maandag 10 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Chirac krijgt steun voor rechtse coalitie

De eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen heeft gisteren een ruime meerderheid voor het rechtse blok van president Chirac opgeleverd. Extreem-rechts kreeg veel minder stemmen dan bij de presidentsverkiezingen in april.
Lees verder...
Onbegrip Kamer over wet VS

De Tweede Kamer vindt het onbegrijpelijk dat de Amerikaanse Senaat akkoord is gegaan met een wetsvoorstel dat een invasie in Nederland mogelijk maakt.
Lees verder...
CDA tegen harde aanpak WAO

Het CDA wijst de harde aanpak van de WAO zoals de VVD wil af en ook wil de partij garanties voor de laagstbetaalden in een nieuw ziektekostenstelsel.
Lees verder...

Foto reuters
Euforie rond coach Hiddink even geweken

De euforie die de afgelopen week losbarstte rond Guus Hiddink en de nationale ploeg van Zuid-Korea, is na vanochtend enigszins getemperd. De Aziaten kwamen tegen de Verenigde Staten niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
Lees verder...

Analyse: Fransen wenden zich af van 'cohabitation'

De Franse kiezers lijken president Jacques Chirac de rechtse meerderheid in de Assemblťe te geven die hij zo vurig verlangde.
Lees verder...
Analyse: Amerikanen nog niet op het strand

Een Amerikaans wetsontwerp over mogelijk militair ingrijpen in Den Haag richt zich niet tegen Nederland, maar tegen het Internationale Strafhof.
Lees verder...
Eloise, eerste kleinkind Beatrix

Prins Constantijn en prinses Laurentien hebben een dochter gekregen, met de roepnaam Eloise. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt. Het meisje heet voluit Eloise Sophie Beatrix Laurence, gravin van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg. Ze is het eerste kleinkind van koningin Beatrix en prins Claus.
Lees verder...
Ex-koning inzet van ruzie in Afghanistan

Binnen de interim-regering van Afghanistan zijn grote meningsverschillen gerezen over de rol die oud-koning Zahir Shah moet spelen in het toekomstige bestuur van het land.
Lees verder...
Janmaat: Extreem-rechts politicus in cordon sanitaire

NECROLOGIE - Het beste wapen tegen de opkomst van extreem-rechts. Zo is de gisteren op 67-jarige leeftijd overleden politicus Hans Janmaat vaak omschreven.
Lees verder...
Courtney Love wil 'Love Law' introduceren

Platenmaatschappijen raken steeds vaker in conflict met artiesten en fans. Michael Jackson-fans demonstreerden zaterdag in Hilversum tegen Sony, dat zijn cd Invincible te weinig promoot. Morgen begint in CaliforniŽ een proces dat de muziekindustrie kan veranderen.
Lees verder...
Hoe de frisheid van limoenen...

DE HAAGSE STAAT - Jong, fris. Dat zou, naar het oordeel van het CDA en de LPF, de Nederlandse politiek moeten zijn na de verrassende uitslag van de Tweede-Kamerverkiezingen van 15 mei. Voorlopig bevindt alles zich nog in het stadium van voornemens en intenties.
Lees verder...
'Multinationals remmen innovatie'

Internet begon als vrijplaats voor ideeŽn, zegt de Amerikaanse hoogleraar Lawrence Lessig. Maar multinationals willen nu verdere innovatie remmen omdat ze geen concurrentie willen.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: 'Invasiewet' is verwerpelijk

Nu de Amerikaanse Senaat uit weerzin tegen het Internationale Strafhof akkoord is gegaan met een wetsvoorstel dat militair ingrijpen in Nederland mogelijk maakt, is een felle afkeurende reactie op zijn plaats. Dit schrijft oud-minister Hans van den Broek vandaag op de opiniepagina.
Nieuwe editie scholierensite

Elke maandagmiddag verschijnt een nieuwe editie van de scholierensite van NRC Handelsblad (http://scholieren.nrc.nl). Vanaf kwart over vijf vanmiddag zijn daar artikelen te lezen over onder meer de list van monnik Bahira, snuffelmethoden voor politie en de nieuwe cd van rapper Eminem.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.