zaterdag 25 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Machtsstrijd dreigt over leiding PvdA

In de PvdA dreigt een machtsstrijd over de benoeming van de nieuwe partijleider. PvdA-voorzitter Koole wil dat de partijleden een beslissende stem krijgen. De Tweede-Kamerfractie eist een rol voor zichzelf op.
Lees verder...
Samenwerken met de erfgenamen van Fortuyn

Hoe werk je samen met de politieke erfgenamen van Pim Fortuyn? Voor die vraag staan het CDA en de VVD in de kabinetsformatie. In Rotterdam heeft men er al ervaring mee opgedaan.
Lees verder...
Van Rij: Balkenende vernieuwt CDA niet

Onder leiding van Jan Peter Balkenende komt de vernieuwing binnen het CDA tot stilstand. Dat zegt oud-CDA-voorzitter Marnix van Rij vandaag in het Zaterdags Bijvoegsel van deze krant. ,,De kans is heel groot dat het CDA nu de partij wordt van: rijen gesloten, koppen dicht en achter de leider aan. Want die zorgt voor de baantjes'', aldus Van Rij.
Lees verder...
Rechts-populisme bedreigt uitbreiding EU

De politieke verrechtsing in Europa leidt tot een hardere aanpak van illegale immigratie. Ze bedreigt een snelle uitbreiding van de Europese Unie.
Lees verder...

Aartsbisschop VS treedt af

Het Vaticaan heeft gisteren het ontslag geaccepteerd van de Amerikaanse rooms-katholieke aartsbisschop Rembert Weakland. Weakland (75) wordt door een van zijn voormalige theologiestudenten beticht van seksueel misbruik.
Lees verder...
ADO verspeelt promotie in leeg stadion

ROTTERDAM, 25 MEI. ADO Den Haag promoveert niet naar de eredivisie. De Haagse ploeg verloor gisteren in groep B van de nacompetitie met 2-1 van Volendam en kan koploper Excelsior niet meer inhalen.
Lees verder...
In Nigeria is bijna iedereen te koop

Corruptie is een manier van leven geworden in Nigeria. Alles heeft zijn prijs. Deel drie in een serie over het machtigste land van West-Afrika.
Lees verder...
Justitie eist levenslang in Dordtse zaak

ROTTERDAM, 25 MEI. Tegen twee Schiedammers die verdacht worden van moord of het medeplegen van moord op drie inwoners van Dordrecht is gisteren levenslang geŽist. Tegen een derde verdachte eiste de officier van justitie twintig jaar cel en tbs.
Lees verder...
Boijmans toont de onbekende Keith Haring

RECENSIE - KUNST - De museumwinkel van Museum Boijmans Van Beuningen is tot de nok toe gevuld met Keith Haring-spullen. Het blaffende hondje en de stralende baby, Harings beroemdste creaties, zijn in felle kleuren gereproduceerd op T-shirts, sokken, paraplu's en stropdassen. De Amerikaanse kunstenaar zou het prachtig hebben gevonden, deze grootschalige uitverkoop van zijn beelden.
Lees verder...
VVD wil snel afspraken maken

VVD-leider Zalm houdt vast aan zijn wens om tijdens de kabinetsinformatie al in een vroeg stadium afspraken te maken over concrete beleidsvoornemens. Na afloop van een gesprek met Donner noemde de VVD-leider in dit verband gisteren met name ,,vervelende dingen zoals bezuinigingen''.
Lees verder...
VS testten zenuwgas op eigen militairen

De Verenigde Staten hebben tijdens de Koude Oorlog hun eigen militairen onderworpen aan tests met verscheidene biologische en chemische middelen. Marineschepen en de bemanning werden verscheidene keren besproeid met onder meer het zenuwgas sarin.
Lees verder...
Politici verlengen crisis ArgentiniŽ

De Argentijnse crisis gaat van dieptepunt naar dieptepunt, terwijl de politici vechtend over straat rollen. De president dreigt met ontslag. Weer wacht ArgentiniŽ een cruciale week.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Vier Bijlagen

Met in het Zaterdags Bijvoegsel: Jezus is opgestaan in SiberiŽ; in Wetenschap en Onderwijs: Polemist Gould bracht evolutie tot leven; in Thema: het WK-voetbal 2002; in Leven&cetera: De nieuwe 'topsport' van jongeren: schieten op internet.
Nieuwe samenstelling Tweede Kamer

Gisteren is de nieuwe Tweede Kamer geÔnstalleerd. De nieuwe plattegrond van de Kamer is te zien op http://www.nrc.nl/denhaag/1017982238449.html.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.