donderdag 9 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Grote belangstelling voor afscheid Fortuyn

De Rotterdamse politie verwacht dat vandaag 100.000 mensen in Rotterdam afscheid willen nemen van Pim Fortuyn. Voor de kathedraal met de opgebaarde Fortuyn verzamelden zich vanmorgen al 20.000 personen, schat de politie.
Lees verder...
Feyenoord-aanvoerder Paul Bosvelt met de UEFA Cup.
Foto Bas Czerwinski
Feyenoord wint UEFA-Cup

Feyenoord heeft woensdag zijn derde Europese finale gewonnen. Tegen Borussia Dortmund, de zestiende finale waarin een Nederlandse club was vertegenwoordigd, werd het 3-2.
Lees verder...
Rellen in centrum Rotterdam

Enkele honderden Feyenoordsupporters zijn in de nacht van woensdag op donderdag in het centrum van Rotterdam urenlang slaags geraakt met de politie. De mobiele eenheid verdreef met charges de voetbalsupporters. De politie heeft ruim zeventig mensen opgepakt.
Lees verder...
Auteur Robert Anker wordt gefeliciteerd nadat bekend is gemaakt dat hij de Libris Literatuurprijs heeft gewonnen.
Foto Maurice Boyer
Robert Anker wint Libris Prijs

Robert Anker kreeg woensdagavond de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een soort Engeland. Medegenomineerde Harry Mulisch ontbrak bij de uitreiking omdat hij het 'ongepast' vond het glas te heffen na de moord op Pim Fortuyn.
Lees verder...

Dutch elections bizarre and unpredictable after Fortuyn's death

ANALYSIS OF DUTCH ELECTIONS IN ENGLISH - The Netherlands is preparing itself for an extremely bizarre and unpredictable general election. Pim Fortuyn, leader of a new political party, was murdered on 6 May. Mr Fortuyn, the bane of the political establishment, succeeded in reaching a large group of voters with his populist rhetoric.
Lees verder...
The death that shocked the Dutch

BUITENLANDSE MEDIA - Wat schrijven de buitenlandse media over de moord op Pim Fortuyn? Europe's right gets a martyr, schrijft The Economist. ,,Nederland begrijpt er niets meer van'', is de conclusie van De Standaard. Volgens Arab News was Fortuyn een an unashamed Islamophobe.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Extra editie NRC.nl

Vandaag geen krant, maar wel een extra editie van de website van NRC Handelsblad.
Reacties moord Fortuyn

Op http://tegenspraak.nrc.nl/Aanslag staan reacties van lezers op de moordaanslag op Pim Fortuyn.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.