vrijdag 26 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Door medicijnen 200 opnames per dag

Elke dag worden in Nederland ruim 200 mensen in een ziekenhuis opgenomen wegens verkeerd gebruik van medicijnen. Bijna 20 procent van de 65-plussers in een ziekenhuis ligt daar onnodig omdat het verkeerd gebruik vermijdbaar is.
Lees verder...
Botsing Kok-CDA om NIOD-rapport

Premier Kok is gisteren in botsing gekomen met CDA-fractieleider Balkenende over de terughoudende wijze waarop hij zich tijdens het Tweede-Kamerdebat over het Srebrenica-rapport van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) heeft opgesteld.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Kok ontwijkt debat over Srebrenica

ACHTERGROND - Alle pogingen van de oppositie ten spijt wilde premier Kok gisteren niet ingaan op de inhoud van het NIOD-rapport. CDA-leider Balkenende hield er een 'zeer onbevredigend' gevoel aan over. Hetgeen Kok 'diep' griefde.
Lees verder...
'Heijmans betaalde bouwconcurrenten'

Bouwconcern Heijmans heeft andere bouwbedrijven onderhands vergoedingen betaald om zelf de aanbesteding van infrastructurele projecten bij het Arnhemse Gelredome in de wacht te slepen. Hierdoor heeft de gemeente Arnhem 1,1 miljoen euro te veel betaald aan het bouwproject, dat in 1997 werd aanbesteed door de gemeente en Gelredome N.V. samen.
Lees verder...

Beleggers tegen KPN-top: 'Doe als Kok, treed af'

De bestuurders van het tobbende telecombedrijf KPN moet 'consequenties' verbinden aan hun falen, zeiden de aandeelhouders gisteren. En dat kan 'alleen door aftreden'
Lees verder...
Dood wordt onbetaalbaar

Terwijl de aids-epidemie door Zuid-Afrika raast, raken de begraafplaatsen overvol. ,,Als je geen geld hebt, verdoe je mijn tijd.''
Lees verder...
Een slijtageslag in de Geboortekerk

Sinds 2 april worden in Bethlehem circa 200 Palestijnen belegerd door het Israëlische leger. De situatie is er slecht, en een oplossing blijft nog uit.
Lees verder...
Heineken geen erfenis, maar erfgoed

Charlene de Carvalho, de dochter van de begin dit jaar overleden Freddy Heineken, gaf gisteren voor de eerste en enige keer een toelichting op haar plannen met de brouwerij.
Lees verder...
Verlies voor 'Winstverdriedubbelaar'

Legio Lease, aanbieder van aandelenlease-producten, heeft een pijnlijke nederlaag geleden in een geschil met een belegger. De verkoopmethode was te agressief, de voorlichting onvoldoende.
Lees verder...
Nederlaag komt hard aan bij Feyenoord

Feyenoord liet zich gisteravond in Doetinchem van zijn slechtste kant zien. De Rotterdamse club haakte na een pijnlijke 1-0 nederlaag tegen degradatiekandidaat De Graafschap niet alleen definitief af in de strijd om de landstitel, maar verloor ook aanvaller Pierre van Hooijdonk die wegens slaan van De Graafschap-verdediger René Bot werd weggestuurd.
Lees verder...
Varma erkent te hebben gelogen

DEN HAAG, 26 APRIL. Tara Singh Varma, het voormalige Tweede-Kamerlid van GroenLinks, heeft gisteren voor het eerst toegegeven dat ze heeft gelogen over haar ziekte. Zij stapte vorig jaar uit de politiek onder het voorwendsel dat ze kanker had en dat ze niet lang meer te leven had. Later bleek het om een verzinsel te gaan.
Lees verder...
'Verantwoordelijk, ja. Maar ik voel me niet schuldig'

Het buitenland kampt ook met nationale trauma's. Ook daar proberen politici dingen binnenskamers te houden. 'Niet onmenselijk, maar wel onacceptabel' zei Paul Rosenmöller gisteren tijdens het Srebrenica-debat.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Politiek bedrijven is moeilijken leidt zelden tot vermaak

Nederland is in de ban van leuk. Ook de politiek moetleuker. Het mag er in het parlement best wat levendigertoegaan, maar het beroep van volksvertegenwoordiger iseen verantwoordelijk en dus ernstig beroep, meent hoogleraar sociologie Anton C. Zijderveld.
Graphic over verkiezingen Tweede Kamer

Hoe zou de Tweede Kamer er na de verkiezingen kunnen uitzien? Wekelijks publiceren de onderzoeksbureaus Interview-NSS en Nipo peilingen over de politieke voorkeur van de kiezer. In het Dossier Kamerverkiezingen 2002 op NRC.nl staat een interactieve graphic. Daarop is de samenstelling van de Kamer te zien aan de hand van de resultaten van de peilingen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.