maandag 3 juni 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
CIA kende plegers aanslag 11 september

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA is maanden voor de aanslagen van 11 september op het spoor geweest van de terroristen die op die datum een vliegtuig in het Pentagon in Washington boorden.
Lees verder...
CDA, LPF, VVD: uitbreiding EU moet voorzichtig

De onderhandelaars van CDA, LPF en VVD hebben grote aarzeling over de gelijktijdige toetreding van tien nieuwe landen tot de Europese Unie. Dat bleek vanmorgen na afloop van de besprekingen met informateur Donner in de Eerste Kamer. CDA, LPF en VVD willen ,,strikte toepassing van de criteria voor toelating''.
Lees verder...
Hakan K. vast: ander delict

De Turkse justitiŽle autoriteiten ronden naar verwachting vandaag een onderzoek af naar de vervroegde vrijlating van Hakan K., moordenaar van een Nederlandse vrouw. Als blijkt dat hij ten onrechte op vrije voeten is gesteld zal hij opnieuw worden gearresteerd en ingesloten.
Lees verder...
Druk op India om Pakistan sterker

Rusland en China doen vandaag nieuwe pogingen de leiders van India en Pakistan met elkaar in gesprek te brengen teneinde een oorlog tussen beide kernmachten te voorkomen. Maar de Indiase premier Atal Bihari Vajpayee blijft vooralsnog bij zijn weigering een directe ontmoeting te hebben met de Pakistaanse president, generaal Pervez Musharraf.
Lees verder...

Bush: VS vallen als eerste aan

De Verenigde Staten zullen zo nodig als eerste aanvallen om te voorkomen dat terroristen weer op Amerikaans grondgebied toeslaan. Conventionele oorlogvoering alleen is misschien niet genoeg.
Lees verder...
PvdA werkt aan ledendemocratie

ACHTERGROND - Op het Politiek Forum van de PvdA, het 'parlement' van de partij, vielen harde woorden. Voorzitter Koole poogt de ledendemocratie te herstellen. Maar de machtsstrijd in de PvdA, na het vertrek van Melkert, speelt zich elders af.
Lees verder...
Een politiek pionier, ondanks zichzelf

PORTRET - De nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer is een man die zichzelf graag laat gelden. Als buitenlandwoordvoerder onderscheidde hij zich vooral als fel verdediger van IsraŽl.
Lees verder...
Heropening Rijksmuseum twee jaar later

De renovatie van het Rijksmuseum duurt tot medio 2008, twee jaar langer dan tot nu toe werd aangenomen. Dit blijkt uit de definitieve planning voor de verbouwing, die pas nu is vastgesteld.
Lees verder...
KPNQwest boekte beloftes als omzet

KPNQwest is door zijn moederbedrijven in het ravijn geduwd. Maar dat gebeurde waarschijnlijk niet met opzet.
Lees verder...
Limburgs meldpunt agressief rijgedrag succesvol

Het inschakelen van burgers bij het bestrijden van agressief verkeersgedrag is een succes. In Zuid-Limburg weet de politie steeds meer agressief rijdende automobilisten op te sporen sinds de komst, zes maanden geleden, van een speciaal meldpunt.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
WK Voetbal

Nieuws en achtergronden bij het WK Voetbal in Japan en Zuid-Korea.
Nieuwe dossiers

Drie nieuwe dossiers op de website van NRC Handelsblad: over het wereldkampioenschap voetbal in Japan en Zuid-Korea, over de kabinetsformatie en over seksueel misbruik in de katholieke kerk in Nederland.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.