donderdag 2 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
IsraŽl heft isolement Arafat na maand op

De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft vanochtend voor het eerst in 34 dagen zijn hoofdkwartier in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever verlaten.
Lees verder...
Arafat en zijn medewerkers bidden in Ramallah bij een massagraf naast het ziekenhuis.
Foto AP
Geen echte vreugde om Arafats vrijlating

REPORTAGE - De vrijlating van Yasser Arafat, vanochtend, wordt door Palestijnen in Ramallah nauwelijks toegejuicht. Liever hadden ze gezien dat IsraŽl de belegering van de Palestijnse gebieden opheft.
Lees verder...
Kok hekelt CDA en Fortuyn

Premier Kok heeft gisteren uitgehaald naar CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende en Pim Fortuyn. Volgens Kok maken zij ,,een karikatuur van de werkelijkheid'' door te spreken van de 'puinhopen' (Fortuyn) en de noodzaak tot 'wederopbouw' (Balkenende) na acht jaar Paars.
Lees verder...
Brits blad: waar klaagt Holland over?

Verbazingwekkend. Zo typeert het Britse weekblad The Economist in zijn jongste nummer de stroom van klachten in Nederland over de publieke voorzieningen. De scholen zien er modern uit, ze worden goed geleid, de resultaten van leerlingen zijn over het algemeen indrukwekkend.
Lees verder...

Fransen vrezen 'zware lepenitis'

In Parijs demonstreerden gisteren 1,3 miljoen mensen tegen de extreem-rechtse Jean-Marie Le Pen. De 'dag van alle gevaren' verliep in grote saamhorigheid en zonder noemenswaardig incident.
Lees verder...
Akkoord bouw-CAO

Vakbonden en werkgevers hebben vannacht, na zeven weken van stakingen, een principeakkoord bereikt over een nieuwe bouw-CAO. Het akkoord voorziet in een loonstijging van 2 procent plus automatische prijscompensatie van naar schatting 5,5 procent in 27 maanden.
Lees verder...
Jubilerend Real via Barcelona naar finale

Het honderdjarige Real Madrid keert woensdag 15 mei terug naar Hampden Park in Glasgow waar het 22 jaar geleden de legendarische finale van de Europa Cup voor landkampioenen met 7-3 won van Eintracht Frankfurt. Dit keer is het Duitse Bayer Leverkusen de tegenstander van de Spaanse topclub, die gisteren in de halve finale van de Champions League aartsrivaal Barcelona uitschakelde door een 1-1 gelijkspel in de return.
Lees verder...
Bankje spelen voor de baas

Speelt uw werkgever ook voor bank? Topman Riordan van UPC leende 10 miljoen euro van zijn grootaandeelhouder. Ook Getronics en Ahold lenen topmanagers geld. En de banken natuurlijk.
Lees verder...
PvdA beleeft 1 mei anders dan anders

REPORTAGE - Tijdens de traditionele 1 mei-viering had de PvdA-leiding even geen tijd voor de oudere leden die de vooroorlogse SDAP nog hadden meegemaakt. Lijsttrekker Melkert richtte zich op ,,het gezeur en gezeik over mijn imago''
Lees verder...
De Stemming: Pleefiguur?

Bolkestein waarschuwde dat Nederland internationaal een 'pleefiguur' zou slaan met Fortuyn als premier. ,,Ziet u hem al staan naast Gerhard SchrŲder, Jacques Chirac, Tony Blair?'' Discussieer mee.
Lees verder...
VVD wil FNV uit SER-overleg zetten

De FNV moet uit de Sociaal-Economische Raad (SER) worden gezet als de vakcentrale haar plan doorzet om de belangen van illegale werknemers te behartigen. Dat vindt de VVD. Ook andere politieke partijen reageren scherp afkeurend op het voornemen van de vakcentrale.
Lees verder...
Tekenaar Typex toont wildgroei aan stijlen

Er zullen weinig mensen zijn die het alomtegenwoordige werk van striptekenaar/illustrator Typex niet kennen. Het is alleen de vraag of ze zich daarvan bewust zijn. Typex (1962, zijn echte naam gebruikt hij niet meer, het pseudoniem is ook voor dagelijks gebruik) werkt als illustrator voor de Volkskrant, het Parool, Oor, de Filmkrant, VPRO-gids en Playboy.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Nederland is te leeg

Het verkiezingsrumoer over de problemen die immigranten in de Nederlandse samenleving veroorzaken, gaat voorbij aan economische argumenten. De roep om de grenzen te sluiten negeert de zegenrijke effecten van de mondiale volksverhuizing, menen S. Brakman en A. van Witteloostuijn, beiden van de Rijksuniversiteit Groningen. Vandaag op de opinipagina van NRC Handelsblad.
Dossier Kamerverkiezingen 2002

Nieuws, achtergronden en analyses, plus links naar de verkiezingsprogramma's zijn te vinden in het Dossier Kamerverkiezingen 2002.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.