donderdag 13 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Olieconcerns moeten steun terugbetalen

Nederland moet zeker twintig miljoen euro terugvorderen van oliemaatschappijen en individuele pomphouders in de buurt van de grens met Duitsland. Het gaat om ten onrechte betaalde subidies.
Lees verder...

Foto Spoorwegmuseum
Rondje om de kerk van de baan

Bij de Nederlandse Spoorwegen lijkt het zogeheten 'rondje om de kerk' van de baan. De meeste conducteurs en machinisten worden niet meer aan vaste trajecten gebonden, zoals de NS-directie aanvankelijk wilde om zo het grote aantal vertragingen te verminderen.
Lees verder...
Kok loopt door gehavend Srebrenica

De moord op duizenden moslims in Srebrenica is een zwarte bladzijde in onze geschiedenis, vindt demissionair premier Kok. Vandaag bezocht hij de voormalige moslimenclave.
Lees verder...
KPMG berispt over rapport zaak-Peper

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft een vernietigend oordeel geveld over de accountants van KPMG die twee jaar geleden de declaraties van ex-burgemeester A. Peper van Rotterdam onderzochten.
Lees verder...

Spionagebeelden bekijken met tv-schotel

Europese kijkers van satelliettelevisie kunnen rechtstreeks video-opnamen zien die Amerikaanse spionagevliegtuigen boven de Balkan voor de NAVO maken. Opnamen van militaire installaties en verkenningsacties worden doorgaans geheim gehouden.
Lees verder...
Consument buitenspel bij pinpasfraude

De populaire pinpas zou niet meer veilig zijn. Spookopnames, waarbij grote hoeveelheden geld verdwijnen, steken de kop op. De onrust onder gebruikers neemt toe. Want hoe bewijst de consument zijn onschuld?
Lees verder...
Hippieyup krijgt z'n bus terug

Terug op de weg en met de ambitie een waardige opvolger te worden van de cultbus-aller-tijden: de VW Microbus. Deze week maakte het VW-concern bekend dat het voertuig in productie wordt genomen. De liefhebbers verheugen zich er al op. 'Het wordt alleen maar mooier op de weg.'
Lees verder...
Tsjechen zien politiek als cynisch spel

Bij de parlementsverkiezingen van morgen en zaterdag in TsjechiŽ draait alles nog steeds om VŠclav Klaus, de man die vier jaar de oppositie leidde Ťn achter de schermen meeregeerde.
Lees verder...
Borst: doden door de wachtlijsten

Minister Borst (Volksgezondheid) erkent dat er mensen in Nederland overlijden als gevolg van te lange wachtlijsten. In een spoeddebat gisteren in de Tweede Kamer gaf de demissionaire bewindsvrouw voor het eerst in de acht jaar dat ze minister van Volksgezondheid is toe dat ,,wachtlijsten soms zo lang zijn dat de medisch aanvaardbare norm wordt overschreden''.
Lees verder...
Het Internationaal Strafhof en de angst van Amerika

ACHTERGROND - De bezwaren in de VS tegen het Internationaal Strafhof komen voort uit de angst in Amerika voor aantasting van de rechtsstaat. Dat zegt David Scheffer, die voor president Clinton over het Strafhof heeft onderhandeld.
Lees verder...
Brazilianen wanen zich in speeltuin tegen Costa Rica

Op speelse maar bij vlagen nonchalante wijze heeft BraziliŽ vandaag, op de veertiende dag van het wereldkampioenschap voetbal in Japan en Zuid-Korea, de eerste plaats in groep C veiliggesteld. In een open en daardoor attractief duel won de SeleÁ„o met 5-2 van Costa Rica, dat door de ruime nederlaag een plaats in de tweede ronde verspeelde aan Turkije en is uitgeschakeld.
Lees verder...
ItaliŽ en Mexico naar achtste finales


Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Paars beleid ten onrechte op de schroothoop gegooid

Er is geen behoefte aan 'puinruimen' of een 'wederopbouw'. Paars heeft namelijk succesvolbijgedragen aan het hervormingsbeleid dat sinds 1982wordt gevoerd, schrijven Hugo Keuzenkamp en Coen Teulings. Keuzenkamp is hoogleraar Economie en directeur van de Stichting voor Economisch Onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Teulings is hoogleraar Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en directeur van het Tinbergen Instituut.
Overzicht Internationale Strafhof

De Amerikaanse senaat heeft een 'invasiewet' aangenomen. De VS zijn tegen het Internationale Strafhof. Achtergronden bij het nieuws over het Strafhof kunt u vinden in het Overzicht Internationale Strafhof.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.