woensdag 24 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Justitie kan grote strafzaken niet aan

Het openbaar ministerie is onvoldoende toegerust voor de afhandeling van omvangrijke strafzaken. Dat blijkt uit een interne evaluatie in opdracht van het college van procureurs-generaal van drie beruchte drugszaken uit de jaren negentig.
Lees verder...
Puttense moordzaak
Foto WFA
Vrijspraak in Puttense moordzaak

Herman Du Bois en Wilco Viets, die zeven jaar vastzaten voor verkrachting van en moord op Christel Ambrosius in 1994 in Putten, zijn daarvan vanmorgen vrijgesproken door het gerechtshof in Leeuwarden. Het hof vernietigde het arrest van het hof Arnhem, dat de twee Puttenaren in 1995 elk veroordeelde tot tien jaar cel.
Lees verder...
Blokkade geld voor JSF

Nederlandse deelname aan de ontwikkeling (SDD-fase) van de Joint Strike Fighter (JSF), de opvolger van de F-16, is onwaarschijnlijk geworden nu de Kamer geld hiervoor op de departementale begroting dreigt de blokkeren.
Lees verder...
Noord-Irak weigert asielzoekers

Koerdische autoriteiten in Noord-Irak weigeren in Nederland uitgeprocedeerde asielzoekers uit Centraal-Irak op te nemen. Daarmee is een belangrijke pijler onder het Nederlandse beleid voor terugkeer van Irakese asielzoekers weggeslagen.
Lees verder...

Paus laakt seksuele wandaden priesters

Paus Johannes Paulus II heeft gisteren seksueel misbruik door priesters scherp veroordeeld. Het was de eerste keer dat de paus zich in het openbaar over dit onderwerp uitliet en de bewoordingen waren de krachtigste die het Vaticaan tot nu toe liet horen.
Lees verder...
'Machtigste' vrouw van Amerika verlaat het Witte Huis

Mag een vrouw een van de topfuncties in de Amerikaanse politiek vaarwel zeggen om meer tijd te besteden aan haar familie?
Lees verder...
Chirac ontloopt honende Le Pen

Links en rechts in Frankrijk zoeken naarstig naar een antwoord op het succes van Le Pen. Zijn rivaal Chirac sluit een rechtstreeks tv-debat uit.
Lees verder...
De 'sociale vuilnisman' van Rusland

Opluchting in Moskou: Hitlers verjaardag ging zonder pogrom voorbij. Dankzij 'operatie anti-extremist'. Maar hoe betrouwbaar is de politie?
Lees verder...
Treurnis en loze rituelen in Oostenrijks suburbia

De beste scènes van Lovely Rita spelen zich af in en om een bus. De bus rijdt door Oostenrijks suburbia en een van de passagiers, de Rita uit de titel, zit er pruilend in en kijkt in de achteruitkijkspiegel. Na een paar dagen begint de chauffeur terug te kijken, want Rita kijkt ook nog eens naar hem als hij in zijn pauze voor zijn bus zijn brood staat op te eten.
Lees verder...
Nog meer mensen uit kantoor LPF getreiterd

De nummer 16 op de Lijst Pim Fortuyn, H. Smolders, heeft sinds zijn toetreding tot de partij eind februari zes collega's op het hoofdkantoor weggestuurd of weggepest. Dat hebben de zes bevestigd tegenover deze krant. Ook een lid van de partijtop bevestigt de rol van Smolders bij de recente onrust op het partijkantoor: ,,De goeden moeten onder de kwaden lijden.''
Lees verder...
Hackers in Europa de cel in

De Europese Commissie wil de justitiële aanpak van cybercriminaliteit in de Europese Unie meer harmoniseren. Zo zou de maximumstraf voor zaken als het verspreiden van computervirussen niet lager dan één jaar mogen zijn.
Lees verder...
Barcelona krijgt les in modern voetbal

Na negentien jaar heeft Real Madrid gisteravond weer een voetbalwedstrijd gewonnen in het stadion van aartsrivaal FC Barcelona. In Nou Camp legde Real Madrid met een 2-0 zege de basis voor een finaleplaats in de Champions League. Zidane en McManaman scoorden in de tweede helft ieder met een prachtige boogbal.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Fransen speelden een lichtzinnig spel

Na de schande van de eerste ronde moeten de Franse kiezers ervoor zorgen dat Le Pen in de tweede ronde wordt verpletterd, vindt schrijver en filosoof Bernard-Henri Lévy.
Graphic over verkiezingen Tweede Kamer

Hoe zou de Tweede Kamer er na de verkiezingen kunnen uitzien? Wekelijks publiceren de onderzoeksbureaus Interview-NSS en Nipo peilingen over de politieke voorkeur van de kiezer. In het Dossier Kamerverkiezingen 2002 op NRC.nl staat een interactieve graphic. Daarop is de samenstelling van de Kamer te zien aan de hand van de resultaten van de peilingen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.