dinsdag 28 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Radicale moslims werven jongeren

Een netwerk van moslimextremisten werft in Nederland islamitische jongeren en bereidt een kleine groep geestelijk voor op gewelddadige strijd. Dat staat in het jaarverslag van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD).
Lees verder...
CDA, VVD en LPF willen bezuinigen

CDA, LPF en VVD gaan in de komende regeerperiode miljarden bezuinigen en minder investeren dan voorgenomen. Daarmee moet een centrum-rechts kabinet in 2006 uitkomen op een begrotingsoverschot van 1 procent.
Lees verder...
Forse inkrimping vissersvloot EU

De Europese Commissie wil de vissersvloot in de lidstaten fors inkrimpen en de visvangst verder beperken. Ook is Brussel van plan strenger te controleren op naleving van regels en overtredingen zwaarder te straffen.
Lees verder...

Foto Reuters
Oude vijanden zijn nu partners

ACHTERGROND - De NAVO en Rusland tekenden vanmiddag een nieuw akkoord. De lange weg naar verzoening tussen twee vroegere vijanden.
Lees verder...

Argentijnse Fokker-28 aan ketting

Eén van de twee Argentijnse regeringsvliegtuigen is in Nederland aan de ketting gelegd wegens wanbetaling door de Argentijnse staat.
Lees verder...
'Privé-kliniek nodig'

Het Academisch Ziekenhuis Rotterdam kan niet goed functioneren als het stelsel van de Nederlandse gezondheidszorg niet ingrijpend verandert. ,,Ik ontkom er anders niet aan om privé-klinieken te openen'', zegt directeur Rien Meijerink.
Lees verder...
Vermoedelijke drugskoeriers weigeren mag

AMSTERDAM, 28 MEI. Het weigeren van vermoedelijke slikkers van bolletjes cocaďne door een luchtvaartmaatschappij is niet onrechtmatig. Dat heeft de rechtbank van de Nederlandse Antillen gisteren bepaald.
Lees verder...
Tweede Kamer ontworstelt zich aan bijrol

ACHTERGROND - Voor het eerst in de naoorlogse parlementaire geschiedenis mondt de informatie uit in een beleidsdocument. Is de tijd van het dwingende regeerakkoord voorbij?
Lees verder...
'U, directeur Mueller keert de FBI de rug toe'

Een agente van de FBI heeft de organisatie waarvoor ze werkt beschuldigd van obstructie. Zij meent dat de aanslagen van 11 september in omvang hadden kunnen worden beperkt.
Lees verder...
'Dát bedoel ik met joodse lobby'

ACHTERGROND - Gretta Duisenberg snapt weinig van de klachten over de Palestijnse vlag aan haar balkon. ,,Palestijnen moeten iedere dag tegen de Israëlische vlag aankijken.''
Lees verder...
Turkije maakt islam 'van deze tijd'

VRAAGGESPREK - In Turkije mogen vrouwen tegenwoordig deelnemen aan het vrijdaggebed. Het departement religieuze zaken maakt de islam 'meer van deze tijd'.
Lees verder...
Berlusconi ruziet met kunstwereld

Onder druk van de autoriteiten werd vorige week een afbeelding van Berlusconi als hedendaagse tiran uit een Siciliaans toneeldecor verwijderd. De regering-Berlusconi wordt er steeds vaker van beschuldigd een autoritair kunstbeleid te voeren.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Politieke moord loont niet

Ervaringen uit het verleden leren dat de verdachte van de moord op Pim Fortuyn niet met een standbeeld zal worden geëerd, meent classicus Anton van Hooff.
Uitslag verkiezing voorzitter Tweede Kamer

In de loop van de middag op de website van NRC Handelsblad: de uitslag van de verkiezing van de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.