woensdag 29 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Illegalen krijgen toch geen pardon

Voor illegalen die al langere tijd in Nederland verblijven komt toch geen algemeen pardon. Diverse LPF-woordvoerders hadden hiervoor dit weekeinde gepleit. Maar CDA, LPF en VVD hebben dit pleidooi in gesprek met informateur Donner echter niet overgenomen.
Lees verder...

Foto Bas Czerwinski
Stem op Weisglas is stem tegen Zalm

ANALYSE - De verkiezing van de nieuwe Kamervoorzitter speelde zich voor het eerst niet af in achterkamertjes. Dat is voor sommigen nog even wennen.
Lees verder...
Blatter weer voorzitter FIFA

De omstreden Joseph Blatter is vanmorgen herkozen als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De 66-jarige Zwitser kreeg op het FIFA-congres in Seoul de steun van 139 van de 197 aangesloten nationale bonden. Hij versloeg in de verkiezing zijn enige tegenkandidaat, Issa Hayatou uit Kameroen.
Lees verder...
Inwoners van Karachi verzamelden zich gisteren bij een nepraket om te vieren dat Pakistan vier jaar geleden kernproeven hield.
Foto AP
Ongeduld India inzake Kashmir raakt op

Pakistan begint een diplomatiek offensief om zijn positie inzake het conflict met buurland India over Kashmir aan de buitenwereld uit te leggen. President Musharraf stuurt daartoe gezanten naar onder andere de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland en verschillende islamitische landen.
Lees verder...

De teloorgang van een links model

DE DERDE WEG - Nu de sociaal-democratie in West-Europa klappen krijgt, spreekt niemand meer van de 'Derde Weg'. Heeft het model afgedaan? Eerste deel van een serie.
Lees verder...
Denemarken voert grenscontroles in

Denemarken gaat de grenscontroles op personenverkeer tijdelijk hervatten. De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat relschoppers uit het buitenland in Denemarken komen protesteren tijdens Europese topontmoetingen.
Lees verder...
Moslims geloven BVD-rapport niet

In de kring van moslims in Nederland is met ongeloof gereageerd op de bevindingen van de AIVD dat hier jonge mannen worden geronseld voor de jihad.
Lees verder...
Politiek kapitaal NAVO en Rusland nodig

NIEUWSANALYSE - De regeringsleiders van de NAVO en Rusland tekenden gisteren een nieuw samenwerkingsakkoord. Er is hoop, maar de onzekerheden en haken en ogen zijn talrijk.
Lees verder...
Druk France Telecom op ABN Amro

France Telecom zet samen met de Franse regering zeventien banken, waaronder ABN Amro, onder druk om een miljardenkrediet kwijt te schelden. In ruil stelt het concern aandelen in het vooruitzicht.
Lees verder...
Korea's held heet Mong-Joon Chung

ACHTERGROND - Gastland Zuid-Korea heeft het WK voetbal grotendeels te danken aan dr. Mong- Joon Chung, zoon van de oprichter van het machtige Hyundai-conglomeraat.
Lees verder...
In Nigeria overheerst de ontgoocheling

Teleurstelling overheerst na drie jaar burgerbewind in Nigeria. President Olusegun Obasanjo bleef afhankelijk van generaals en multimiljonairs die willen vasthouden aan de status quo. ,,Hij is mislukt'', zeggen de Nigerianen.
Lees verder...
Ga dan ook weg bij de baas!

Jaarlijks krijgen zo'n 30.000 werknemers een WAO-uitkering wegens psychische klachten. Verwachten jonge mensen te veel van hun werk en het leven? Werkgevers en werknemers kiezen nog steeds te vaak voor ziekte als ze ruzie hebben met elkaar, aldus MariŽlle A-Tjak, voorzitter van de vereniging van bedrijfsartsen. Eens een stevige, open discussie met elkaar voeren en allebei wat water in de wijn doen, zouveel helpen, vindt zij.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Politieke islam zal ook Europa ontwrichten

Het jaarverslag van de BVD inzake moslimextremisme moet de aanzet geven tot het nemen van onorthodoxe maatregelen jegens hen die de politieke islam verspreiden. Dat schrijft Afshin Ellian, universitair docent strafrecht aan de UvA, vandaag op de pagina Opinie.
Vragen over internet

Internetjournalist Marie-Josť Klaver beantwoordt morgen weer vragen over internet, hardware en software. Stuur uw vraag of probleem naar klaver@nrc.nl.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.