woensdag 22 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Centrale bank wil forse loonmatiging

President Wellink van De Nederlandsche Bank bepleit forse loonmatiging. Die is volgens hem nodig om de hoge inflatie en de verslechtering van de Nederlandse concurrentiepositie te bestrijden.
Lees verder...
Duizenden Berlijners, veelal anti-globalisten, demonstreerden gisteren tegen de komst van de Amerikaanse president Bush.
Foto AP
Bush komt successen vieren in Europa

Tijdens de Europese reis van president Bush staan de betrekkingen met Rusland centraal. Aan de fricties met de rest van Europa wordt weinig tijd besteed.
Lees verder...
Katholieke kerk kocht misbruik meer dan eens af

De rooms-katholieke kerk in Nederland heeft meer dan eens schadevergoedingen betaald aan slachtoffers van seksueel misbruik door een priester. Tot nog toe heeft de kerk steeds expliciet ontkend dat het om meer dan één geval ging.
Lees verder...
VVD wil CDA en LPF 'gedogen'

DEN HAAG, 22 MEI. De VVD vindt dat het CDA en de Lijst Pim Fortuyn met elkaar een minderheidskabinet moeten vormen. De liberalen zullen zo'n kabinet mogelijk gedogen. Het CDA voelt hier echter niets voor. GroenLinks, SP en D66 hebben vanmorgen in hun gesprekken met informateur Donner aangegeven voor de oppositie te kiezen.
Lees verder...

EU-commissie wil meer macht

De Europese Commissie wil haar macht uitbreiden bij het buitenland- en defensiebeleid en de economische politiek van de Europese Unie. Dat staat in de vanmiddag gepresenteerde voorstellen voor hervorming van de Europese Unie, waarover wordt gesproken in de zogeheten conventie over de toekomst van Europa.
Lees verder...
Euthanasie weer minder vaak gemeld

Amsterdam, 22 mei. Het aantal gemelde gevallen van euthanasie blijft dalen. In 2001 kregen de vijf regionale toetsingscommissies in totaal 2.054 meldingen binnen, tegen 2.123 in 2000 en 2.216 in 1999.
Lees verder...
Van Raay zit Tweede Kamer wellicht voor

De LPF heeft gisteren voormalig europarlementariër Jim Janssen van Raay naar voren geschoven als kandidaat voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer.
Lees verder...
Kamer verwacht meer afhakers...

ACHTERGROND - Niet eerder besloten zovelen om na de verkiezingen de door hen verworven zetel in de Tweede Kamer niet te bezetten.
Lees verder...
EU eens over verdeling 12 Palestijnen

BRUSSEL, 22 MEI. Na anderhalve week diplomatiek overleg is de Europese Unie het gisteren eens geworden over de opvang van twaalf Palestijnen uit de Geboortekerk in Bethlehem.
Lees verder...
Oorlogstaal premier India in Kashmir

New Delhi, 22 mei. De Indiase premier Atal Bihari Vajpayee heeft vandaag tijdens zijn bezoek aan Kashmir de troepen langs de grens met Pakistan in ongehoord harde taal toegesproken.
Lees verder...
Oprichter Albada weg bij Laurus

ROTTERDAM, 22 MEI. Grootaandeelhouder E. Albada Jelgersma vertrekt als commissaris van Laurus. Hij is het niet eens met de overname van Laurus door het Franse Casino, waarover gisteren een definitief akkoord is gesloten.
Lees verder...
Kaartverkoop WK voetbal verloopt stroef

ROTTERDAM, 22 MEI. De distributie van toegangskaarten voor het WK voetbal verloopt chaotisch. Tien dagen voor de aftrap van het toernooi in Japan en Zuid-Korea zijn 500.000 kaarten nog niet bij de rechtmatige eigenaar.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Democratische vernieuwingbegint bij de nieuwe Kamer

Morgen wordt de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd eneen nieuwe Kamervoorzitter gekozen. In de Kamerzetelsnemen 84 nieuwe leden plaats. Na de enerverendegebeurtenissen van de afgelopen maanden moet de Kamereen voortrekkersrol vervullen op het gebied vandemocratische vernieuwing, vindt Guido Enthoven. Vandaag op de pagina Opinie.
Vragen over internet

Morgen verschijnt een nieuwe aflevering van de vraag- en antwoordrubriek van Marie-José Klaver over internet. Zij beantwoordt wekelijks vragen over hardware, software en netwerken. Mail een vraag naar klaver@nrc.nl.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.