vrijdag 31 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
KPNQwest gaat failliet

Voor KPNQwest wordt faillissement aangevraagd. Dat heeft een woordvoerster van KPN bekendgemaakt. KPN (40 procent) is samen met het Amerikaanse Qwest (47 procent) grootaandeelhouder van KPNQwest.
Lees verder...
Bezuiniging levert tien miljard op

Een nieuw centrum-rechts kabinet zal rond de tien miljard euro aan bezuinigingen doorvoeren. Dit zou de grootste ombuigingsoperatie zijn die ooit bij de vorming van een Nederlands kabinet is afgesproken.
Lees verder...
In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul werd vanmiddag de openingsceremonie van het WK voetbal gehouden.
Foto Reuters
Zelfs nu komt de keizer niet

Sport verbroedert. Het WK voetbal heeft Japan en Zuid-Korea nader tot elkaar gebracht. De gevoeligheid voor incidenten wortelt in het onverwerkte oorlogsverleden.
Lees verder...
Klagende PvdA zet luiken open

ACHTERGROND - Na de opdoffer van de verkiezingen proberen PvdA'ers te achterhalen hoe het zo erg mis kon gaan.
Lees verder...

Controle? 'Dat weet ik niet precies'

Een wegens seksueel misbruik veroordeelde pastoor had ,,een pedofiele achtergrond''. Nu is hij actief in het kerkelijk leven in Lelystad. Deel twee van een tweeluik over de praktijk van het r.k.-benoemingenbeleid.
Lees verder...
Op zoek naar steen der wijzen voor WAO

ACHTERGROND - Op weg naar één miljoen mensen met een WAO-uitkering vormt de WAO het eerste obstakel in de kabinetsformatie. Eerder wisten CDA en VVD elkaar te vinden, maar zover is het nu nog niet.
Lees verder...
'Scoren' met meer veiligheid

SERIE 'ONTPAARSING' - Met de komst van een nieuw kabinet begint de 'ontpaarsing'. CDA, VVD en LPF bepleiten 'hardere' maatregelen ter verhoging van de veiligheid.
Lees verder...
Grensbrigade tegen illegalen op proef

ACHTERGROND - De EU besloot gisteren tot een proef met een soort Europese mobiele brigade, die vooral op vliegvelden de politie helpt met paspoortcontroles. Maar het echte politieke debat over de aanpak moet nog beginnen.
Lees verder...
Nieuwe losheid van 'drs. Maskerade'

ACHTERGROND - De wereld maakt langzaam kennis met de kwinkslagen van president Poetin. Opmerkelijk, want humor is geen gebruikelijke eigenschap voor een Russische leider.
Lees verder...
'Strips lopen op twee benen'

VRAAGGESPREK - STRIPS - Journalist Joost Pollmann organiseert dit jaar weer de Stripdagen die dit weekeinde in Haarlem worden gehouden. Veel aandacht is er voor de relatie tussen beeldende kunst en het stripverhaal. ,,Er is meer gebeurd tussen strip en kunst na Roy Lichtenstein.''
Lees verder...
Strafklacht tegen Blatter ingetrokken

SEOUL, 31 MEI. Twee dagen na zijn herverkiezing als voorzitter van de wereldvoetbalfederatie FIFA is de strafklacht tegen Joseph Blatter ingetrokken. Ook stapt de grootste criticaster van de Zwitser, secretaris generaal Michel Zen-Ruffinen, direct na het vandaag begonnen WK op.
Lees verder...
Bij Van Oord krijgt ieder z'n aandeel

FAMILIEBEDRIJVEN - De komende acht jaar gaan 100.000 eigenaren-directeuren van familiebedrijven met pensioen. De familie Van Oord, die al zestig jaar in de waterbouw zit, peinst er niet over haar bedrijf te verkopen. 'Goede aandeelhouders zijn onmisbaar.'
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Hoogmoed en rebellie leidden tot zonden

Pedofilie onder priesters symboliseert de morele ontbinding binnen de rooms-katholieke kerk, schrijft Rafael Ojeda, kerkjurist en priester in Amsterdam, vandaag op de pagina Opinie.
www.nrc.nl/hiele

Columnist Adriaan Hiele beantwoordt vragen op het gebied van persoonlijke financiën.
  • Scheiden: Overdracht helft eigen woning
  • Fiscale kunstjes: schuiven met een erfenis
  • De Hoofdprijs: Hoe verdeel ik de centen
  • De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.