vrijdag 17 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Groei Nederlandse economie stagneert

De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van 2002 gestagneerd. Bij de formatie van een nieuw kabinet zal rekening moeten worden gehouden met veel minder begrotingsruimte dan werd aangenomen.
Lees verder...
'Geen aanwijzing voor aanslagen'


Lees verder...
Mat Herben 'kan alles dromen wat Pim dacht '

Mat Herben is de nieuwe leider van de Lijst Pim Fortuyn. Vooral de campagnetocht die Herben met Fortuyn door het land maakte heeft hem aan die positie geholpen. ,,Ik kan alles dromen wat hij dacht.''
Lees verder...
Bezoek vaderland kost asielstatus

ROTTERDAM, 17 MEI. Vluchtelingen die op reis gaan naar hun land van herkomst raken in Nederland hun verblijfsvergunning kwijt. Het gaat om vluchtelingen die een verblijfsstatus hebben gekregen omdat zij in hun eigen land hun leven niet zeker zouden zijn. Dat schrijft minister Korthals (Justitie) in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder...

Berlusconi wil Fiat financiŽle steun bieden

AMSTERDAM, 17 MEI. De Italiaanse premier Berlusconi wil het noodlijdende Fiat te hulp schieten. Het industriŽle concern realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 529 miljoen euro.
Lees verder...
Euronext zet Laurus op het strafbankje


Lees verder...
Film 'Soldaat van Oranje 2' met andere producent


Lees verder...
Fractie LPF 'op schoolreis' door Kamergebouw

ACHTERGROND - De 26-koppige fractie van de Lijst Pim Fortuyn maakte gisteren, omgeven door camera's en beveiligingsmensen, haar opwachting in de Tweede Kamer. De rondgang voelde voor de meeste Kamerleden als een schoolreisje. Maar niet iedereen was van de partij.
Lees verder...
Koopwoede Easyjet is 'een gok'

Prijsvechter Easyjet is na de overname van zijn Britse branchegenoot Go de grootste Europese luchtvaartsmaatschappij 'zonder franje'. Maar het haalt ook problemen in huis.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Boeken en CS

In CS de tekst van de eerste Marek van der Jagt-lezing door Arnon Grunberg, vandaag uit te spreken in Wenen.
Verkiezingen op nrc.nl

  • 'Hoe heeft Nederland gestemd?': interactief programma waarmee sitebezoekers de verkiezingsuitslag kunnen weergeven in tientallen zelf samen te stellen kaarten van Nederland.
  • 'Stemverklaring': de motivatie van kiezers voor hun vandaag uitgebrachte stem.
  • 'Hoe verder?': kiezers analyseren de verkiezingsuitslag.
  • Overzicht van buitenlandse media over de Nederlandse verkiezingen.
  • Overzicht van alle opiniepeilingen sinds februari 2002.
  • De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.