dinsdag 4 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Rechter: Hakan K. weer in gevangenis

Hakan K., een van de daders van het verkrachtingsdrama in het Turkse Alanya, is weer terug in de gevangenis. De rechter heeft bepaald dat hij zijn straf moet uitzitten.
Lees verder...
Kopstuk Chinezensmokkel in arrest

De politie heeft vorige week in Rotterdam een Chinese vrouw aangehouden die internationaal wordt beschouwd als een kopstuk van de Chinese mensensmokkelaars 'Slangenkoppen'. Het gaat om P.J. C., alias Sister P.
Lees verder...

Foto Reuters
Oude rotten rocken voor de Queen

Wie had gehoopt dat Ozzy Osbourne gisteravond weer een vleermuis de kop zou afbijten, kwam bedrogen uit. Dat doe je niet op een feestje van de Britse majesteit.
Zie ook: Fotoserie van het jubileumfeest
Lees verder...
Kamer stemt in met JSF

De Tweede Kamer heeft vanmiddag met overgrote meerderheid alsnog ingestemd met Nederlandse deelname aan de verdere ontwikkeling van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF).
Lees verder...

OM gaat 'haatzaaiers' niet vervolgen

Het openbaar ministerie in Rotterdam gaat niet over tot vervolging van een aantal politici en journalisten dat werd beschuldigd van het zaaien van haat tegen wijlen Pim Fortuyn.
Lees verder...
China verliest: 'het is het eten'

REPORTAGE - China leed vandaag een 2-0 nederlaag tegen Costa Rica bij het debuut op het WK voetbal. Tot verbijstering van de fans in de hoofdstad Peking, die vooraf al het ergste vreesden.

Zie ook: www.nrc.nl/wkvoetbal.
Lees verder...
Berlijn vóór Linux, tegen Microsoft

ACHTERGROND - De Duitse overheid neemt het voortouw bij het gebruik van open standaarden voor computerprogramma's. Duitsland sloot gisteren een overeenkomst met IBM om onder meer Linux te stimuleren. Nederland is nog niet zover.
Lees verder...
Corruptie kweekt haat bij Russen

ACHTERGROND - Op verzoek van de Deense ambassade in Moskou maakte het bureau Indem een calculatie van de corruptie in Rusland. De rekening loopt op tot omgerekend 38,5 miljard euro per jaar. Welbesteed geld dat evenwel haat en schaamte oproept.
Lees verder...
Vlaams lied 'beschamend'

Op 11 juli, als ze de 700ste verjaardag van de Guldensporenslag vieren, zullen de Vlamingen uit volle borst zingen over hun bierbuiken, geld dat ,,in het zwart vloeit'' en de koning die een buitenechtelijk kind heeft.
Lees verder...
Met hogere opleiding sneller zwanger

Hoger opgeleide vrouwen raken, als zij eenmaal kinderen willen, sneller zwanger dan lager opgeleide vrouwen. Dat blijkt volgens het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) uit eigen onderzoek, waarover het blad Demos deze week publiceert.
Lees verder...
Bij Eijsbouts geeft de vierde generatie nu leiding

FAMILIEBEDRIJVEN - De komende acht jaar gaan directeur-eigenaren van honderdduizend familiebedrijven met pensioen. Bij klokkengieterij Eijsbouts in het Brabantse Asten neemt nu de vierde generatie de leiding over. 'Onze klanten komen uit de hele wereld.'
Lees verder...
Tiel erkent falen in zaak-Van der Valk

De gemeente Tiel erkent jarenlang te hebben gefaald bij het toezicht op de bouwvergunningen en de brandveiligheid van het lokale Van der Valk-motel. Hier stortte begin februari een parkeerdek in. Tiel vond de komst van het motel, halverwege de jaren '80, belangrijker dan het naleven van de wetgeving, waardoor de veiligheid van de gasten jarenlang in het geding is geweest.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Diepgang bčta-onderwijs wordt bedreigd

De plannen om bčtastudenten breder op te leiden, botsen met de vraag naar goed en specialistisch opgeleide natuurwetenschappers. Dat schrijft Krijn P. de Jong, hoogleraar chemie aan de Universiteit Utrecht vandaag op de pagina Opinie.
Ochtendeditie

De website van NRC Handelsblad wordt dagelijks twee maal vernieuwd. Naast de middageditie om 16.00 uur is er ook een ochtendeditie. Deze verschijnt om 10.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.