woensdag 8 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Politie onderzoekt verband met eerdere moord

De politie onderzoekt of de verdachte van de moord op Pim Fortuyn, milieu- en dierenactivist V. van der G. uit Harderwijk, ook verantwoordelijk is voor de moord op een milieuambtenaar van de gemeente Nunspeet in 1996.
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
Hand in hand, voor Pim Fortuyn

Vijftienduizend Rotterdammers trokken gisteren in een spontane stille tocht door het centrum ter ere van hun vermoorde stadgenoot. De burgemeester voegde zich bij hen.
Lees verder...
Politiek verdeeld over campagnestop

De politieke partijen zijn verdeeld over de reikwijdte van de beslissing om de campagnes voor de Kamerverkiezingen te staken na de moord op Pim Fortuyn. Complicerende factor voor eventuele campagneactiviteiten is dat de bewegingsvrijheid van de lijsttrekkers en een aantal Tweede-Kamerleden beperkt is door permanente bewaking, die is ingesteld na 'concrete bedreigingen'.
Lees verder...
Fortuyns apostelen zijn nu zelf verantwoordelijk

Nu de inspirator is weggevallen, moeten de kandidaten van de Lijst Pim Fortuyn hun eigen weg zien te vinden.
Lees verder...

'Media ver van publiek'

Politici en journalisten zijn het mikpunt van woede geworden na de dood van Pim Fortuyn. 'De mensen herkennen zichzelf niet in de media', meent personderzoeker Deuze.
Lees verder...
'Wim, heb je nou je zin'

Ook politieke tegenstanders zouden Pim Fortuyn hebben 'gedemoniseerd', zo vond hij zelf.
Lees verder...
'Het is een enorme chaos in die fractie'

Makelaar Harry Mens wil dat de Lijst Pim Fortuyn ermee ophoudt. ,,Als ik de massapsychose zie, dat is niet mijn wereld, en ook niet die van Pim.''
Lees verder...
'Campagne geen speeltje politici'

Oud-minister Van Mierlo vindt dat de verkiezingscampagne moet worden voortgezet. De campagne is geen speeltje van politici maar hun opdracht.
Lees verder...
Ongemakkelijk gevoel over campagnestop

Eindelijk praat het land weer over politiek, maar nu zwijgen de politici, constateert oud-D66-leider Hans van Mierlo. Er bestaat onvrede over de campagnestop.
Lees verder...
Milieuactivist van procedure naar pistool

Verdachte V. van der G. van de moord op Pim Fortuyn is een milieu- en dierenactivist die zich met succes specialiseerde in juridische bezwaarprocedures. 'In dat opzicht had hij het recht aan zijn zijde.'
Lees verder...
Sharon belooft harde actie na aanslag

Na een Palestijnse zelfmoordaanslag in een snookerclub waarbij gisteravond zestien IsraŽliŽrs werden gedood, heeft de IsraŽlische premier Ariel Sharon zijn bezoek aan de Verenigde Staten afgebroken, de Palestijnse leider Yasser Arafat als schuldige aangewezen en ,,harde actie'' aangekondigd. ,,De strijd duurt voort tot al degenen die geloven dat zij winst kunnen boeken door terrorisme, ophouden te bestaan - ophouden te bestaan'', zei Sharon.
Lees verder...
Een film die zorgt dat je je goed voelt

De zon scheen toen ik Zus en Zo gezien had, en aan de bomen was het degelijk lente. Het weer paste bij de film, maar liever nog had ik dat het geregend had en dat ik dat dankzij deze film niet erg had hoeven vinden; dat ik erin had willen zingen en dansen. Zus en Zo is een feelgoodmovie, een woord dat in het Nederlands niet vertaald wordt, maar in deze taal wel een misprijzende bijklank heeft gekregen. Dit dťdain is bij Zus en Zo niet op zijn plaats. Het is een film die je je goed doet voelen, al duurt dat maar heel even.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Het charismatisch leiderschap van Fortuyn

Fortuyn beloofde de kiezers een keus tussen charismatisch leiderschap of zielloze technocratie. Dat is een vals dilemma, vindt Henk te Velde, hoogleraar Politieke cultuur van de moderne tijd aan de RU Groningen.
Updates

Op Hemelvaartsdag op www.nrc.nl onder meer een verslag van de wedstrijd Feyenoord-Borussia Dortmund om de UEFA-Cup.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.