, vereniging voor strafrechthervorming.
Overzicht Uitbreiding EU

Twaalf landen in Midden- en Oost-Europa bereiden zich voor op toetreding tot de Europese Unie. Voor het eind van dit jaar valt de beslissing. Op het spel staan grote politieke en economische belangen, en ook de 'historische' kans om de naoorlogse deling in Europa te overwinnen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.