zaterdag 11 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Aanhang Lijst Pim Fortuyn neemt af

De aanhang van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) slinkt. Dit blijkt uit gesprekken met zeshonderd stemgerechtigde Nederlanders in dertig buurten die verslaggevers van NRC Handelsblad afgelopen woensdag hebben gevoerd. De geÔnterviewden vormen een goede afspiegeling van het electoraat.
Lees verder...
De kiezer stemt niet graag uit piŽteit

ANALYSE - De verkiezingen van aanstaande woensdag beloofden reeds de meest spectaculaire uitslag ooit. En toen werd Pim Fortuyn vermoord. Sindsdien tast iedereen in het duister. Wat gaat de kiezer doen?
Lees verder...

Foto Reuters
Foto's van de begrafenis van Fortuyn

FOTOSERIE - Onder grote belangstelling is Pim Fortuyn vrijdag begraven. Na een dienst in Rotterdam vond de begrafenis in besloten kring plaats in Driehuis (Noord-Holland). Vele duizenden mensen waren er getuige van hoe de witte lijkauto met daarin het lichaam van de vermoorde politicus door zijn woonplaats Rotterdam reed.
Lees verder...

Foto Vincent Mentzel
Martin van Amerongen overleden

Martin van Amerongen is zaterdagmorgen in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Van Amerongen was hoofdredacteur van weekblad De Groene Amsterdammer.
Lees verder...

Ruzie over leiderschap Lijst Fortuyn

In het bestuur van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) is verdeelheid ontstaan over de vraag wie de nieuwe partijleider moet worden. Bestuurslid J. Dost heeft zich opgeworpen als nieuwe leider. Maar mede-bestuurslid P. Langendam erkent die claim niet.
Lees verder...
Campagne verkiezingen niet hervat

De campagnes voor de Tweede-Kamerverkiezingen worden definitief niet hervat. Hiertoe hebben de lijsttrekkers van de politieke partijen gistermiddag in meerderheid besloten na afloop van de uitvaartmis voor Pim Fortuyn.
Lees verder...
Toch de week van het poldermodel

ANALYSE - De Lijst Pim Fortuyn had het deze week voor het zeggen en dus gaan de verkiezingen gewoon door.
Lees verder...
Het politiek tekort

ANALSYE - Pim Fortuyn schokte de Nederlandse politiek twee keer: bij zijn komst en bij zijn vertrek. Wat moeten de gevestigde politieke partijen met zijn erfenis? Een rondgang langs partijleden op afstand van PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks. 'Het systeem staat onverhuld te kijk.'
Lees verder...
Woordenwisseling

COLUMN YOUP VAN 'T HEK - De zwevende kiezer staat met beide benen op de grond. Zal die krankzinnige Volkert van der G. op dit moment weten wat hij op zijn gewetenloze geweten heeft? Hoe lang heeft hij over zijn laffe en brute moord nagedacht? Wat heeft hij allemaal uitgestippeld? Hoeveel mensen stonden er nog op zijn lijstje? Met hoeveel handlangers was hij?
Lees verder...
Wat nu?

COLUMN ELSBETH ETTY - Het 11-septembergevoel, noem ik het maar. Het gevoel van onheil, ravage en catastrofe, beving op de avond van 6 mei Nederland. Heel Nederland. Voor- en tegenstanders van Pim Fortuyn, bewonderaars en critici, traditionalisten en vernieuwers, autochtonen en allochtonen, rechts, links en mensen die niet meer in rechts-links-termen willen denken.
Lees verder...
Seksueel misbruik priesters in doofpot

De rooms-katholieke kerk in Nederland houdt gevallen van seksueel misbruik stelselmatig geheim. Pedofiele affaires van geestelijken en gevallen van seksueel misbruik worden in de regel buiten de publiciteit gehouden en nooit aan het openbaar ministerie gemeld.
Lees verder...
Leger IsraŽl ontruimt Bethlehem

Het IsraŽlische leger heeft zich gisteravond volledig teruggetrokken uit de Palestijnse stad Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Troepen liggen nu rond de stad.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
In de bijlage Leven &cetera

Iedereen maakt zijn eigen cd, de consultant, de zaalvoetballer en de huisschilder. Meestal voor de lol, al hopen sommigen stiekem op het grote succes. 'Zet onze cd's bij het Kruidvat en ze vliegen weg.'
Extra webeditie

Morgenochtend verschijnt een extra webeditie van NRC Handelsblad.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.