woensdag 15 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kok haalt hard uit naar Lijst Fortuyn

Demissionair premier Kok haalde vanochtend fel uit naar de Lijst Pim Fortuyn en waarschuwde tegen een centrum-rechtse coalitie. De verkiezingen vandaag beloofden de spannendste in decennia te worden.
Alles over de verkiezingen op www.nrc.nl/verkiezingen
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Paars - ooit een frisse wind, nu op de mestvaalt van de geschiedenis

PORTRET - Wat de uitslag vanavond ook zal zijn, een terugkeer van de kiezer naar Paars het coalitieverband van PvdA, VVD en D66 mag uitgesloten worden geacht.
Lees verder...
Bizarre dans van pers en Fortuyn

ANALYSE - De landelijke dagbladen hebben in hun berichtgeving over Pim Fortuyn relatief veel aandacht geschonken aan de kritiek die hij kreeg van de gevestigde partijen. Fortuyn leed hier niet onder, maar profiteerde daar juist van in de opiniepeilingen, concluderen communicatiewetenschappers.
Lees verder...
Plan voor bewaking Fortuyn was klaar

ACHTERGROND - Er lag een plan klaar om het huis van Pim Fortuyn te beveiligen. Fortuyn weigerde. ,,Hij vond het een aantasting van zijn privacy.''
Lees verder...

Carter pleit voor opheffing van handelsembargo Cuba

De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter wil dat de regering-Bush zo snel mogelijk het handelsembargo tegen Cuba opheft. Carter deed zijn oproep tijdens een voor Cuba ongekend openhartige toespraak aan de universiteit van Havana, die live op de Cubaanse televisie en radio werd uitgezonden.
Lees verder...
Akkoord NAVO en Rusland over meer samenwerking

De NAVO en Rusland hebben gisteren besloten tot de vorming van een besluitvormingsorgaan om samen te werken bij onder meer terreurbestrijding, wapenbeheersing en crisismanagement. Een akkoord hierover is in Reykjavik gesloten door de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO en Rusland tijdens een zitting van hun 'permanente gemeenschappelijke raad'.
Lees verder...
'Wij willen de joden angst aanjagen'

VRAAGGESPREK - Door zijn aanslagen brengt het fundamentalistische Hamas de Palestijnse leider Arafat in problemen. Maar Hamas vindt dat best zo. 'Hij is niet onze profeet.'
Lees verder...
Geld moet zweten, de manager ook

Financiële opkopers als CVC zijn gek op conglomeraten als Vendex, die dochters willen afstoten. Het ABC van CVC: aankopen, bouwen, cashen.
Lees verder...
Madonna op Londens podium

Zowel de Amerikaanse popzangeres Madonna als filmactrice Gwyneth Paltrow maken hun toneeldebuut in het Londense West End. Madonna gaat volgende week donderdag in première met het stuk Up for Grabs, Paltrow gaat vanavond in première met Proof. ,,Madge versus Gwynnie: Wie wordt de ongekroonde koningin van West End?'' kopte de Evening Standard meteen.
Lees verder...
NOC-voorzitter Blankert wil Geesink uit IOC zetten

ACHTERGROND - NOC*NSF-voorzitter Hans Blankert heeft het helemaal gehad met IOC-lid Anton Geesink. Bij voorkeur wil hij hem uit zijn functie ontheffen, maar hij heeft daar niet de bevoegdheid toe. ,,Geesink hangt me mijlenver de keel uit.''
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Parlement moet weer in het middelpunt komen

Er moeten opnieuw parlementariërs komen die passie combineren met prudentie. En de geest van Voltaire hoort vaardig over hen te worden, vindt Patrick van Schie.
Verkiezingen op nrc.nl

  • Vanavond vanaf 21.00 uur en de hele donderdag laatste nieuws, reacties van partijen, achtergronden, reportages en columns over de verkiezingsuitslag.
  • 'Hoe heeft Nederland gestemd?': interactief programma waarmee sitebezoekers de verkiezingsuitslag kunnen weergeven in tientallen zelf samen te stellen kaarten van Nederland.
  • 'Stemverklaring': de motivatie van kiezers voor hun vandaag uitgebrachte stem.
  • 'Hoe verder?': kiezers analyseren de verkiezingsuitslag.
  • Politieke beschouwingen in het Engels, waaronder een bijdrage van Folkert Jensma, hoofdredacteur van NRC Handelsblad, gepubliceerd in The New York Times.
  • Overzicht van buitenlandse media over de Nederlandse verkiezingen.
  • Overzicht van alle opiniepeilingen sinds februari 2002.
  • De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.