maandag 6 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Recordzege Chirac in tweede ronde

Een dag na zijn grote zege in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen heeft Jacques Chirac vandaag de conservatieve senator Jean-Pierre Raffarin (53) tot premier benoemd. Raffarin blijft aan tot de parlementsverkiezingen in juni.
Lees verder...
Kamer boos op Antillen wegens lakse controle

De Tweede Kamer heeft verontwaardigd gereageerd op berichten dat de Antillen weigeren de door Nederland geschonken bagage-scanners in te zetten om te controleren op de uitvoer van cocaïne vanuit Willemstad naar Schiphol.
Lees verder...
Partijen willen Fortuyn niet

De lijsttrekkers van de gevestigde politieke partijen vinden Pim Fortuyn niet geloofwaardig. D66-leider Thom de Graaf betichtte de populaire aanvoerder van de gelijknamige lijst gisteren in het debat op Radio 1 van 'luchtfietserij'. VVD-leider Dijkstal deelt die opvatting: ,,Er is geen betrouwbare financiële onderbouwing voor de plannen.''
Lees verder...
Junta Birma heft huisarrest Suu Kyi op

Het huisarrest van de Birmese oppositieleidster Aung San Suu Kyi is vandaag na anderhalf jaar opgeheven. Suu Kyi verscheen in het openbaar en zei dat het haar vrij staat haar politieke volgelingen op te zoeken.
Lees verder...

Jorritsma geeft uitleg aan Kamer

Minister Jorritsma (Economische Zaken, VVD) zou vanmiddag een brief aan de Kamer sturen waarin zij uitleg geeft over de verstrekking van een subsidie aan het bouwbedrijf van haar familie.
Lees verder...
'Priesters niet alleen met kind'

Om iedere schijn van seksueel misbruik te vermijden moeten rooms-katholieke priesters voorkomen dat ze alleen met een kind of een jongere in één ruimte verblijven. Dat zei bisschop F. Wiertz van Roermond afgelopen zaterdag tijdens de kerkbesturendag van het bisdom in Venlo.
Lees verder...
Zwaar werk voor één op de acht kinderen

Wereldwijd verrichten 180 miljoen, oftewel één op de acht, kinderen van 5 tot 17 jaar vormen van kinderarbeid. Dat is ruim twee keer zoveel als tot nu toe werd gedacht. Van deze kinderen zijn er ruim 8 miljoen het slachtoffer van slavernij of kinderhandel, of werkzaam in de seksindustrie, de drugshandel of het leger.
Lees verder...
Kamer boos op Antillen wegens lakse controle

De Tweede Kamer heeft verontwaardigd gereageerd op berichten dat de Antillen weigeren de door Nederland geschonken bagage-scanners in te zetten om te controleren op de uitvoer van cocaïne vanuit Willemstad naar Schiphol.
Lees verder...
Staking in Duitse metaalsector

Duizenden leden van de machtigste Duitse vakbond, IG-Metall, zijn vanmorgen in staking gegaan om hun looneis van 6,5 procent kracht bij te zetten.
Lees verder...
VS doen niet mee aan verdrag strafhof

De Verenigde Staten trekken zich helemaal terug uit het verdrag tot instelling van het Internationaal Strafhof (ICC). De VS zullen het niet ratificeren en ,,achten zich niet langer gebonden aan zijn doelstellingen''. Dat heeft Colin Powell, Amerika's minister van Buitenlandse Zaken, gisteren gezegd.
Lees verder...
Na 'Erfurt' vragen over computerspelletjes

ACHTERGROND - De schietpartij op een school in het Duitse Erfurt roept vragen op over de invloed van geweld in computerspelletjes op jongeren. ,,Alle spelers gelden nu als potentiële moordenaars. Waarom vraagt niemand naar de falende opvoeding, de rol van leraren en ouders?''
Lees verder...
Surfen op de wolken

PRODUCT & TECHNIEK - Internetten kan bijna overal. Het luchtruim vormt in het wereldwijde web nog een zwart gat. Dat gaat veranderen. Airmail hangt in de lucht.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Nieuw belastingstelsel vereist aanpassing

De Belastingherziening 2001 wordt beschouwd als een van de weinige successen van Paars. Toch zijn vervolgstappen dringend gewenst, waarbij fiscaal populisme moet worden vermeden, schrijft hoogleraar fiscale economie Leo Stevens vandaag op de pagina Opinie.
Wat doet u op 15 mei? Doe ook mee aan het onderzoek

NRC Handelsblad ondervroeg 603 kiezers over de aanstaande Kamerverkiezingen en de Haagse politiek. Afgelopen zaterdag stond het verslag in de krant. Ook ú kunt meedoen aan de enquête. Beantwoor de vragen op tegenspraak.nrc.nl/Kiezers/kiezers.lp.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.