zaterdag 27 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
'Verkeersmisdrijven zwaarder straffen'

Verkeersdelicten die leiden tot ongelukken met ernstig lichamelijk letsel of dodelijke afloop moeten zwaarder kunnen worden bestraft. Een Kamermeerderheid is voor hogere maximumstraffen.
Lees verder...
Hightech-pas tegen hooligans

De clubs in het betaald voetbal met een hoog risico op supportersgeweld moeten alsnog een strikt persoonlijk controlemiddel invoeren om de agressie te bestrijden.
Lees verder...
Jongen doodt 17 mensen op zijn oude school

In Duitsland heerst verbijstering nadat een 19-jarige voormalige scholier van het Gutenberg-gymnasium in Erfurt gisterochtend in de school zeventien mensen vermoordde en zelfmoord pleegde. Onder de doden waren twaalf docenten, twee scholieren, een secretaresse, de plaatsvervangend directrice en een politieagent.
Lees verder...
Besluit over JSF na 15 mei

Het kabinet heeft besloten de beslissing over deelname aan de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter (JSF) over de verkiezingen van 15 mei heen te tillen. Dat heeft premier Kok gisteren aangekondigd na afloop van de ministerraad.
Lees verder...

'Armani bij m'n Italiaans postuur'

In campagnetijd zijn politici net calculerende burgers. Normaliter stuiten journalisten op een muur van voorlichters als ze iets willen, maar rond de verkiezingen zijn politici nergens te beroerd voor. Dan zijn ze tot veel bereid om in de smaak te vallen bij de kiezer.
Lees verder...
'Topman zijn is risken in het groot'

Peter Bakker staat de komende jaren als topman van postbedrijf TPG voor de grootste uitdaging in zijn carrière. Hij moet voorkomen dat de onstuitbare afname van het papieren postverkeer een gat slaat in de winstcijfers van zijn onderneming. De plannen voor stevige bezuinigingen liggen al in de kast.
Lees verder...
Bill Gates, knapste van de rechtszaal

's Werelds ongekroonde softwarekoning verdedigde zich tegen de beschuldiging dat hij Microsofts marktmacht misbruikt. De rechter leek onder de indruk.
Lees verder...
De eeuwige weduwen van Srebrenica

Aan het verdriet van de vrouwen van Srebrenica doet niemand iets af - aan de spontaniteit van hun tranen wel. ,,Ze worden gebruikt door extremisten binnen de Bosnische moslimgemeenschap.''
Lees verder...
Geen daden maar woorden

Projectleiders, programmamanagers, gebiedscoördinatoren - Rotterdam pakte de grotestadsproblemen met steeds meer projecten aan. Toch verloederde de stad in hoog tempo. 'Dingen bouwen, daar waren we goed in. Maar bouwen is niet zo moeilijk.'
Lees verder...
Geld-lobby op de bres voor oude zekerheden

Ondergraven nieuwe, internationale boekhoudregels het Nederlandse pensioenstelsel en de hypotheekmarkt? Waarderen tegen marktwaarde zet zekerheden op zijn kop.
Lees verder...
Pim Fortuyn en de 'tuttendiscussie'

Tv-verslaggeefster Wouke van Sterrenburg kwam gisteren niet opdagen in Amsterdam bij de discussie over vrouwen in het publieke debat. Ze schreef wel een briefje over de aanleiding: het bitse 'ga toch koken' waarmee politieke runner up Pim Fortuyn haar een maand geleden voor de camera afwimpelde.
Lees verder...
Strijden om te overleven op 15 mei

Het wordt een harde verkiezingsstrijd. Voor alle partijen en hun leiders staat er veel op het spel.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Thema: lintjesregen

De burgemeesters van Nederland hebben gisteren 3.201 koninklijke onderscheidingen kunnen uitreiken. Wetenschappers, bestuurders, artiesten en vooral heel veel vrijwilligers worden op deze wijze bedankt voor hun verdiensten voor de samenleving. 'Het is leuk als mensen waarderen wat je doet.'s
Graphic over verkiezingen Tweede Kamer

Hoe zou de Tweede Kamer er na de verkiezingen kunnen uitzien? Wekelijks publiceren de onderzoeksbureaus Interview-NSS en Nipo peilingen over de politieke voorkeur van de kiezer. In het Dossier Kamerverkiezingen 2002 op NRC.nl staat een interactieve graphic. Daarop is de samenstelling van de Kamer te zien aan de hand van de resultaten van de peilingen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.