zaterdag 8 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Verdachte volgde Fortuyn via internet

In de auto van Volkert van der G., de verdachte van de moord op LPF-lijsttrekker Pim Fortuyn, is een print van een website gevonden met plattegronden van het Hilversumse Mediapark. In de rode Toyota, die geparkeerd stond in een straat vlak bij de plaats van het delict, zijn ook webprints aangetroffen van tv-programma's waarvan bekend was dat Fortuyn daar zou optreden.
Lees verder...
FNV belegt in kernenergie en wapenindustrie

Het gemeenschappelijke beleggingsfonds van de vakcentrale FNV belegt in de wapenindustrie, producenten van kernenergie en in bedrijven die in opspraak zijn geraakt door milieuvervuiling of slechte arbeidsomstandigheden. Nagenoeg alle grote wapenfabrikanten zitten in de beleggingsportefeuille van de vakbeweging.
Lees verder...
Geen akkoord over aanpak van de WAO

De onderhandelingen tussen CDA, VVD en LPF over de WAO in het kader van kabinetsformatie hebben gisteren geen resultaat opgeleverd. De discussie verliep moeizaam.
Lees verder...

Foto AP
Vier weken lang het belangrijkste nieuws

ACHTERGROND - De wereld kijkt voetbal. In veel landen is 'het WK' vier weken lang het belangrijkste nieuws. Een Zweedse parlementariŽr denkt aan de Nobelprijs voor de Vrede: ,,Er is niets dat de wereld meer verenigt dan de passie voor voetbal''
Lees verder...

Volkert en de feiten

ACHTERGROND - Ruim een maand na de moord op Pim Fortuyn is er nog niets bekend over de motieven van de verdachte, Volkert van der G. De afgelopen weken ontstond het beeld van een 'koele killer', een milieuactivist die een politieke moord pleegde. Maar het onderzoek wijst tot nu toe meer in de richting van een amateur- schutter die zijn daad en vluchtweg simpel plande.
Lees verder...
Boze lezers en het journalistiek tekort

ACHTERGROND - Na de moord op Pim Fortuyn ligt niet alleen de politiek onder vuur. Ook de journalistiek wordt bekritiseerd. Sommige lezers wantrouwen de berichtgeving, ook van NRC Handelsblad. Televisie en kranten zouden Pim Fortuyn hebben gedemoniseerd. Een selectie boze brieven en een gesprek met drie deskundigen. 'Ik neem mijn krant net zo serieus als de cartoons.'
Lees verder...
Veroordeelde ambtenaar gunt bouwprojecten

Een eerder wegens corruptie veroordeelde ambtenaar blijkt sinds augustus 1999 bij de provincie Limburg actief te zijn als plaatsvervangend hoofd van de afdeling Infra-projecten. De ambtenaar, die smeergeld van Limburgse wegenbouwers aannam, is in zijn huidige functie medeverantwoordelijk voor de gunning van het grootste wegenbouwproject ooit van de provincie. Nu heeft hij weer van doen met dezelfde twee wegenbouwbedrijven die hem eerder steekpenningen betaalden.
Lees verder...
In Limburg: eigen wegenbouwers eerst

ACHTERGROND - Limburg was tien jaar geleden betrokken bij corruptieschandalen rond wegenbouwers. Nu de provincie de grootste wegenbouwopdracht sinds jaren gaat vergeven, worden de regels aangepast om 'onze eigen bedrijven' te helpen.
Lees verder...
FNV 'in dialoog' over beleggingen

ACHTERGROND - Het 'duurzaam' uitgedragen beleggingsbeleid van de FNV blijkt op zijn zachtst gezegd nog niet helemaal volgroeid.
Lees verder...
Engeland dankt memorabele zege aan Zweedse coach

De bakermat van het voetbal schudde op zijn grondvesten. Engeland behaalde gisteren in Sapporo geen historische, wel een memorabele zege op aartsrivaal ArgentiniŽ.

Zie ook: www.nrc.nl/wkvoetbal.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Migratie, op vakantie als ontdekkingsreiziger, Roel Pieper en zure regen

NRC Handelsblad heeft op zaterdag vier bijlagen. De bijlage Thema heeft als onderwerp Migratie: vier pagina's over integratie, angst, ambities en loyaliteiten. In het Zaterdags Bijvoegsel een interview met Roel Pieper - hij wil als minister iets terugdoen voor Nederland. In de bijlage Wetenschap & Onderwijs een artikel over zure regen: goed voor de bomen, slecht voor het bos. In Leven &cetera: Vakantieganger waant zich ontdekkingsreiziger.
Aangepaste editie van www.nrc.nl

Wegens een technische storing was het vandaag niet mogelijk een uitgebreide webeditie te maken. Alleen de voorpagina en de nieuwspagina van de website zijn ververst. Wij bieden onze lezers hiervoor onze excuses aan.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.