vrijdag 7 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Ingrijpende maatregelen tegen terreur

President Bush wil de binnenlandse beveiliging van de Verenigde Staten bundelen in een nieuw ministerie. Hij geeft daarmee toe aan het Congres, dat al maanden vraagt om krachtiger beleid tegen terrorisme.
Lees verder...
De fiscus helpt de hoofdstad niet meer

De belastingdienst heeft samenwerking met de gemeente Amsterdam bij de bestuurlijke bestrijding van zware criminaliteit opgezegd. De dienst legt prioriteit bij belastingen, niet bij het blootleggen van criminele netwerken, aldus een woordvoerder van het ministerie van FinanciŽn.
Lees verder...
Franse premier tegen 'arrogant Parijs'

De nieuwe, tot voor kort vrijwel onbekende Franse premier Pierre Rafferin toont zich op verkiezingstournee in 'de provincie' van zijn gemoedelijkste kant.
Lees verder...
Akkoord over 3,25 mld extra bezuinigingen

De onderhandelaars van CDA, LPF en VVD zijn het gisteren eens geworden over extra bezuinigingen ten behoeve van extra aflossing van de staatsschuld.
Lees verder...

Ouderen niet de gevaarlijkste autorijders

Het CBR kondigt een Europese keuringsleeftijd voor automobilisten aan, maar Brussel weet van niets. En hoe zinvol is zo'n keuring eigenlijk? 'De risicogrens ligt niet bij zestig.'
Lees verder...
Optimisme wint het van Frans verdriet

WK VOETBAL - Frankrijk reageerde betrekkelijk rustig op het gelijkspel van de nationale voetbalploeg tegen Uruguay. Er is nog hoop. De Haantjes kunnen vechten.
Lees verder...
Harm Wiersma toch woordvoerder sport voor LPF

ACHTERGROND - Een werkkamer met telefoon hebben de LPF-kamerleden nog niet, maar de taken binnen de fractie zijn sinds gisteren wťl verdeeld.
Lees verder...
Coca-cola smaakt de SaoediŽrs niet meer

Bij de SaoediŽrs en elders in de Arabische wereld leeft de Palestijnse strijd. Als uitvloeisel daarvan hebben de Amerikanen, immers steunpilaar van IsraŽl, voorlopig afgedaan.
Lees verder...
Overheid Mexico kijkt nog altijd andere kant op

Wie schoot op 31 mei in Mexico 27 indianen dood? Het bloedbad maakt duidelijk dat de situatie van de indianen onder president Fox niet noemenswaardig is verbeterd.
Lees verder...
Eigenwijs Continental is voor de duvel niet bang

KLM en het Amerikaanse Continental Airlines breiden hun samenwerking uit. Continental-topman Bethune ziet partner KLM als 'een goede vrouw'.
Lees verder...
Commissaris Monti gaat 'economischer' denken

De tegenstanders van Europees Commissaris Mario Monti zagen zich gisteren gesterkt in hun verzet tegen de hoogste mededingingsfunctionaris van de Europese Unie toen een van Monti's veto's ongedaan gemaakt werd. Monti denkt niet 'economisch' genoeg, luidt het verwijt. Daar wordt inmiddels aan gewerkt.
Lees verder...
Bush herneemt het initiatief

Het plan van president Bush een nieuw ministerie van Staatsveiligheid in het leven te roepen, maakt niet per se een eind aan de strijd tussen de veiligheids-diensten CIA en FBI.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Na de pokken moet aids mondiaal worden aangepakt

Lange tijd is het behandelen van mensen met aids in ontwikkelingslanden onbespreekbaar geweest omdat de kosten te hoog zouden zijn en de medische voorzieningen zouden ontbreken. Nu wordt deze optie echter haalbaar en zelfs veelbelovend geacht. Hoog tijd derhalve voor grootscheepse actie, schrijven Joep Lange en D. Peter van Rooijen op de opiniepagina.
Vraag & Antwoord

Nieuwe afleveringen van de rubrieken Apenstaartje (Marie-Josť Klaver beantwoordt vragen over internet), Woordhoek (Ewoud Sanders over taal) en Adriaan Hiele (over persoonlijke financiŽn).
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.