dinsdag 11 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Nederlandse bouwer neemt HBG over

Het bouw- en baggerbedrijf HBG komt weer in Nederlandse handen. Het Rijswijkse bedrijf, dat dit voorjaar werd overgenomen door het Spaanse Dragados, wordt gekocht door het bouwbedrijf BAM NBM.
Lees verder...
VS: plan met 'vuile bom' verijdeld

De Amerikaanse autoriteiten zeggen dat zij een aanslag met een radioactieve 'vuile bom' op Amerikaanse bodem hebben verijdeld. Het complot zou het werk zijn van Osama bin Ladens terreurnetwerk Al-Qaeda.
Lees verder...
Kok op bezoek in Srebrenica

Premier Kok is vanmorgen aangekomen in Sarajevo voor een driedaags bezoek aan BosniŽ, waarbij hij onder meer Srebrenica en Tuzla zal aandoen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vanmiddag bevestigd.
Lees verder...
Geld erbij voor zorg en scholen

Een kabinet van CDA, LPF en VVD zal fors investeren in zorg en onderwijs. De extra bijdragen hiervoor zullen zoveel mogelijk bijeen gesprokkeld worden door doelmatiger te werken en de bureaucratie te bestrijden. Dat hebben de onderhandelaars Balkenende (CDA), Herben (LPF) en Zalm (VVD) afgesproken.
Lees verder...

Duitse toerist vindt Holland 'zu teuer' geworden

Het aantal Duitse toeristen in Nederland liep vorig jaar met 8 procent terug. Oorzaken: Nederland vinden ze te duur, de Duitse Oostzeekust wordt steeds populairder en een terugloop van het toerisme over de gehele linie.
Lees verder...
'Nul komma nul glamour' op Toneelbal

In het Koninklijke Theater Carrť werd gisteren het eerste Toneelbal gehouden. In de wandelgangen klonk kritiek op de saaiheid van de ceremonie.
Lees verder...
Senaat nam uitgeholde Invasiewet aan

ACHTERGROND - De Tweede Kamer reageerde geschokt op een wetsvoorstel dat de Amerikaanse Senaat vorige week goedkeurde. Het geeft de president de mogelijkheid om ,,met alle middelen'' te verhinderen dat Amerikanen worden berecht door het Internationaal Strafhof. Maar de aangenomen tekst verplicht hem tot niets.
Lees verder...
'Saoedi-ArabiŽ is dankzij 11 september de soep van de dag'

SERIE IN SAOEDI-ARABIň - Als gevolg van 11 september is de wereld in Saoedi-ArabiŽ geÔnteresseerd. Dat is een goede zaak, aldus de liberaal Hussein Shobkshi: 'Bin Laden heeft ons wakker geschud.'
Lees verder...
Frankrijk uitgeschakeld door Denemarken

Frankrijk is uitgeschakeld op het WK voetbal. De titelverdediger verloor vanmorgen in Inchon van Denemarken (2-0). De Fransen hadden met tenminste twee treffers verschil moeten winnen om in de race te blijven.
Lees verder...
Groot gebied besmet na 'vuile bom'

De Amerikaanse regering zegt een complot van Al-Qaeda voor een aanslag met een 'vuile bom' te hebben verijdeld. Het plan was nog niet ver, maar hoe dan ook is het steeds makkelijker om materiaal te vinden voor dit radioactieve wapen.
Lees verder...
Marokko verijdelt 'plan van Al-Qaeda'

RABAT, 11 JUNI. De Marokkaanse politie heeft drie SaoediŽrs aangehouden die werkten aan zelfmoordoperaties tegen Amerikaanse en Britse oorlogsschepen in de Straat van Gibraltar.
Lees verder...
Seksschandaal kerk VS groter

De omvang van het seksschandaal binnen de rooms-katholieke kerk in de Verenigde Staten is aanzienlijk groter dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit onderzoeken van verschillende media, die afgelopen weekeinde werden gepubliceerd.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Neem bevolking serieus bij uitbreiding EU

De uitbreiding van de Europese Unie dreigt in gevaar te komen door afnemende publieke steun. De Europese regeringen krijgen hiermee de rekening gepresenteerd van het buitensluiten van de bevolking in het eenwordingsproces, schrijft Lousewies van der Laan vandaag op de opiniepagina.
Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers

Adriaan Hiele, columnist van NRC Handelsblad, beantwoordt vragen op het terrein van persoonlijke financiŽn.

http://www.nrc.nl/geld/hiele/index.html

De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.