zaterdag 20 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Chinese boycot van Nederlands voedsel

China heeft uit vergelding voor het vernietigen van Chinese partijen vis en vlees een algeheel verbod afgekondigd op de import van voedingsmiddelen uit Nederland. Daarmee is het handelsconflict tussen China en Nederland is uitgegroeid tot een handelsoorlog.
Lees verder...
'Paars ontliep scherpe keuzes'

Extra beschikbaar geld heeft verhinderd dat scherpe keuzes zijn gemaakt om maatschappelijke problemen op te lossen. Deze kritiek op twee kabinetten-Kok klinkt door in vraaggesprekken met 23 hoogleraren over de resulaten van acht jaar paarse coalitie.
Lees verder...
Minister De Grave (Defensie) op weg naar het crisisberaad van het kabinet.
Foto Roel Rozenburg
Staatsrecht vroeg mijn vertrek

Minister De Grave (Defensie) meent dat na het NIOD-rapport zijn aftreden onontkoombaar was. ,,Maar ook ik heb pas op dinsdag definitief besloten om af te treden.''
Lees verder...
Premier Kok wil JSF-besluit niet intrekken

Demissionair premier Kok is niet bereid te spreken over intrekken van het kabinetsbesluit over de JSF, zo bleek gisteren op zijn wekelijkse persconferentie.
Lees verder...

Kabinet: 400 man voor MacedoniŽ

Het kabinet gaat akkoord met het uitzenden van een vredesmacht van 400 militairen naar MacedoniŽ als hierom wordt verzocht. Minister-president Kok heeft dit gisteren bekendgemaakt na afloop van het kabinetsberaad.
Lees verder...
Franse kiezer zweeft en stemt versnipperd

Door de opmars van de 'kleine' kandidaten in de eerste ronde, morgen, van de presidentsverkiezingen in Frankrijk, rest een magere score voor de favorieten, Jacques Chirac en Lionel Jospin.
Lees verder...
Fortuna speelt volgend jaar eerste divisie

ROTTERDAM, 20 APRIL. Fortuna Sittard is gisteravond na een 2-1 thuisnederlaag tegen Feyenoord gedegradeerd naar de eerste divisie. De Limburgse ploeg is verzekerd van de achttiende plaats in de eredivisie.
Lees verder...
Machtsovername overschaduwt komst HBG

Bouwer HBG maakt sinds gisteren deel uit van Dragados. En Dragados is onverwacht deels in handen gekomen van concurrent ACS. Onzekerheid is troef.
Lees verder...
Mild en zoet in flashy flesjes 'cool'

Bierbrouwers proberen de gestage neergang van hun verkopen te stoppen met de introductie van zoete drankjes in flashy flesjes. Want de jeugd wil niet meer gezien worden met duf, bruin, bitter bier.
Lees verder...
Na het pak slaag

Komende week begint het strafproces tegen Mike J. en Wanda R. Ze worden verdacht van moord op Wanda's dochtertje Rowena. En tegenover de politie vertellen ze hoe ze om het leven kwam. Mike: 'Ik heb nooit voluit geslagen.' Wanda: 'Als ik dit allemaal tevoren had geweten, was ik bij hem weggegaan.'
Lees verder...
Twijfel aan kwaliteit NIOD-rapport

Van verschillende kanten is er kritiek op het NIOD-rapport. De studie zou te gedetailleerd zijn, en op sommige punten te mild in haar oordeel.
Lees verder...
Leefbaar Hilversum

De Trompenbergbuurt in Hilversum. Daar wonen de nette mensen. Of ze zijn rijk geboren of ze hebben goed geboerd in gereedschap, voorkennisaandelen of allebei. Ze wonen mooi. Prachtig zelfs. Chique, lommerrijke lanen en schitterend onderhouden tuinen. Ze zijn lid van de Hilversumse Mixed Hockey Club of van de Hilversumsche Golf Club of van allebei.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Thema: Frankrijk

Morgen gaat Frankrijk naar de stembus om een president te kiezen. Portret van een gespleten land, dat jaarlijks door 75 miljoen niet-Fransen wordt bezocht, maar mondiaal steeds minder meetelt. Waar vergane glorie wordt gekoesterd, maar op het gebied van cultuur en zorg nog vaak de toon wordt gezet.
Hoogleraren over de balans van Paars

De balans van Paars: 23 hoogleraren over het beleid van twee kabinetten-Kok op www.nrc.nl/paars.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.