zondag 12 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Onenigheid over leiderschap LPF lijkt opgelost

De onenigheid in het bestuur van de Lijst Pim Fortuyn over de vraag wie de nieuwe partijleider moet worden, lijkt te zijn opgelost. Gisteren besloten het bestuur en de toekomstige fractie bestuurslid Peter Langendam aan te wijzen als voorzitter en het tweekoppige bestuur uit te bereiden met een nieuw lid: het voormalige hoofd van de Marine Inlichtingendienst T. Sleeswijk Visser.
Lees verder...
Oud-rechter onderzoekt beveiliging Fortuyn

Oud-president H. van den Haak van het gerechtshof in Amsterdam wordt voorzitter van de commissie die gaat onderzoeken of de overheid genoeg heeft gedaan aan de beveiliging van Pim Fortuyn. Minister Korthals van Justitie heeft dit zaterdagavond bij NOVA bekendgemaakt.
Lees verder...

Foto Sake Elzinga
Giro start feestelijk in roze getint Groningen

In een feestelijke wielersfeer is zaterdag in Groningen de 85ste editie van de Giro d'Italia van start gegaan. Meer dan 100.000 toeschouwers zagen de Spaanse wielrenner Juan Carlos Dominguez de snelste tijd rijden in de proloog over 6,5 kilometer. Het gebied rond de middeleeuwse Martinitoren was met vlaggen en spandoeken roze getint: de kleur van de leiderstrui én de organiserende krant La Gazzetta dello Sport.
Lees verder...
Granaat ontploft voor huis wethouder Brunssum

In het Limburgse Brunssum is in de nacht van vrijdag op zaterdag een handgranaat ontploft voor het huis van wethouder J. Steiner. Daarbij werd de auto van de vrouw van de wethouder volledig vernield en werd door rondvliegende fragmenten van de handgranaat schade aangericht aan naburige auto's en woonhuizen. Niemand raakte gewond.
Lees verder...

Seksueel misbruik priesters in doofpot

De rooms-katholieke kerk in Nederland houdt gevallen van seksueel misbruik stelselmatig geheim. Pedofiele affaires van geestelijken en gevallen van seksueel misbruik worden in de regel buiten de publiciteit gehouden en nooit aan het openbaar ministerie gemeld.
Lees verder...
Aanhang Lijst Pim Fortuyn neemt af

De aanhang van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) slinkt. Dit blijkt uit gesprekken met zeshonderd stemgerechtigde Nederlanders in dertig buurten die verslaggevers van NRC Handelsblad afgelopen woensdag hebben gevoerd. De geïnterviewden vormen een goede afspiegeling van het electoraat.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Natte weelde

Ook altijd al een eigen zwembad willen hebben? Maandag op de productenpagina van NRC Handelsblad de zorgen rond de aanleg van een zwembad. Financiering is de eerste zorg. Verder vraagt vooral de kwaliteit van het water blijvende aandacht.
Woordhoek: Demonisering

De taalrubriek van Ewoud Sanders over demonisering. Nog nooit is het woord zo prominent in het nieuws geweest als de afgelopen week.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.