maandag 29 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Geen controle meer op cocaÔnesmokkel

De controle op de smokkel van cocaÔne door koeriers vanaf CuraÁao naar de luchthaven Schiphol is sinds donderdag goeddeels stil komen te liggen.
Lees verder...
'Specialisten schieten tekort bij euthanasie'

De meeste specialisten in ziekenhuizen hebben onvoldoende kennis en ervaring om euthanasieverzoeken van patiŽnten goed te kunnen beoordelen. Dit zegt internist-oncoloog J. Douma, lid van een van de vijf regionale commissies die gemelde euthanasiegevallen achteraf toetsen. Douma maakt zich ,,ernstige zorgen'' over de wijze waarop euthanasie in ziekenhuizen wordt uitgevoerd.
Lees verder...
IsraŽlische leger valt Hebron binnen

Het IsraŽlische leger is vanochtend vroeg de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever binnengevallen. Volgens voorlopige berichten zijn daarbij acht Palestijnen gedood en een nog onbekend aantal gewond geraakt. Dat hebben getuigen en Palestijnse veiligheidsfunctionarissen gemeld.
Lees verder...
Ergernis overstijgt routine in tv-debat

REPORTAGE - Het leek een aantrekkelijk idee voor de lijsttrekkers: voor een miljoenenpubliek via de tv veel aandacht krijgen. Het pakte heel anders voor hen uit.
Lees verder...

Amerikaanse pers loopt vooruit op invasie Irak

In de VS speculeren gezaghebbende kranten over het moment van een militaire afrekening met Saddam Hussein. Is het Washington ernst?
Lees verder...
Amokmaker geÔnspireerd door computerspelletje

Na de dramatische daad van een amokmaker op een school in Erfurt, is in Duitsland het debat opgelaaid over wapenwetgeving en gewelddadige computerspelen.
Lees verder...
Elke partij elke dag een persmoment

REPORTAGE - De campagne is begonnen. Alle partijen proberen nu dagelijks in het nieuws te komen. Dat betekent gebak bij D66 en een power-point-presentatie van minister Zalm.
Lees verder...
Fortuynisme is ongrijpbaar...

DE HAAGSE STAAT - Aan het einde van het RTL-lijsttrekkersdebat steeg Pim Fortuyn, bij binnenkomst al publieksfavoriet met 31 procent van de stemmen, nog eens door naar 40,8 procen, hoewel hij in het debat, evenmin als de andere lijsttrekkers, eigenlijk niet veel bijzonders had gezegd. Geen werkelijk significant resultaat misschien, de 200 man klapvee in de zaal namen het debat op de koop toe, gekomen als zij waren voor de Soundmixshow.
Lees verder...
Kopen op afstand beter beschermd

ACHTERGROND - Kopen via internet is vanaf februari vorig jaar wettelijk geregeld. Veel webwinkels hebben hun algemene voorwaarden nog niet aangepast aan de nieuwe wet.
Lees verder...
De mens is de zwakke zeilschakel

ACHTERGROND - Gewicht is de gruwel van iedere wedstrijdzeiler. Maar de boten van de Volvo Ocean Race zijn nu zo kaal en leeg, dat zelfs de zeilers hun twijfels beginnen te krijgen. ,,We zitten op de grens van wat redelijk is. En dat slaat niet op het eten uit een hondenbakje.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
'Peilingen onderschatten aanhang Fortuyn'

,,De Lijst Pim Fortuyn schat ik op dit moment tussen de 30 en 36 zetels in." Vandaag op de opiniepagina: Maurice de Hond, deskunige op het gebied van verkiezingsonderzoek, over de opiniepeilingen.
Dossier Kamerverkiezingen 2002

Nieuws, achtergronden en analyses, plus links naar de verkiezingsprogramma's zijn te vinden in het Dossier Kamerverkiezingen 2002.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.