vrijdag 24 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Poetin tekent met Bush wapenakkoord

De Amerikaanse president Bush en zijn Russische ambtgenoot Poetin hebben vanochtend in het Kremlin een ontwapeningsakkoord getekend dat hun kernarsenalen in tien jaar met tweederde vermindert.
Lees verder...
VVD stelt strenge voorwaarden aan kabinetsdeelname

De VVD is bereid mee te werken aan de voorbereiding van een parlementair meerderheidskabinet met CDA en LPF, maar op voorwaarden die op gespannen voet staan met het streven van CDA-leider Balkenende naar een beperkt akkoord op hoofdlijnen. Dat bleek vandaag en gisteren uit persconferenties van VVD-leider Zalm en van Balkenende.
Lees verder...

7.680.048 stemmen voor 150 Kamerleden

DE NIEUWE TWEEDE KAMER - De 150 Kamerleden hebben in totaal 7.680.048 stemmen gekregen. Een volledige lijst van de leden, inclusief leeftijd, woonplaats en aantal voorkeurstemmen.
Lees verder...
LPF-fractie verveelt zich met 'geouwehoer'

REPORTAGE - In de nieuwe Tweede Kamer werd met spanning gewacht op het eerste optreden van de vernieuwingspartij LPF. Maar de SP nam het initiatief.
Lees verder...

Slimme bolletjesslikker kiest DCA

Voor bolletjesslikkers die met de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij vliegen worden vanaf nu door de douane geen reisadviezen meer gegeven. Daarmee wil de Antillen het oppakken van piloten voorkomen.
Lees verder...
'Wachtlijsten door slechte planning'

De ziekenhuizen hebben voldoende capaciteit om de wachtlijsten weg te werken. Maar door slechte planning, hoog ziekteverzuim, mismanagement en onwil houden ze de lange wachttijden voor behandeling in stand.
Lees verder...
De Spaanse 'Operatie Triomf' van Rosa

Een jaar geleden had niemand van haar gehoord. Na morgen kent heel Europa zangeres Rosa. Want in Spanje twijfelt niemand eraan dat zij het Eurovisie Songfestival gaat winnen.
Lees verder...
Slagers, politici, politie, in Lesotho steelt iedereen vee

Veediefstal ontwricht het bergkoninkrijk Lesotho. In de aanloop naar de verkiezingen van morgen beloven alle partijen in te grijpen. Over koeien, gewapende bendes, drugs en corrupte politici.
Lees verder...
Trainer Rijkaard met dood bedreigd

De trainer van voetbalclub Sparta, Frank Rijkaard, is met de dood bedreigd. Dinsdag is via de post een enveloppe bij het Sparta-stadion bezorgd waarin een kogel zat.
Lees verder...
KPNQwest door iedereen verlaten

KPNQwest, dat gisteren surseance aanvroeg, is door iedereen in de steek gelaten. Het bedrijf stevent af op een boedelverkoop, waarvan bij voorbaat niet veel moet worden verwacht.
Lees verder...
Boegeroep bij verkrachting in 'Irréversible'

Controverse in Cannes: de nieuwe film van provocateur Gaspar Noé is even extreem naar vorm als naar inhoud, en zorgt voor een ervaring die in de bioscoop nog niet eerder te beleven was.
Lees verder...
Beroemd en toch betaalbaar

Kunstenaars produceren steeds vaker betaalbare kunst-in-oplage. Aankoop geschiedt via het internet. Bij teleurstelling mag de zending kosteloos binnen 28 dagen retour.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Kinderpagina in Cultureel Supplement

In het Cultureel Supplement verschijnt elke week een Kinderpagina. Vandaag deel vier uit een serie over De Fiets. En Peter Pontiac met zijn rubriek "Hűh? Waar maar raar!".
Nieuwe samenstelling Tweede Kamer

Gisteren is de nieuwe Tweede Kamer geďnstalleerd. Bekijk de nieuwe plattegrond van de Kamer.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.