vrijdag 10 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Verdachte moord Fortuyn had adres andere leden LPF

De man die ervan wordt verdacht Pim Fortuyn te hebben doodgeschoten, had de namen en adressen van drie partijgenoten van Fortuyn bij zich. Vier kandidaat-Kamerleden van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) worden sindsdien zwaar beveiligd. Dat heeft een woordvoerder van het openbaar ministerie in Amsterdam vandaag bevestigd.
Lees verder...

Foto AP
Applaus begeleidt Fortuyn op laatste tocht

Onder grote belangstelling is vanmorgen de uitvaartplechtigheid voor Pim Fortuyn begonnen.
Lees verder...
Marijnissen bepleit hervatten campagne

SP-lijsttrekker Marijnissen heeft gisteren, voorlopig als enige lijsttrekker, gepleit voor hervatting van de verkiezingscampagne na de begrafenis van Fortuyn. Over een mogelijke hervatting vindt na de begrafenis van Fortuyn, vanavond of morgen, hernieuwd overleg tussen de lijsttrekkers plaats, aldus vertegenwoordigers van verscheidene politieke partijen in de Tweede Kamer.
Lees verder...
Palestijnen verlaten kerk in Bethlehem

Alle 123 Palestijnen die sinds begin april in de Geboortekerk in Bethlehem verbleven, hebben de kerk vanochtend verlaten. Daarmee lijkt de weg vrij voor een Israëlische terugtrekking uit Bethlehem.
Lees verder...

140 arrestaties na cupwinst Feyenoord

De Rotterdamse politie heeft woensdagnacht 140 arrestaties verricht nadat Feyenoord de UEFA Cup had gewonnen. De viering van de 3-2 overwinning op Borussia Dortmund eindigde in urenlange botsingen tussen politie en supporters, die de politie met stenen bekogelden, ruiten insloegen en plunderden.
Lees verder...
Aantal politici mijdt huis na bedreiging

DEN HAAG, 10 MEI. Verschillende politici hebben de afgelopen dagen hun woonadres gemeden uit beduchtzaamheid voor nieuwe aanslagen en bedreigingen als reactie op de moord op Pim Fortuyn, afgelopen maandag in Hilversum.
Lees verder...
'Pim wilde mij als minister'

VRAAGGESPREK - Ondernemer Joep van den Nieuwenhuyzen is beschikbaar om een eventuele ministerspost voor de Lijst Pim Fortuyn in te vullen. Zes vragen aan 'de bedrijvendokter'. ,,Een aantal ondernemers belde mij spontaan.''
Lees verder...
Bodyguards in politiek zeldzaam

Na de moord op Pim Fortuyn rijst de vraag of politici een bodyguard nodig hebben. Zélf zijn ze er vaak op tegen.
Lees verder...
'Nederland moet orde op zaken stellen op Antillen'

Nederland heeft op grond van het in 1954 gesloten Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden de juridische plicht om bestuurlijk orde op zaken te stellen op de Antillen en te garanderen dat de mensenrechten daar op behoorlijke wijze worden gerespecteerd.
Lees verder...
Ali weet het zeker: Al-Qaeda is in Noord-Irak

In Noord-Irak is de strijd tegen moslim-extremisten losgebarsten. Er worden verbanden gelegd met Al-Qaeda, volgens critici om bij de VS in een goed blaadje te komen. Washington zal immers de toekomst van Irak bepalen.
Lees verder...
Feyenoord viert triomf met bescheiden voetballers

Feyenoord won woensdag voor de tweede keer in de clubhistorie de UEFA Cup. Voor een doldrieste aanhang behaalde de thuisspelende ploeg een zwaarbevochten 3-2 zege op Borussia Dortmund. Het geheim van een team zonder sterallures.
Lees verder...
Overleven in natura

De Argentijnse economie krimpt, maar de ruilhandel groeit. Argentijnen vinden elkaar steeds vaker op markten waar van alles wordt aangeboden, van een medisch consult tot een pot jam. Met geld betalen is verboden. 'Dit project zorgt ervoor dat de Argentijnen optimistisch blijven.'
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Weg met de curatoren

In het Cultureel Supplement deel 2 in een serie over het failliet van de Nederlandse musea, waarin Janneke Wesseling haar aanklacht tegen de ontsporing van kunstmusea vervolgt. Het enthousiasme over het nieuwe cultureel beleggen is onterecht.
De Stemming: Campagne hervatten?

Sommige partijen willen de verkiezingscampagne na vandaag hervatten. Wat vindt u? Discussieer mee op http://stemming.nrc.nl.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.