woensdag 1 mei 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Demonstranten verbranden een pop van de Australische premier Howard tijdens een 1 mei-manifestatie in Sydney.
Foto Reuters
Rellen rond viering Dag van de Arbeid

Op diverse plaatsen in de wereld, zowel in Aziatische landen als in Europa, zijn vandaag demonstraties ter gelegenheid van de viering van de Dag van de Arbeid uit de hand gelopen.
Lees verder...
FNV maakt zich sterk voor illegalen

Vakcentrale FNV gaat zich actief inzetten voor buitenlanders die illegaal in Nederland wonen en werken. Zij kunnen in theorie al lid worden van een vakbond, maar krijgen nu nog geen advies of juridische steun. Dit heeft FNV-voorzitter Lodewijk de Waal vanmiddag gezegd in zijn traditionele 1 mei-toespraak.
Lees verder...
De extreem-rechtse kandidaat voor het Franse presidentschap, Jean-Marie Le Pen, demonstreerde vanmorgen met aanhang in Parijs.
Foto Reuters
Le Pen: Chirac bezoedelt het land

Vanmorgen liep Jean-Marie Le Pen van het extreem- rechtse Front National met duizenden aanhangers langs het beeld van de Franse volksheldin Jeanne d'Arc in Parijs.
Lees verder...
Hof keurde man Margriet af

Begin jaren zestig hebben de toenmalige prinses Beatrix, prins Bernhard en diens moeder prinses Armgard, zich fel verzet tegen het voornemen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven om in het huwelijk te treden. Dit blijkt uit het boek Burger aan het Hof van historica en Elsevier-journaliste Dorine Hermans, dat vandaag uitkomt.
Lees verder...

Ook Blair is bang voor een Le Pen-effect

Morgen worden in een deel van Engeland lokale verkiezingen gehouden. Misdaadbestrijding is een belangrijk thema, dat de oppositie winst kan bezorgen. En alle partijen voelen zich bestraft door een lage opkomst.
Lees verder...
Musharraf krijgt de gevraagde steun

Met 98 procent vůůr mag generaal Pervez Musharraf vijf jaar langer aanblijven als president van Pakistan. Dit is de officiŽle uitkomst van het referendum dat gisteren werd gehouden. Vraag is alleen hoeveel van de zestig miljoen kiesgerechtigden hun stem hebben uitgebracht.
Lees verder...
Kijk, dat bergje afval gaat naar Duitsland

ACHTERGROND - Steeds meer Nederlands afval verdwijnt naar het buitenland. De bond van afvalverwerkers betwijfelt of het helemaal volgens de regels verloopt.
Lees verder...
'Nog geen aanwijzingen voor bloedbad'

REPORTAGE - Twee Nederlanders doen op verzoek van een hulporganisatie forensisch onderzoek in het Palestijnse vluchtelingenkamp in Jenin.
Lees verder...
Decadentie straft Argentijnen

ArgentiniŽ is bankroet. Het vertrouwen in de politici verdwenen. Het water staat de Argentijnen tot aan de lippen. ,,Wij zijn het Polen van Latijns Amerika.''
Lees verder...
Elke morgen weer hetzelfde liedje...

De Nederlandse forens staat veel in de file. Op de rijbaan in de andere richting staan vaak net zoveel mensen vast. Zou het niet een goed idee zijn als een aantal van die forensen van baan zou wisselen? Een automobilist die het helemaal zat was, richtte onlangs een bemiddelingsbureau op waar werknemers van baan kunnen wisselen. Doel: minder files en een beter milieu.
Lees verder...
Leverkusen verslaat United op punten

Na een spannende tweestrijd met Manchester United heeft Bayer Leverkusen gisteravond de finale van de Champions League bereikt. Op Duits grondgebied werd het 1-1. De eerste wedstrijd in Engeland eindigde vorige week in 2-2. Leverkusen speelt over twee weken in de finale tegen Real Madrid of Barcelona.
Lees verder...
Drugs houden Birma overeind

Het isolement van de Birmese oppositie wordt mogelijk verlicht. Volgens critici zal dit niet tot hervormingen van de politieke economie leiden.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Debilisering van politici moet stoppen

De politiek is verworden tot soap met Pim Fortuyn als de belhamel die de knuppel in het hoenderhok gooit. Het wordt tijd dat de politieke leiders weerstand gaan bieden aan de oppervlakkigheid en de verlokkingen van het moment, schrijft Bart Nooteboom, hoogleraar bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, op de opiniepagina van NRC Handelsblad.
Dossier Kamerverkiezingen 2002

Nieuws, achtergronden en analyses, plus links naar de verkiezingsprogramma's zijn te vinden in het Dossier Kamerverkiezingen 2002.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.