vrijdag 3 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
'Beveiliging is taak overheidspersoneel'

Lokale overheden moeten particuliere veiligheidsbedrijven zo veel mogelijk weren bij het toezicht in de openbare ruimte. Dat is een taak voor personeel in dienst van de overheid.
Lees verder...
Deze zomer top Midden-Oosten

De Amerikaanse regering bereidt een internationale vredesconferentie voor het Midden-Oosten voor, die deze zomer moet plaatsvinden. De bijeenkomst moet het vredesoverleg tussen Israël en de Palestijnen weer op gang brengen.
Lees verder...
Prinses Máxima verlaat de rechtbank in Den Haag nadat ze is verhoord over de aanrijdingszaak met slager Van der Bent.
Foto WFA
Máxima voor rechter: ik had niet gedronken

Prinses Máxima werd vanochtend gehoord als getuige van een aanrijding waarbij een man uit Wassenaar zijn been brak.
Lees verder...
Fortuyn: pardon voor deel illegalen

Uitgeprocedeerde illegalen die langer dan vijf jaar in Nederland verblijven, maar om procedurele redenen niet verwijderd kunnen worden, moeten in aanmerking komen voor een verblijfstitel als ze goed Nederlands spreken. Dat zegt lijsttrekker Pim Fortuyn in een interview met de GPD-kranten. Hij acht zo'n generaal pardon alleen mogelijk bij gelijktijdige invoering van een strenger asielbeleid.
Lees verder...

'Salaris directie Foster Parents is gebruikelijk'

DEN HAAG, 3 MEI. Rolph Pagano, interim-directeur van Foster Parents Plan, heeft de kritiek op de hoogte van zijn vergoeding van de hand gewezen. Hij stelde op een persconferentie in dat zijn salaris niet riant is in vergelijking tot dat van andere interim-managers.
Lees verder...
Afghaanse vrouwen zonder hoop

Deze week zijn Afghaanse vrouwen in Nederland bijeen gekomen om te praten over hun positie. Die blijkt zorgelijk, zo geeft de Afghaanse onder-minister van vrouwenzaken toe. Ook zij is machteloos.
Lees verder...
Beleggers rekenen af met Numico

ROTTERDAM, 3 MEI. Voedingsconcern Numico heeft vanochtend in bedekte termen een winstwaarschuwing gegeven. Na een tegenvallend eerste kwartaal, verwacht Numico de nettowinst van 2001 niet te kunnen evenaren.
Lees verder...
Capaciteit KLM deze zomer lager


Lees verder...
Escalatie van handelsoorlog voorkomen

WASHINGTON, 3 MEI. De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben voorkomen dat op korte termijn een handelsoorlog uitbreekt. President Bush heeft beloofd de omstreden Amerikaanse exportsubsidies aan te zullen passen.
Lees verder...
Getuigenis Rugova tegen Milosevic

DEN HAAG. 3 MEI. President Slobodan Milosevic van Joegoslavië is in het voorjaar van 1998 al op de hoogte gebracht dat Servische troepen misdaden begingen in Kosovo. ,,Deze mededelingen heeft hij volledig genegeerd (...) Hij heeft niks gedaan om het moorden te stoppen.''
Lees verder...
Kok: burger heeft nog veel te wensen

Premier Kok is het niet eens met de suggestie van het gerenommeerde Britse weekblad The Economist dat de Nederlanders verwend zijn en geen reden tot klagen hebben.
Lees verder...
R.Kelly weer in seksschandaal


Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
VS en Europa moeten wereld richting geven

De Verenigde Staten en Europa moeten ophouden elkaar in figuurlijke zin naar het leven te staan. Zeker op economisch terrein is samenwerking niet alleen nodig maar ook logisch, meent C. Fred Bergsten. Vandaag op de opiniepagina van NRC Handelsblad.
Dossier Kamerverkiezingen 2002

Nieuws, achtergronden en analyses, plus links naar de verkiezingsprogramma's zijn te vinden in het Dossier Kamerverkiezingen 2002.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.