maandag 27 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
LPF zaait verwarring over pardon

Prominente LPF-fractieleden hebben het afgelopen weekeinde verwarring gezaaid met uiteenlopende standpunten over de aanpak van illegalen.
Lees verder...
Kamer wordt betrokken bij formatie

De Tweede Kamer wordt bij de kabinetsformatie betrokken. Informateur Donner gaat een 'strategisch beleidsdocument' voor een nieuw kabinet opstellen, waarover de Tweede Kamer nog voordat de formatiefase begint een debat kan houden.
Lees verder...
Bush prijst band met Europa

De Amerikaanse president George W. Bush heeft gisteren bij zijn aankomst in Parijs de verbondenheid tussen Amerika en Europa benadrukt. In een reactie op sterke anti-Amerikaanse gevoelens in Europa zei Bush: ,,Er is veel meer dat ons bindt dan dat ons scheidt.''
Lees verder...
Colombia kiest voor havik Uribe

De Colombiaanse kiezers hebben gisteren met een ruime meerderheid de 'havik' Alvaro Uribe tot president gekozen. De onafhankelijke kandidaat heeft beloofd hard op te zullen treden tegen de linkse rebellen in Colombia, waar al 38 jaar een burgeroorlog woedt.
Lees verder...

Bart de Graaff (1967-2002): vrolijke onruststoker in publieke bestel

Met de dood van Bart de Graaff, oprichter en voorzitter van BNN, gaat de jongerenomroep een nieuwe fase in. In de praktijk moest men het al geruime tijd zonder het boegbeeld stellen, en hij was ook allang niet meer de enige attractie in de programmering. Maar wel belichaamde De Graaff nog steeds het oergevoel van BNN: klein maar dapper, brutaal en bijdehand.
Lees verder...
Twee jaar een wc voor de deur

Veertig Amsterdamse ondernemers bezetten vandaag het kantoor van de deelraad uit onvrede over een langdurig opgebroken weg. ,,Als dit ondernemersrisico is, verkopen we straks de daklozenkrant.''
Lees verder...
Triviaal liedjesfestijn als zaak van nationaal belang

Voor de Baltische staten is het Eurovisie Songfestival geen triviaal liedjesfestijn maar een zaak van landsbelang.
Lees verder...
De kippenholocaust en ander onrecht

De moord op Pim Fortuyn heeft de strijd tegen dierenonrecht in een kwaad daglicht gesteld sinds justitie op het milieuactivisme van de verdachte wees. Zonder dat iemand nog weet wat de motieven van de moordenaar zijn, hebben dierenrechtorganisaties afstand genomen van zijn daad. Maar de vraag blijft open hoe ver activisten gaan bij de bestrijding van dierenleed.
Lees verder...
Drum Rhythm op zoek naar een nieuwe sponsor

MUZIEK - Het Drum Rhythm Festival wordt in zijn voortbestaan bedreigd. Als gevolg van de nieuwe regels voor sponsoring door tabaksmerken, trekt hoofdsponsor Drum zich terug. Het is de vraag of er volgend jaar genoeg geld is. Te oordelen naar de editie van afgelopen weekend zou het een gemis zijn als het festival voor rap, funk, soul en andere 'ritme'-stromingen niet terugkomt.
Lees verder...
Blijvend verblind door het licht

Joseph Blatter is sinds 1998 de omstreden voorzitter van de wereldvoetbalfederatie FIFA. Hij wordt beschuldigd van machtsmisbruik en fraude. Maar had hij dat niet nodig om voetbal de populairste sport te laten zijn? Daarom wordt hij deze week ondanks alle beschuldigingen en tegenstand waarschijnlijk gewoon herkozen.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Open contact met Cuba nodig

Op de opiniepagina van NRC Handelsblad een artikel van de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter over de verhouding van de VS met Cuba. Carter leidt het Carter Center in Atlanta, een non-gouvernementele organisatie die zich inzet voor de vrede en volksgezondheid op de wereld.
Internetcolumn @: Kaping op het web

Steeds meer programma's en websites zijn voorzien van spyware. Spyware is software die stiekem wordt ge´nstalleerd en gebruik maakt van de internetverbinding van de gebruiker om surfgegevens door te sturen naar bedrijven of advertenties oproept. De programma's proberen mee te liften op het succes van populaire software en snel een grote installed base te bereiken. Voor gratis software is het aantrekkelijk om een of meer spyware-programma's bij te sluiten omdat de makers betalen voor het meeliften.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.