maandag 22 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Le Pen onverwachts sterker dan Jospin

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen heeft een politiek schokeffect teweeggebracht. De zittende socialistische premier Lionel Jospin is uitgeschakeld door Jean-Marie Le Pen van het extreem-rechtse Front National. Jospin heeft aangekondigd de politiek te verlaten.
Lees verder...
Frankrijk in ontreddering

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen veranderde gisteren met de opmars van Le Pen abrupt het politieke landschap. De uitslag staat bol van records en paradoxen. De Fransen zijn verdeeld over de oorzaken.
Lees verder...
PvdA begint campagne ijzig

REPORTAGE - Weinig vreugde zaterdag bij de start van de verkiezingscampagne van de PvdA. Prominente kandidaten ontbraken. De verwijdering tussen lijsttrekker Melkert en zijn voorganger Kok werd pijnlijk duidelijk.
Lees verder...

Programmatuur in Java voor mobiele telefoons

ACHTERGROND - Mobiele telefoons worden sneller en er kan steeds meer mee. En daar is software voor nodig.
Lees verder...

Burgemeester Cohen stuurt Utrecht-fans weg

De Amsterdamse burgemeester Cohen heeft supporters van voetbalclub FC Utrecht gisteren terug laten sturen omdat zij discriminerende liederen zongen. De fans waren op weg naar de Amsterdam Arena voor de wedstrijd Ajax-Utrecht en scandeerden massaal ,,Hamas, Hamas; alle joden aan het gas''.
Lees verder...
Steun van Brussel in vleesruzie

Nederland krijgt volledige steun van de Europese Unie in het escalerende handelsconflict met China. Dat heeft de woordvoerster van Europees commissaris Byrne (Consumentenbescherming) vanmorgen gezegd.
Lees verder...
Een kunstpaus gaat naar Rome

PROFIEL - Net nu criticus MichaŽl Zeeman is onderscheiden met een Gouden Ganzenveer voor zijn 'belangrijke bijdrage aan de Nederlandse, geschreven cultuur', neemt zijn loopbaan een nieuwe wending. Hij verlaat de Volkskrant, en zijn tv-programma stopt. Nederlands grootste boekenman wordt correspondent te Rome.
Lees verder...
Wisseling van de wacht in Hongarije

Hongarije krijgt een nieuwe regering. De regerende rechts-conservatieven van premier Viktor OrbŠn verloren gisteren in de tweede ronde van de verkiezingen de meerderheid in het parlement.
Lees verder...
Grote fusie moet bancair stelsel in ArgentiniŽ redden

De Argentijnse regering wil het bancaire stelsel van het land drastisch hervormen in een poging het financiŽle systeem voor instorten te behoeden. Dit weekeinde werden nieuwe restricties aangekondigd voor geldopnames.
Lees verder...
Keniaan Biwott wint met speels gemak

De Keniaan Simon Biwott heeft gisteren de 22ste marathon van Rotterdam gewonnen in een tijd van 2.08,39. Luc Krotwaar was met een vijfde plaats de beste Nederlander. Het warme weer stond een toptijd in de weg.
Lees verder...
Nooit viel een kabinet zo respectvol...


Lees verder...
Recht over de grenzen

Internet en recht lijken elkaar soms uit te sluiten. Handhaving van de wet is vaak onmogelijk op het wereldwijde netwerk. Wie wel eens gehackt is en erachter komt dat de boosdoener via een gekraakt universiteitsnetwerk uit BelgiŽ een serie pc's in Polen is binnengegrongen om vervolgens in Amsterdam kabelabonnees lastig te vallen, weet dat aangifte doen niet veel zin heeft.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Gros van pers simplificeerde oorlog op Balkan

De Nederlandse media schiepen begin jaren '90 een politiek-publicitair klimaat waarin op lichtvaardige wijze werd besloten tot uitzending van militairen naar Oost-BosniŽ, concludeert het Srebrenica-rapport van het NIOD. Die aanklacht is gerechtvaardigd, meent NRC-redacteur Raymond van den Boogaard. Vandaag op de pagina Opinie.
Vragen over financiŽn

Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers over persoonlijke financiŽn. Morgen veschijnt op de site een nieuwe aflevering van zijn rubriek.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.