woensdag 5 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Bij aanslag op bus in IsraŽl zeker 17 doden

Bij een aanslag vanmorgen in het spitsuur op een bus bij de plaats Megiddo bij Haifa in het noorden van IsraŽl zijn zeker zeventien doden gevallen. Tien mensen werden ernstig gewond.
Lees verder...
Herben: overvallen door noodzaak te bezuinigen

VRAAGGESPREK - LPF-leider Herben is voor bevordering van respect. ,,Maar we gaan niet inslikken dat de islam een achterlijke cultuur is.''
Lees verder...
LPF redt de JSF

ANALYSE - Na maanden aarzeling van de 'oude' Tweede Kamer, ging de nieuwe gisteren razendsnel akkoord met deelname aan de Joint Strike Fighter.
Lees verder...
Openbare gelegenheden in Saoedi-ArabiŽ kennen gedeelten voor 'families' en voor 'singles'.
Foto AP
De man dicteert en de vrouw beslist

REPORTAGE - Vrouw-zijn in Saoedi-ArabiŽ dat is lastig, en helemaal om zakenvrouw te zijn. Vrouwen mogen van alles niet in dit puriteins-islamitische land, maar met een beetje charme valt toch van alles te regelen.
Lees verder...

'Onveilig gevoel' bevolking stabiel

70 procent van de bevolking voelt zich veilig, de rest 'soms tot vaak' onveilig. Dit blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Volgens de onderzoekers is het gevoel van onveiligheid onder de bevolking al enkele jaren vrij stabiel.
Lees verder...
Zuid-Koreanen in extase over Hiddinks helden

ACHTERGROND - De Zuid-Koreanen krijgen er niet genoeg van. Vanochtend keken zij massaal naar de tweede herhaling op tv van het gisteren met 2-0 gewonnen duel tegen Polen. Trainer Guus Hiddink, de 'Vuist van Vuur', is de grote held.
Lees verder...
'ItaliŽ was te lief voor immigrant'

ACHTERGROND - Het Italiaanse parlement heeft gisteren ingestemd met een hardere aanpak van illegale immigratie. ,,In artikel 1 van onze grondwet staat dat ItaliŽ een republiek is die is gebaseerd op arbeid. Dat moet ook gelden voor wie hier wil komen.''
Lees verder...
Kashmir is niet zomaar een geschil

ACHTERGROND - Hoewel de hele wereld het hen vraagt, weigeren de de leiders van India en Pakistan elkaar tegemoet te komen. Kashmir is nu eenmaal meer dan territoriaal geschil tussen twee naijverige buurlanden.
Lees verder...
De postbode is voortaan huisvrouw of student

TPG vervangt in 2003 dure postbodes door huisvrouwen en studenten. De brief verliest steeds meer terrein op de elektronische boodschap en betaling.
Lees verder...
Met de laptop in het kraambed

Je hoort het steeds vaker: vrouwen die hun vaste baan vaarwel zeggen en een bedrijf aan huis beginnen in de hoop zorg en werk beter te kunnen combineren. Brengt het 'moederbedrijf' inderdaad uitkomst? Of is er sprake van een modieuze mythe? En waar blijven de 'vaderbedrijven'?
Lees verder...
Nog even wennen aan verantwoordingsdag

ACHTERGROND - Het is vandaag weer verantwoordingsdag in de Tweede Kamer. Hebben ministers waargemaakt wat ze hebben beloofd?
Lees verder...
Hugh Grant als het eiland Ibiza

Sommige mannen zijn zo mooi dat je er meteen het bed mee wilt induiken. Die oogopslag, dat wasbord, naar de slaapkamer ermee. Er zijn ook mannen met wie je het heel lang wilt uitstellen. Zo'n man is heel geschikt voor een speelfilm, waarin het immers vaak nog steeds heel lang duurt voor er een kus wordt uitgewisseld.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Kashmir-crisis mag onder geen beding escaleren

Pakistan weet zich niet alleen bedreigd door India maar ook door terroristen van Al-Qaeda die zich in het land ophouden en de positie van Musharraf ondermijnen. Dat maakt de kwestie-Kashmir levensgevaarlijk, schrijft defensiedeskundige Rob de Wijk op de pagina Opinie.
Vragen over internet?

Marie-Josť Klaver beantwoord vragen van lezers over internet in haar vraag- en antwoordrubriek.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.