donderdag 25 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Schaars personeel van buiten EU mag land sneller in

Bedrijven kunnen straks terecht bij een 'spoedloket' om hoogopgeleid personeel van buiten de Europese Unie snel in Nederland aan het werk te krijgen.
Lees verder...
Zeven Palestijnen gedood

Bij nieuw geweld op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook heeft het IsraŽlische leger vandaag binnen enkele uren zeven Palestijnen gedood van wie verscheidenen op weg zouden zijn geweest om aanslagen te plegen. Het leger deed tegelijk een korte inval in de Palestijnse stad Hebron.
Lees verder...
Politie houdt Algerijnen aan

Vier mensen van Algerijnse afkomst worden sinds gisteren op last van het openbaar ministerie (OM) vasthouden. Ze worden verdacht van hulp aan moslim-extremistische terreur. De vier - drie woonachtig in Eindhoven, ťťn in Bergen op Zoom - zouden lid zijn van een Algerijnse terroristische groep die banden onderhoudt met het Al-Qaeda-netwerk.
Lees verder...
Legio Lease lijdt zware nederlaag tegen belegger

Legio Lease, verkoper van aandelen op krediet, heeft een zware nederlaag geleden in een klachtenprocedure. Het bedrijf moet het contract met een belegger ontbinden en de kosten vergoeden, omdat het zijn cliŽnt niet goed had voorgelicht over de risico's van de leaseconstructie.
Lees verder...

Zwarte lijst over europrijzen

De Consumentenbond stelt op verzoek van minister Zalm (FinanciŽn) een zwarte lijst op met bedrijven die de invoering van de euro hebben aangegrepen voor prijsverhogingen.
Lees verder...
Het boek, de prijs en de cultuur

ACHTERGROND - Tot 2005 heeft Nederland een vaste boekenprijs. Over wat er daarna met deze cultuurpolitieke maatregel zou kunnen gebeuren, verscheen gisteren een rapport. Een Europees beleid is er nog niet, wel hebben inmiddels zeven EU-landen besloten de afspraken tussen uitgevers en boekverkopers te vervangen door een wet. Een rondgang langs de Europese praktijk.
Lees verder...
'De verdachten zijn gedesoriŽnteerd geraakt'

Het gerechtshof in Leeuwarden sprak gisteren Herman du Bois en Wilco Viets in een nieuwe behandeling van de zaak vrij van de moord op Christel Ambrosius in 1994. Uit het vonnis.
Lees verder...
'Megazaken verdienen een aparte rechtbank'

ACHTERGROND - Justitie blijkt onvoldoende toegerust voor de afhandeling van grote strafzaken. In Den Haag wordt gepleit voor een aparte rechtbank.
Lees verder...
Oud-stafchef van Milosevic geeft zich over

Dragoljub Ojdanic, oud-minister van Defensie van JoegoslaviŽ en oud-stafchef van het Joegoslavische leger, is vanochtend van Belgrado naar Nederland gevlogen om zich te melden bij het JoegoslaviŽ-tribunaal.
Lees verder...
PSV komt te laat met het spel van een kampioen

PSV voetbalde gisteravond als een kampioen. Met veel machtsvertoon werd een strafexpeditie tegen Willem II uitgevoerd. Het oogde soms als hogeschoolvoetbal, waarmee de moedeloze Tilburgers alle hoeken van het veld kregen te zien.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Aan Kabul hebben we onze handen al meer dan vol

De Nederlandse regering moet niet ingaan op verzoeken om het mandaat voor de internationale troepenmacht in en rond de Afghaanse hoofdstad Kabul uit te breiden. De lessen van Srebrenica laten geen andere conclusie toe, meent historicus Arend Jan Boekestijn.
Graphic over verkiezingen Tweede Kamer

Hoe zou de Tweede Kamer er na de verkiezingen kunnen uitzien? Wekelijks publiceren de onderzoeksbureaus Interview-NSS en Nipo peilingen over de politieke voorkeur van de kiezer. In het Dossier Kamerverkiezingen 2002 op NRC.nl staat een interactieve graphic. Daarop is de samenstelling van de Kamer te zien aan de hand van de resultaten van de peilingen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.