woensdag 12 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Wereldwijde actie VS tegen Strafhof

De regering-Bush oefent druk uit op meer dan honderd landen om akkoorden te sluiten die Amerikaanse militairen vrijwaren van berechting door het Internationale Strafhof in Den Haag.
Lees verder...
Nieuwe dienst moet illegalen gaan uitzetten

Een nieuw kabinet van CDA, LPF en VVD zal een dienst oprichten voor de uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers. Zij dienen in afwachting van hun terugkeer ,,in controleerbare ruimtes'' te verblijven. Ook de komst van nieuwe asielzoekers zal worden bemoeilijkt.
Lees verder...
Moslim mogelijk president India

De volgende president van India - het land kan maar niet ophouden de wereld te verbazen - zal na 25 jaar vrijwel zeker weer een moslim zijn. Gisteravond laat werd A.P.J. Abdul Kalam voorgedragen als kandidaat voor die post door de regerende coalitie van Atal Bihari Vajpayee, de premier die juist bekendstaat om zijn hindoenationalisme.
Lees verder...
Akkoord in zuivel, staking verloopt

In de meeste zuivelfabrieken waar werd gestaakt is vandaag het werk hervat. Maar de acties zijn, ondanks een akkoord tussen de bonden en werkgevers, nog niet overal voorbij. Bij vier van de twaalf fabrieken van Friesland Coberco Diary Foods werd omstreeks het middaguur nog niet gewerkt.
Lees verder...

LPF eist op hoge toon kamers op

ACHTERGROND - LPF-fractieleden eisen met veel misbaar voor draaiende camera's meer werkruimte in de Tweede Kamer.
Lees verder...
Mulisch triomfeert bij eigen spookpromotie

Schrijver Harry Mulisch werd gisteravond doctor in de filosofie in de gelegenheidsuniversiteit Felix en Sofie. Critici vinden het togamisbruik, maar Mulisch promoveerde met lof.
Lees verder...
BAM NBM onbetwist marktleider in Benelux

In het continue geschuif met HBG belandt de bouwer nu bij BAM NBM. Het maakt van de jongste combinatie een onbetwist marktleider in een sterk gefragmenteerde markt.
Lees verder...
Combinatievoetbal ArgentiniŽ sterft in schoonheid

Een etmaal na de uitschakeling van Frankrijk heeft ook ArgentiniŽ zijn favorietenrol op het wereldkampioenschap niet kunnen waarmaken. De kampioen van Zuid-Amerika wist zich vanmorgen tegen Zweden niet te plaatsen voor de tweede ronde. ArgentiniŽ moest winnen, maar speelde in Miyagi met 1-1 gelijk. Groepswinnaar Zweden speelt zondag in de achtste finales tegen Senegal.
Lees verder...
(Nog) geen populist in paradijselijk Zweden

SERIE DE DERDE WEG - In Zweden met zijn grote verzorgingsstaat en liberale minderhedenpolitiek bleef de sociaal-democratie sterk. Toch is deze rust bedrieglijk, meent politicoloog Therborn. ,,Een handige demagoog kan hier net zo goed stemmen winnen.''
Lees verder...
DNA moet uitwijzen waar Columbus is gebleven

Columbus was ook na zijn dood een wereldreiziger. Maar liefst drie steden beweren zijn stoffelijk overschot te bewaren. DNA-onderzoek moet nu uitwijzen wie van de drie met recht het predikaat 'begraafplaats van Columbus' mag voeren.
Lees verder...
Managers van morgen zijn tevreden met zichzelf

Nederland telt steeds meer opleidingen voor jongeren die manager willen worden. Zoals de Academy for Young Executives van management- en adviesbureau Boer en Croon. Het profiel van de manager-in-spe: blakend van zelfvertrouwen en niet van plan om een exorbitant aantal uren per week te draaien.
Lees verder...
Het wordt in China dringen op de weg

China begint de auto te ontdekken. Met name na de komst van VW naar China moeten fietsers steeds vaker de snelweg delen met auto's. Peking en Shanghai worden daardoor zelfs 'fietsvijandige' steden.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
ICT brengt niet vanzelf meer democratie

Als nieuwe media ingezet worden binnen oude structuren, verandert er niets, schrijft Jorrit de Jong op de opiniepagina. Bovendien moeten politici en journalisten beter hun weg leren vinden in de anarchie van internet, meent hij. De Jong is werkzaam bij een internetprojectbureau voor de publieke sector.
Overzicht Internationale Strafhof

De Amerikaanse senaat heeft een 'invasiewet' aangenomen. De VS zijn tegen het Internationale Strafhof. Achtergronden bij het nieuws over het Strafhof kunt u vinden in het Overizcht Internationale Strafhof.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.