donderdag 6 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Europese rechtbank schrapt fusieverbod

Het Europese Hof in Luxemburg heeft vanmorgen voor het eerst een fusieverbod van de Europese Commissie ongedaan gemaakt. Het verbod trof het samengaan van twee Britse reisorganisaties.
Lees verder...
Onderzoek naar Thuiszorg R'dam

Er komt een kortlopend accountantsonderzoek naar de financiŽle gang van zaken vanaf 1996 bij Thuiszorg Rotterdam. Dit is bevestigd door het Zorgkantoor Rotterdam, dat het wettelijk toezicht op de Rotterdamse thuiszorg heeft.
Lees verder...
Rumsfeld: NAVO versterken

De Amerikaanse minister van Defensie, Rumsfeld, heeft in een volgens diplomaten ,,harde brief'' zijn Europese NAVO-collega's dringend opgeroepen mee te werken aan een ingrijpende modernisering van de NAVO. Zijn oproep zal, aldus diplomaten, vandaag op belangrijke punten worden overgenomen in de slotverklaring van de halfjaarlijkse bijeenkomst van NAVO-ministers van Defensie in Brussel.
Lees verder...
Illegalen spelen Europa uiteen

Illegale immigratie is een Europese kwestie, maar de EU-landen zoeken telkens nationale oplossingen.
Lees verder...

Golf van emoties twintig jaar na Falkland-oorlog

WK VOETBAL - Vrijdagmiddag spelen Engeland en ArgentiniŽ een beladen groepswedstrijd op het WK voetbal. De historische vete dateert van het WK in 1966.
Lees verder...
Gejuich als de beul een kop laat rollen

Geselingen en het afhouwen van lichaamsdelen zijn in Saoedi-ArabiŽ gebruikelijke straffen voor misdadigers. Zo staat het in de koran, en zo gebeurt het in het koninkrijk waar de profeet vandaan kwam. Lijfstraffen voorkomen echte ellende in de hemel.
Lees verder...
Beperkte actie leger IsraŽl tegen Arafat

RAMALLAH, 6 JUNI. IsraŽlische troepen zijn vanochtend vroeg Ramallah op de Westelijke Jordaanoever binnengetrokken. Bij de zes uur durende actie is hevig geschoten rond het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Arafat.
Lees verder...
Commissie houdt vast aan uitbreiding Unie

BRUSSEL, 6 JUNI. Europees Commissaris GŁnter Verheugen ziet geen enkele reden af te wijken van het plan om eind dit jaar de onderhandelingen af te sluiten met landen die gereed zijn om toe te treden tot de Europese Unie. Verheugen zei dit gisteren op een persconferentie in Brussel over de uitbreiding van de EU met Oost-Europese landen.
Lees verder...
Labour beducht voor fouten PvdA

VRAAGGESPREK - Het verlies van de PvdA heeft Labour in Groot-BrittanniŽ ernstig verontrust. Veiligheid en immigratie staan daar inmiddels hoger op de politieke agenda.
Lees verder...
'IdeeŽn Fortuyn herinneren aan Mussert'

ACHTERGROND - Alle strafklachten ten spijt vragen nu ook historici zich af, of Fortuyn met Mussert te vergelijken valt. Ook de NSB-leider ageerde al tegen de 'politicasters' die het land kunstmatig verdeeld houden om zo de buit beter te kunnen verdelen, vertelt zijn biograaf. En het verwijt van 'demonisering' is evenmin nieuw.
Lees verder...
'Het 06-feest houdt een keer op'

VendexKBB kondigde vorige week aan 45 telefoonwinkels te sluiten wegens tegenvallende verkopen. De formule was volgens de concurrentie achterhaald.
Lees verder...
CarriŤre maken zonder op de peuter te stappen

Nog steeds hebben Nederlandse bedrijven vrijwel geen vrouwen in de top. ,,In Nederland vindt iedereen zorgtaken voor de vrouw belangrijker dan een carriŤre.''
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Het celibaat is een ziekmakend gezwel

De rooms-katholieke kerk bevindt zich ten gevolge van het celibaat in een uitzichtloze toestand waarin alleen vrije roomse mannen en vrouwen verandering kunnen brengen, meent de Gronignse priester Herman Verbeek.
Dossier misbruik in de katholieke kerk

De katholieke kerk in de Verenigde Staten verkeert in een crisis na seksschandalen die in de doofpot waren gestopt. Jarenlang zijn affaires binnenskamers gehouden en zijn ontspoorde priesters overgeplaatst, hoewel de betrokken bisschop wist van hun pedofiele neigingen. Onderzoek van NRC Handelsblad heeft aangetoond dat ook in Nederland tientallen gevallen van seksueel misbruik door priesters geheim worden gehouden.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.