dinsdag 21 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Donner werkt naar coalitie met CDA-LPF

Kabinetsinformateur Donner neemt bij zijn werkzaamheden een combinatie van het CDA en de Lijst Pim Fortuyn als vertrekpunt. Hij zal nagaan welke fracties met deze twee partijen willen samenwerken, opdat een kabinet met een parlementaire meerderheid ontstaat. CDA-leider Balkenende wil dat ook de VVD deelneemt aan de toekomstige coalitie.
Lees verder...
Van Boxtel en Vliegenthart niet in de Kamer

Minister Roger van Boxtel (D66) en staatssecretaris Margo Vliegenthart (PvdA) verlaten de landelijke politiek. Van Boxtel, minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid, stond tweede op de lijst van D66, Vliegenthart was de nummer vier van de PvdA. Donderdag liet minister Jan Pronk (PvdA)al weten niet in de Kamer te gaan zitten.
Lees verder...
Blair en Aznar willen strenger migratiebeleid

Ontwikkelingslanden die hun best niet doen om illegale migratie naar de Europese Unie te beperken, moeten geen ontwikkelingshulp meer krijgen uit Brussel.
Lees verder...
Crisis in kabinet-Sharon na afwijzing noodprogramma

De volkomen onverwachte verwerping door de Knesset van een economisch noodprogramma heeft gisteravond geleid tot een crisis in de regering van de IsraŽlische premier Ariel Sharon.
Lees verder...

Al-Qaeda is terug van niet weggeweest

De Verenigde Staten vrezen een nieuwe aanslag door Al-Qaeda. Bin Ladens terreurnetwerk doet weer van zich spreken.
Lees verder...
KPN schrijft 477 miljoen af op KPNQwest

KPN heeft door een verrassende miljoenenafschrijving op dochterbedrijf KPNQwest een groter kwartaalverlies geboekt dan verwacht. Los daarvan waren de resultaten beter dan door analisten was voorspeld.
Lees verder...
Meeste voorkeurstemmen voor Zalm

De nieuwe VVD-fractievoorzitter Gerrit Zalm heeft, na de lijsttrekkers van de verschillende partijen, de meeste voorkeurstemmen gehaald bij de verkiezingen van vorige week: 350.007. De nieuwe fractievoorzitter van de PvdA, Jeltje van Nieuwenhoven, werd tweede met 233.374 stemmen, staatssecretaris Wouter Bos (FinanciŽn, PvdA) was de derde met 121.021 stemmen.
Lees verder...
Omstreden 'reserve-Rambo's' in Oostenrijk

Een burgerwacht in het Oostenrijkse Graz blijkt geen onschuldig initiatief tegen toenemende misdaad, maar een partijmilitie van de populistische FP÷.
Lees verder...
Belgen verstoren voorbarig Frans feest

Zonder Zinťdine Zidane maakte Frankrijk zich zaterdag op voor het WK voetbal. Opgewonden Fransen deden hun voetballers feestelijk uitgeleide. Er was ťťn smet op het volksfeest: Frankrijk verloor (1-2) voor het eerst sinds 1981 van BelgiŽ.
Lees verder...
Grunberg-fans kussen Van der Jagts deurknop

In Wenen, woonplaats van Marek van der Jagt, maakte zijn uitgever een einde aan de verwarring: Van der Jagt en Grunberg zijn 'ťťn enkele fysieke persoon'.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: PvdA moet migratiestandpunt herzien

De PvdA krijgt weer een echt progressief gezicht wanneer zij een restrictief standpunt over asielzoekers koppelt aan de mogelijkheid voor ontwikkelingslanden hun producten op de Nederlandse markt af te zetten, menen Wim Groot en HenriŽtte Maassen van den Brink.
Voorkeurstemmen

De volledige lijst met voorkeurstemmen van kamerleden verschijnt vanmiddag op de website van NRC Handelsblad.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.