maandag 13 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
PvdA minder afwijzend tegenover Lijst Pim Fortuyn

De PvdA is na de moord op Pim Fortuyn minder afwijzend geworden over samenwerking in een regeringscoalitie met de Lijst Pim Fortuyn (LPF). Een NIPO-peiling die vandaag in het programma 2Vandaag wordt gepubliceerd geeft aan dat de PvdA de grote verliezer van de verkiezingen zal worden. Het CDA zou de grootste, de LPF de tweede partij worden.
Lees verder...
Bisschop weigert aangifte

Bisschop Wiertz van Roermond weigert een priester die zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik bij justitie aan te geven. Het is onmogelijk dit ,,tegen de zin van de klager'' te doen, zei hij gisteravond in het televisieprogramma Kruispunt. Wiertz legde uit dat slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor publiciteit. De bisschop noemde dit een te respecteren standpunt.
Lees verder...
Likudpartij stemt tegen vorming Palestijnse staat

Tijdens een verhitte partijconventie in Tel Aviv heeft de IsraŽlische Likudpartij gisteren gestemd tegen de vorming van een Palestijnse staat, en daarmee de situatie in het Midden-Oosten nog verder gecompliceerd.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Als men denkt dat wij de handdoek in de ring gooien: no way

PORTRET - In de week na de dood van leidsman Pim Fortuyn kraakte zijn politieke beweging in al haar voegen. Een tragische hoofdrol is weggelegd voor John Dost, vice-voorzitter van de Lijst Pim Fortuyn en naar eigen zeggen financier van de campagne. Een week van ruzies, excuses en weer nieuwe ruzies.
Lees verder...

Bos: over Melkert wordt niet gesproken

VRAAGGESPREK - Terwijl PvdA-lijsttrekker Melkert zwaar onder vuur ligt, voert een kandidaat voor zijn opvolging intensief campagne. Wouter Bos: ,,Als je de begrafenis van Fortuyn zag, dat is ook campagne voeren.''
Lees verder...
OM houdt vast aan theorie ťťn dader

Het openbaar ministerie in Amsterdam gaat er nog steeds van uit dat verdachte van de moord op Pim Fortuyn als eenling heeft geopereerd. Video-opnamen van beveiligingscamera's van een Bredaas hotel, banden van Omroep Brabant en verklaringen van twee getuigen hebben het OM geen aanwijzingen opgeleverd dat de verdachte hulp heeft gehad bij het beramen en uitvoeren van de fatale aanslag op de politicus.
Lees verder...
Buitenspeldoelpunt van Ajax bederft bekerfinale

Na het zien van de tv-beelden was zelfs voor Ronald Koeman de lol er snel af. Bij de eerste Nederlander die als speler ťn als trainer de 'dubbel' (titel en beker) heeft gewonnen, maakte blijdschap plaats voor gemengde gevoelens.
Lees verder...
EHBO-dienst voor bedrijf-in-nood

Het aantal bedrijven dat failliet gaat, stijgt fors. PricewaterhouseCoopers heeft een 'bergingstak' opgezet om wankelende bedrijven te redden.
Lees verder...
Groningen kleurt roze voor Giro

De stichting 'Gironingen' kan tevreden terugblikken. De start van de Ronde van ItaliŽ was dit weekeinde een succes. In het centrum van de Martinistad keken naar schatting honderdduizend mensen naar de proloog.
Lees verder...
Presidentieel welkom voor Carter in Cuba

De Amerikaanse ex-president Jimmy Carter brengt een opmerkelijk bezoek aan Cuba. Hij wordt er warm ontvangen.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Veiligheid onder Paars: veel geld, maar weinig visie

Met meer politie en meer cellen heeft Paars eerder de verontrusting onder de bevolking proberen te dempen dan de criminaliteit zorgvuldig en effectief aangepakt. Vernieuwend denken over de toekomst ontbreekt, meent Henk van de Bunt, hoogleraar criminologie aan de Vrije Universiteit en de Erasmus Universiteit.
Hoe de Tweede Kamer er na 15 mei uit zou kunnen zien

De kiezers zijn 'op drift'. Opiniepeilingen vertonen grote pieken en dalen voor de diverse 'oude' en nieuwe partijen. Bekijk de samenstelling van de Tweede Kamer aan de hand van de resultaten van de peilingen. Bijgewerkt met de NIPO/2Vandaag-peiling van maandag.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.