dinsdag 14 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Premier woedend na aantijgingen

In politiek Den Haag is opschudding ontstaan over uitlatingen van de voorzitter van de Lijst Pim Fortuyn, Peter Langendam. Die had gesteld dat de politici Rosenmller, Melkert en Kok medeplichtig waren aan de moord op Pim Fortuyn. Langendam heeft vandaag bekend gemaakt dat hij morgen af zal treden als partijvoorzitter.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Langendam: Ongepolijst de politiek in

PORTRET - Afgelopen zaterdag werd hij de nieuwe partijvoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn. Gisteren gaf hij een omstreden interview aan Het Parool. Vandaag heeft hij aangekondigd vervroegd af te treden als voorzitter. Peter Langendam, wiskundige en een 'harde saneerder'.
Lees verder...
Kerk kocht proces af

De rooms-katholieke kerk heeft in Nederland in tenminste n geval een schadevergoeding betaald aan een slachtoffer van seksueel misbruik door een priester, om een civiele procedure te voorkomen. De kerk heeft daarna het uitgekeerde bedrag van 56.800 euro geclaimd bij haar schadeverzekeraar Aegon. Die weigerde te vergoeden en heeft eerder dit jaar de collectieve aansprakelijkheidsverzekering van de rooms-katholieke kerk opgezegd. Dit blijkt uit documenten die in het bezit zijn van deze krant.
Lees verder...
Bush en Poetin eens over wapenverdrag

De Amerikaanse president Bush en zijn Russische ambtsgenoot Poetin tekenen eind deze maand in Moskou een verdrag om hun kernarsenalen met tweederde te verminderen. Rusland en Amerika behouden elk tussen de 1.700 en 2.200 kernkoppen. Nu zijn dat er 6.000.
Lees verder...

Advocaten doen aangifte 'haat zaaien'

De advocaten G. Spong en O. Hammerstein hebben gisteren, namens de vermoorde politicus Pim Fortuyn, aangifte gedaan tegen een aantal politici en journalisten wegens aanzetten tot haat.
Lees verder...
Aangifte van Spong en Hammerstein

DOCUMENT - De aangifte van mr. Spong en mr. Hammerstein tegen de politici Thom de Graaf, Bas Eenhoorn, Rob Oudkerk, alsmede tegen Marcel van Dam, Peter Storm, Matty Verkammen, de redactie van NRC Handelsblad, en verantwoordelijken van enkele websites, wegens het aanzetten tot haat.
Lees verder...
A Dutch Radical's Message to Europe

EDITORIAL - Article by Folkert Jensma, editor in chief of NRC Handelsblad, written on request of the New York Times, published on May 14, 2002. ,,The death of Pim Fortuyn, assassinated last week as he campaigned for prime minister, leaves the Netherlands in fact, all of Europe with many uncomfortable questions.''
Lees verder...
In de echo's van Pim

COLUMN - Paars kan niet meer, de paarse partijen willen zoiets niet meer. Ook zonder toedoen van Pim Fortuyn, en vr hun scores in de peilingen een rampzalige waarde kregen, waren de paarse partijen al tot die conclusie gekomen.
Lees verder...
Rellen na huldiging Ajax in Amsterdam

De politie heeft gisteravond twintig mensen aangehouden bij rellen op het Leidseplein die uitbraken na de huldiging van Ajax als landskampioen en winnaar van de Amstelcup.
Lees verder...
In het hoofd van de kiezer is het laagconjunctuur

ACHTERGROND - Hoe gaat de Nederlandse homo economicus morgen naar de stembus? Welvarend, maar aanzienlijk minder goedgemutst.
Lees verder...
Directie: chaos bij Amsterdamse GVB

Het Amsterdamse GVB, het openbaarvervoerbedrijf dat morgen onderwerp is van een referendum, heeft vanaf 1997 ten onrechte positieve accountantsverklaringen over zijn jaarrekeningen gekregen.
Lees verder...
Direct onder het mes en tropische vakantie toe

REPORTAGE - Wachtlijsten omzeilen en tropische strandvakantie op de koop toe? Het kan in Thailand, dat een nieuwe inkomstenbron heeft ontdekt: medisch toerisme.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Migranten beter af onder Paars

De oplossing van het integratievraagstuk kost tijd. De partijprogramma's missen echter een langetermijnvisie voor een coherenter integratiebeleid. Bij de kabinetsformatie is hier wat aan te doen, schrijft hoogleraar migratie- en integratiestudies Han Entzinger vandaag op de pagina Opinie.
Morgen extra berichting over de verkiezingen

Onder meer standpunten uit de verkiezingsprogramma's van elf partijen; links naar alle partijprogramma's en naar diverse 'stemwijzers' op internet; overzicht van alle opiniepeilingen sinds begin februari 2002; verslagen van interviews met 600 kiezers in dertig dorpen en stadswijken, in de krant verschenen op 4 en 11 mei; portretten van de lijsttrekkers; politieke beschouwing in het Engels.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.