donderdag 23 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Voeg oude studies samen in profielen

De universiteiten hebben uitgewerkte plannen om het onderwijs op zowel alfa- als bèta-faculteiten drastisch te reorganiseren. De bestaande studies, zoals wiskunde en de moderne talen, moeten worden geschrapt en vervangen door brede 'profielen'.
Lees verder...
Bouwcombinatie HSL voor half miljoen opgelicht

Het bouwconsortium HSL-Combinatie Brabant Zuid is eind vorig jaar voor honderdduizenden euro's opgelicht. Justitie en politie in Breda onderzoeken de zaak, in samenwerking met het interregionaal fraudeteam in Rotterdam.
Lees verder...
Hoofdbestuur FNV Bondgenoten stapt vervroegd op

Het hoofdbestuur van FNV Bondgenoten stapt vervroegd op omdat het zichzelf niet in staat acht de benodigde bezuinigingen door te voeren om de vakbond financieel gezond te maken. De verkiezingen voor een nieuw bestuur worden vervroegd van januari 2004 naar eind 2002, mits de bondsraad daarmee instemt.
Lees verder...
Partijen nu ook tezamen om tafel

De fractieleiders van CDA, LPF en VVD gaan vandaag voor het eerst met elkaar om de tafel zitten onder leiding van kabinetsinformateur Donner. Tot nu toe voerden de leiders afzonderlijke gesprekken met de informateur. Donner streeft nog steeds naar de vorming van een meerderheidskabinet bestaande uit deze drie partijen.
Lees verder...

Kiezers dwingen harder asielbeleid af

Verschillende Europese regeringen zien in de veranderde stemming onder het electoraat een aansporing tot een strengere asiel- en immigratiepolitiek.
Lees verder...
'Poetie-Poet' bereidt Bush feel good-top

Vandaag begint president Bush zijn eerste staatsbezoek aan Rusland. Russische analisten vragen zich af: wat heeft Rusland Amerika te bieden? En heeft Amerika Rusland nodig?
Lees verder...
Ambtenaren 'bloedserieus' over bezuinigingen

Een nieuw kabinet moet direct al fors bezuinigen om te voorkomen dat Nederland direct met een tekort op de begroting komt te zitten. Vervelend, maar weinig verrassend.
Lees verder...
Chinese lelies voor een blanke huid

In het afgelegen Manshuihe kweken boeren lelies. Met Nederlandse ontwikkelingshulp. Modieuze vrouwen in de rijke wereldstad Shanghai zijn er dol op. Eten van de bloembollen vergroot hun schoonheid.
Lees verder...
Cocaïne bij de tandarts, wie gelooft dat?

De Giro d'Italia heeft zijn tweede dopingschandaal. Nu rondom favoriet Gilberto Simoni. Gisteren werd bekend dat bij een controle vorige maand sporen van cocaïne zijn gevonden.
Lees verder...
Haasbroek struikelt over Fortuyn

ACHTERGROND - Hoofdredacteur Nico Haasbroek vertrekt na vijf jaar bij het NOS-journaal. Op zijn redactie werd al langer over hem gemord, maar met openlijke kritiek op zijn eigen redacteuren heeft hij zijn vertrek zelf bespoedigd.
Lees verder...
KPNQwest stevent af op surseance

KPNQwest gaat mogelijk uitstel van betaling aanvragen. De voltallige raad van commissarissen is afgetreden. Dit heeft de noodlijdende bouwer en exploitant van telecomnetwerken vanochtend bekendgemaakt.
Lees verder...
Onderzoek naar wanbeleid Laurus

De Ondernemingskamer stelt een onderzoek in naar mogelijk wanbeleid bij het noodlijdende supermarktconcern Laurus (Edah, Super DeBoer, Konmar). Naar verwachting zal de zogeheten enquête een overname door het Franse Casino niet in de weg staan.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Laten pensioenfondsen zich aan hun woord houden

De voorstellen die pensioenbeheerders naar buiten brengen om de gevolgen van hun wanbeheer te repareren en de slinkende reserves op peil te houden, zijn niet meer dan beschamend gesjoemel, meent B.M.S. van Praag, universiteitsprofessor aan de Universiteit van Amsterdam. Een vertrouwensbreuk met de verzekerden dreigt. Als lid van de WRR in de periode 1988-92 was hij projectleider voor het WRR-rapport 'Ouderen voor Ouderen' (1993).
Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers

Morgen verschijnt een nieuwe aflevering van de vraag- en antwoordrubriek van Adriaan Hiele over persoonlijke financiën. Hiele, columnist van NRC Handelsblad, beantwoordt wekelijks vragen van lezers. U kunt een vraag e-mailen naar hiele@nrc.nl.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.